به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام محمدجواد باقری ارومی در خطبههای نمازجمعه آستارا به کاریکاتورهای توهینآمیز نشریه شارلی ابدو اشاره و تشریح کرد: اهانت نشریه فرانسوی نسبت به ساحت رهبر معظم انقلاب به یقین برای اولین بار نیست و آخرین بار هم نخواهد بود.
وی افزود: نه تنها این شارلی ابدو بلکه سایر نشریهها و رسانههای مکتوب و غیرمکتوب غربی بارها چنین جسارتهایی کرده و میکنند، اما با این اهانتها و جسارتها راه به جایی نخواهند برد؛ زیرا اهانت، توهین، جسارت و تمسخر کار انسانهای ضعیفی است که کاری از دستشان برنمیآید، نمیتوانند در میدان عمل کاری کنند و نسبت به دیگری احساس ضعف دارند.
امامجمعه آستارا با تاکید بر لزوم نگاه عمیق به این مساله بیان کرد: این نشریه چند وقت پیش نیز به ساحت پیامبر اسلام (ص) جسارت کرده بود و در برخی نشریهها اهانتهای تندتری شده است که یک جنبه محکوم کردن موضوع و جدا کردن خطمان از چنین اقدامهایی است، اما باید ببینیم چرا این اتفاقها میافتد.
وی یادآور شد: با وجود اینکه قوم بنیاسرائیل ۷۰ پیامبر را کشتند و بارها پیامبر ما را اذیت و آزار کردند، به ایشان تهمتهای ناروا زدند اما خداوند در قرآن کریم به هیچ یک از آنها حساسیت نشان نداد؛ ولی در سوره یس خطاب به حال بندگان حسرت میخورد که چرا مردم به جای تبعیت، فرستادهاش را مسخره میکنند که این امر نشان میدهد تمسخر خط قرمزی برای خداوند عالم است.
حجتالاسلام باقری ارومی عنوان کرد: به جای اینکه از رهبر حکیمی که برخلاف یهودیت و مسیحیت در دنیا پرچم معنویت، دینداری و عدالت را بلند کرده است تبعیت کنند، کسانی که داعیهدار تمدن و حقوق بشر هستند، نتوانستند معنویت را برای بشریت به ارمغان بیاورند و از این موضوع ناراحت هستند.
وی اظهار کرد: با وجود سیل روزافزون گرایش به اسلام، مکتب شیعه و جمهوری اسلامی، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در جریان اغتشاشات اخیر میخواست نقشی به خیال خودش داشته باشد اما نتیجه چیز دیگری شد و بخاطر همین به توهین و تمسخر روی آوردهاند.
امامجمعه آستارا با تاکید بر اینکه آنها با چنین کارهایی هیچ غلطی نمیتوانند بکنند، ادامه داد: بخشی از مساله به خود ما برمیگردد و باید ببینیم در زمینه مقابله با چنین اقدامهایی چه کردیم؛ واقعیت این است که در چارچوب سیاستهای کلی نظام در مسایل فرهنگی حالت تهاجمی نداریم و حتی گاه موضع انفعالی هم داریم.
وی گفت: فعالیت فاخر و ارزشمندی تا کنون در سطح منطقه و جهان برگزار نکردیم که چهره خوبی از نظام و اسلام به نمایش بگذاریم یا جشنواره، مسابقه نقاشی، موسیقی، فیلم و تئاتری حاوی اثرهای خوب و قابل توجه برای نشان دادن چهره نفاق و دروغ غرب برگزار نشده است.
حجتالاسلام باقری ارومی تاکید کرد: وقتی حالت تهاجمی نداریم، دشمنان چنین جسور و جری میشوند و البته کارهایی صورت میگیرد اما کارها چندان قوی و اثرگذار نیست؛ اگر در رسانههایی که به عنوان ابزارهای مهم و اثرگذار در اختیار است و سایر کارهای فرهنگی که نیروها و ابزارهای بسیار خوب و قدرتمندی داریم، حالت تهاجمی داشته باشیم به یقین دشمن هیچ کاری از پیش نخواهد برد.
وی در ادامه بیان کرد: پس از حضور موفق شهرداری آستارا به عنوان ویترین و نماینده شهرستان در نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری استان گیلان در رشت و کسب رتبه اول، نمایشگاه دیگری در آستارا با همت فرمانداری و سایر دستگاههای ذیربط برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری ویژه حوزه گردشگری برگزار شد.
امامجمعه آستارا افزود: مراجعهها به وزارتخانه، ادارهکل و اداره میراث فرهنگی آستارا نشان میدهد که موقعیت شهرستان به نسبت نقاط همجوار و سایر شهرستانهای استان گیلان برای سرمایهگذاری مهیاتر است ولی باید زیرساختهای لازم ایجاد و زمینه برای حضور سرمایهگذاران فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه نتیجه چنین سرمایهگذاریهایی به یقین ایجاد اشتغال خواهد بود، عنوان کرد: بسیاری از جوانان و افراد آبرومند گرفتار هستند و بخاطر مشکلات مالی قادر به تشکیل خانواده نیستند و یا اگر خانوادهای دارند، شرمنده اهل و عیال خود هستند اما این سرمایهگذاریها فرصت خوبی برای ایجاد اشتغال است.
حجتالاسلام باقری ارومی اضافه کرد: در یکی از شهرستانهای بسیار کوچک نزدیک آستارا در استان مجاور که هیچ زمینه اشتغال و درآمدزایی جز کشاورزی و باغداری وجود نداشت، با آمدن یک پروژه گردشگری برای ۲۰۰ نفر در همان نقطه اشتغال ایجاد شد که در واقع به صورت مستقیم و غیرمستقیم ۸۰۰ نفر از این طریق در حال ارتزاق هستند.
وی گفت: از این رو مسئولان آستارا باید به جد پیگیر باشند تا همایش و نمایشگاهی که با حضور معاون وزیر، مدیرکل میراث فرهنگی، استانداری گیلان و بخش خصوصی برگزار شده بود هرچه سریعتر به نتیجه برسد و فرصتهای اشتغال بیشتری برای شهرستان فراهم شود.
امامجمعه آستارا همچنین به ترافیک کامیونهای ترانزیتی و صادراتی در گمرک اشاره داشت و اظهار کرد: با وجود همه تلاشها، خدماترسانی ۲۴ ساعته و اولویتبندی ترددها به دلیل اینکه در گذشته زیرساختهای مناسبی ایجاد نشده است، شاهد ترافیک شدید هستیم.
وی افزود: عدهای هم در میان خود را صاحب حق میدانند و به دلیل مالکیت تعداد زیادی خودرو خواهان اولویت در تردد هستند و از طرف دیگر مطالبه عدهای از تاجران و فعالان در این حوزه به ویژه در بحث مواد غذایی و کشاورزی این است که محصول آنها تا ۱۰ روز باید به بازار مصرف برسد، وگرنه سرمایه آنها تلف میشود اما محصولاتی وجود دارد که ماندگاری بیشتری دارند و اگر ۲ ماه هم بماند مشکلی ایجاد نمیشود.
حجتالاسلام باقری ارومی بیان کرد: برخی در چنین شرایطی با بهرهگیری از کامیونهای یخچالدار برای حمل محصولات غیرغذایی و غیرخوراکی از اولویتبندی سوءاستفاده میکنند که نظارت بیشتر و دقیقتری میخواهد.
وی یادآور شد: شرایط ازدحام تریلیها به جایی رسید که معاون وزیر از نزدیک برای بررسی موضوع ورود کرد و حتی در اخبار شبکه یک موضوع طرح شد که این یک نقص است و از این رو انتظار میرود کالاهای دارای ماندگاری پایین مانند سبزیجات و صیفیجات در اولویت صادرات و ترانزیت قرار بگیرند.
امامجمعه آستارا عنوان کرد: نکته مثبت این است که وقتی شهرستان چنین ظرفیت قابل توجهی در بحث صادرات دارد، باید از این موقعیت و فرصت تجاری به نحو احسن استفاده شود.
وی در خطبه نخست نیز ضمن تبریک مناسبت ۲۳ دی، سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، نکاتی در شرح و تفسیر سوره کوثر و خلقت آن حضرت بیان کرد.
نظر شما