اسلام جاودان خرد روز پنجشنبه به ایرنا گفت: پس از بارش شدید برف در روزهای گذشته در مناطق سردسیری استان ، حیات وحش برای تامین علوفه و غذای خود مجبورند به حاشیه مناطق مسکونی ، مزارع کشاورزی و باغات بیایند که می طلبد برای محافظت از امانت نسل های آینده مردم بیش از پیش به کمک محیط زیست بشتابند.
وی افزود: هم اکنون تنها ۸۰ نفر محیط بانان در ۳۱۲ هزار هکتار منطقه تحت مدیریت محیط زیست به صورت شبانه روزی کار محافظت از حیات وحش را انجام می دهند اما با توجه به برودت هوا و پایین آمدن حیات وحش از ارتفاعات خطر در کمین آنهاست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد از شهروندان و علاقه مندان به محیط زیست و حیات وحش خواست مراقب باشند حیات وحش از سوی سودجویان شکار نشوند.
جاودان خرد گفت : افراد سودجو و شکارچیان متخلف در صدد هستند زندگی حیات وحش را به خطر اندازند و شهروندان به محض مشاهده هرگونه تخلف به سامانه ۱۵۴۰ و یا با مراجعه به نزدیکترین پاسگاه محیط زیست به همکاران یگان حفاظت محیط زیست اطلاعرسانی کنند.
وی تاکید کرد: تمهیدات لازم برای تامین علوفه مورد نیاز حیات وحش به اندازه کافی اندیشیده شده است و محیط بانان در زمان و مکان مناسب به حیات وحش علوفه می دهند از این بابت جای نگرانی نیست .
جاودان خرد تصریح کرد : با توجه به وسعت زیاد مناطق تحت مدیریت و کمبود محیط بان ، افراد فرصت طلب از شرایط سوء استفاده می کنند که در این مواقع مردم می توانند در نقش یک محیط بان یاریگر محیط زیست باشند و تخلفات را گزارش دهند.
براساس آمار اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد ،۵۷ روستای این استان در نزدیکی زیستگاه های حیات وحش مناطق حفاظت شده قرار دارند که حیات وحش در فصل سرما به حاشیه این روستاها پناه می آورند.
این روستاها در نزدیکی مناطق حفاظت شده دنا، خامی، خائیز و سرخ قرار دارند. منطقه حفاظت شده دنا با ۴۰ روستا بیشترین جوامع محلی نزدیک به مناطق حفاظت شده کهگیلویه و بویراحمد را به خود اختصاص داده است. شهرهای سی سخت و پاتاوه در نزدیکی ذخیره گاه زیست کره دنا قرار دارند.
هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامی با وسعت ۲۵ هزار و ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با ۲ هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در این استان وجود دارد.
کهگیلویه وبویراحمد همچنین دارای پنج منطقه شکار ممنوع شامل پادنای سمیرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و کوه تلرش است.
نظر شما