به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ داده های اداره کل گمرک چین نشان می دهد که واردات نفت خام مصرف کننده نخست جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۵۰۸ میلیون و ۲۸۰ هزار تن معادل ۱۰ میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه بوده که ۰.۹ درصد کمتر از سال پیش از آن (۲۰۲۱) بوده است.
برخی تحلیل گران با توجه به تمرکز دولت چین بر احیای رشد اقتصادی در سال جاری با کنارگذاشتن مقررات سخت گیرانه مهار کووید، پیش بینی کرده اند که واردات نفت این کشور در ۲۰۲۳ به میزان زیادی ازسرگرفته شود.
واردات ماه گذشته (دسامبر) گاز طبیعی چین از طریق خطوط لوله و یا به صورت ال ان اجی به ۱۰ میلیون و ۲۸۰ هزار تن رسیده که ۱۲ درصد در همان سال کاهش نشان می دهد. واردات سالانه گاز طبیعی مایع شده این کشور نیز با کاهش ۹.۹ درصدی، ۱۰۹ میلیون و ۲۵۰ هزار تن ارزیابی شده است.
کاهش واردات ال ان جی چین به علت کاهش زیاد خرید و تقاضا برای این ماده بوده که نخستین کاهش عمده از سال ۲۰۰۶ به علت اوجگیری بهای جهانی آن و رکود فعالیت های اقتصادی بوده است.
مجلس جدید نمایندگان ایالات متحده آمریکا که زیر تسلط اکثریت جمهوری خواه است، روز پنجشنبه طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن صادرات ذخایر نفتی آمریکا به چین ممنوع میشود.
مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قاطع طرحی برای ممنوعیت صادرات نفت به چین از ذخایر راهبردی نفت آمریکا تصویب کرد، اگرچه این اقدام در سنا با سرنوشتی نامشخص مواجه است.
این طرح با ۳۳۱ رای موافق و ۸۷ رای مخالف به تصویب رسید. جمهوری خواهان ماه گذشته توانستند اکثریت را در مجلس نمایندگان بدست آورند. تمام آرای مخالف از سوی دموکرات ها بود.
سال گذشته، زمانی که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا فروش ۱۸۰ میلیون بشکه نفت خام از ذخایر راهبردی این کشور برای کاهش قیمت نفت در بازار را اعلام کرد، جمهوری خواهان مساله صادرات نفت به چین را به یک شعار انتخاباتی تبدیل کردند.
تا پایان ماه اکتبر سال گذشته شرکت های آمریکایی نزدیک به ۶۷ میلیون بشکه نفت خام به چین صادر کردند.
در سال ۲۰۲۰ و در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا، این کشور در مجموع ۱۷۶ میلیون بشکه نفت خام به چین صادر کرده بودند.
به گزارش ایرنا، با روی کار آمدن جمهوری خواهان در کنگره آمریکا، روابط میان ایالات متحده و چین وارد فاز جدیدی شده چرا که کوین مک کارتی رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا در آغازین روزهای ریاست خود برای چین خط و نشان کشیده است و از ایستادگی حزب جمهوری خواه در قبال چین می گوید.
رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا در سخنانی درباره کمیته منتخب این مجلس درباره چین تصریح کرد: "مجلس نمایندگان که توسط جمهوریخواهان رهبری خواهد شد، در مقابل حزب کمونیست چین خواهد ایستاد. پایان دادن به هرگونه وابستگی به چین، ایستادگی در برابر نسلکشی کمونیستی چین و محافظت از حاکمیت و منافع ملیمان."
این در حالی است که رهبران چین و آمریکا در نشست ماه نوامبر ۲۰۲۲ خود در بالی اندونزی ابراز امیدواری کردند که دو ابرقدرت جهان راههایی برای جلوگیری از کاهش سریع سطح روابط شان و رفتن به سمت درگیری آشکار بیابند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پس از سفر مناقشه برانگیز نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان این کشور به تایوان، در دیدار با رئیس جمهور چین گفته بود آمریکا به دنبال جنگ سرد و یا تشکیل ائتلافی در برابر چین نیست و از استقلال تایوان و یا یک چین یک تایوان حمایت نمیکند و هیچ نیتی برای درگیری با چین ندارد.
کارشناسان معتقدند چین در کنار ترغیب آمریکا به احترام گذاشتن به تعهداتی که بایدن وعده داده است، امکان از سرگیری روابط سالم، با ثبات و مذاکره مثبت که منجر به پیشگیری از تقابل نظامی میشود را دنبال میکند.
با این حال، از آنجا که به نظر نمیرسد هیچ یک از طرفین، حاضر به سازش در مورد موضوعات مورد مناقشه باشد، کارشناسان هشدار میدهند که روابط پکن و واشنگتن همچنان پرتنش خواهد بود و رقابت در سال جاری میلادی ۲۰۲۳ تشدید خواهد شد.
نظر شما