سرانه اشتباه آموزشی، محرومیت مدارس کهگیلویه وبویراحمد را دوچندان کرد

یاسوج - ایرنا - مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: سرانه آموزشی میانگین کل استان در واقع حدود پنج مترمربع است ولی آنچیزی که در وزارت آموزش و پرورش ثبت شده ۸.۲ مترمربع می باشد که با این آمار غیرواقعی، استان برخورداری محسوب شده و از پشتیبانی لازم محروم هستیم.

به گزارش ایرنا، کهگیلویه وبویراحمد با توجه به موقعیت توپوگرافی، دارای مناطق سردسیری و گرمیسری است و در این خطه هزارو ۶۰۰ روستا وجود دارد که بسیاری از مناطق این استان از داشتن مکان آموزشی مناسب محروم هستند.

خطه کهگیلویه و بویراحمد دارای مشکلات عدیده فضای آموزشی است که ۷۰درصد این کمبودهای فضای آموزشی مربوط به شهرستان بویراحمد و شهر یاسوج و ۳۰ درصد مابقی مربوط به سایر مناطق استان است که رفع این نقیصه توجه ویژه ای می طلبد.

وضعیت فضای آموزشی مدارس استان، مشکلات و کمبودها و موانع حضور خیران مدرسه ساز در گفت و گو با آقای "سید رضا حسینی نیک" مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت که حاصل این گفت و گو در دو بخش تقدیم می شود.

سرانه اشتباه آموزشی، محرومیت مدارس کهگیلویه وبویراحمد را دوچندان کرد

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گفت: آمار سرانه آموزشی استان در برنامه و بودجه کشور، به اشتباه ۸.۲ متر مربع اعلام شده است چرا که استان ما هم اکنون، ۱۷۲ هزار دانش آموز دارد و فضاهای آموزشی ما مطابق با سرانه آموزشی اعلام شده، باید یک میلیون و ۳۹۴هزار متر مربع، باشد در صورتی که در استان قریب به ۸۰۰ هزار متر مربع فضای آموزشی داریم و حدود ۴۰۰ هزار مترمربع فضا کم داریم.

حسینی نیک اضافه کرد: با این فضای موجود آموزشی در استان، سرانه آموزشی در استان ما نزدیک به پنج مترمربع است که این خطه به لحاظ استاندارد و کیفیت امکانات آموزشی جزو ۱۵ استان های آخر است.

پیامدهای فضای آموزشی اشتباه استان

وی در پاسخ به دلیل اینکه این آمار به صورت غیرواقعی اعلام شده، چی بوده، گفت: فضاهای ورزشی یا حیاط مدارس و فضای باز را هم محاسبه شده است در صورتی که در تعریف فضای آموزشی؛ ( فضایی که صرفا دانش آموز در آن تحصیل می کند)، سرویس بهداشتی و فضای سرایداری و حیاط و.. محاسبه نمی شود.

حسینی نیک به پیامد اعلام فضای اشتباه آموزشی اشاره کرد و گفت: این سرانه آموزشی اشتباهی، نشان می دهد که جزو ایده آال ترین مراکز آموزشی کشور هستیم و استان ما، جزو سه استان برتر کشور در سرانه آموزشی هست و حتی از دیدگاه وزیر آموزش و پرورش و مسوولان کشوری، این استانی برخوردار است.

کهگیلویه و بویراحمد از نظر مدراس ناایمن، جزو اولین استان های کشور است

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تاکید کرد: اگر این سرانه اشتباه آموزشی استان، اصلاح نشود نگاه خیرین و حتی مسوولان کلان کشوری نسبت به استان، بی تفاوت خواهد بود.

حسینی نیک یادآور شد: در واقع استان ما، جزو ۱۰ استان آخر کشور هست چرا که از نظر مدارس سنگی ناایمن، اولین استان کشور هستیم و همچنین بر اساس مدارس کانکسی، جزو ۱۰ استان اول کشور هستیم.

وی به اقدامات لازم و پیشنهادهایی برای تصحیح سرانه آموزشی اشاره کرد و گفت: برای تصحیح سرانه آموزشی استان، از وزارت آموزش و پرورش تقاضا کردیم، گروهی حقیقت یاب و کارشناس به استان سفر کنند همچنین مکاتباتی با برنامه و بودجه کشور در این خصوص انجام شد.

این مسوول استانی، تاکید کرد اگر سرانه آموزشی را به صورت منطقه ای(مناطق آموزش و پرورش)، شهرستانی، محله ای و مدرسه ای محاسبه شود این اشتباهات کمتر خواهد بود.

حسینی نیک به وضعیت بحرانی فضای آموزشی در مرکز استان استان اشاره کرد و گفت: سرانه آموزشی در شهریاسوج، حدود سه متر مربع است، چرا که یاسوج شهری مهاجرپذیر و مشکلات عدیده ای در خصوص کمبود فضای آموزشی دارد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان، نیازهای حاشیه شهر یاسوج را برشمرد و گفت: در حاشیه شهر یاسوج، محله های نظیر: "سرآبتاوه"، "بَلَهزار"، "مادَوَان"، "مِهریون"، که نیاز به ساخت مجتمع آموزشی (فضای مناسب آموزشی از قبل از ابتدایی تا قبل از دانشگاه)، داریم

وی تاکید کرد: علاوه بر حاشیه شهر یاسوج، باز به چهار مجتمع آموزشی در چهار طرف شهر یاسوج، نیاز داریم چرا که در حاشیه شهریاسوج، مدرسه ای است که دردو نوبت، یک هزار و ۱۰۰ دانش آموز را پوشش می دهد.

حسینی نیک گفت: ۷۶۶ مدرسه ناایمن در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که شامل مدارس سنگی، کانکسی، مدارس آجری بالای ۲۵ سال هستند که بحران مکان های آموزشی ما، اول در شهر بویراحمد است دوم در مناطقی که مدرسه ناایمن بالای ۱۰ نفر دانش آموز دارد.

وی تاکید کرد: مطابق با آمار اعلام شده آموزش و پرورش استان، ۲۱۵ مدرسه در سطح استان، فاقد سرویس بهداشتی است، همچنین مدارس فاقد انشعاب حدود ۳۰۰ مدرسه است.

حسینی نیک اضافه کرد: ۱۳۰ مدرسه نیمه تمام؛ که از دهه قبل ساخت و ساز شروع شده وهنوز تکمیل نشده است، در سطح استان وجود دارد که اولویت نوسازی مدارس، تکمیل و تحویل مدارس بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.

وی گفت: نوسازی مدارس استان آمادگی دارد تمام مدارس مشکل دار استان، اعم از گرمایشی، سرویس های بهداشتی و ... را تکمیل و تجهیز و تحویل دهد چرا که سیاست دولت بر این است که هیچ مدرسه کانکسی مستقل بالای ۱۰ نفر دانش آموز در کهگیلویه وبویراحمد نباشد مگر اینکه معارض داشته باشد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گفت: در هفته دولت و مهر سالجاری، ۷۱ پروژه آموزشی و ورزشی؛ شامل تکمیل و تجهیز ۲۸۰ کلاس درس با اعتبار ۱۵۰ میلیاردتومان، به فضاهای آموزش و پرورش اضافه کردیم. همچنین امسال قریب به ۷۰ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی، خوابگاهی، سرمایشی و گرمایشی، فضاهای آموزشی استان هزینه شد.

به گزارش ایرنا، استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت،هشت شهرستان و۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه و حدود ۱۷۲ هزار دانش آموز و بزرگسال و در بیش از ۳۰۱۸باب آموزشگاه زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد دانش آموز، ۱۲هزار در پیش دبستانی و مهدکودک استان حضور دارند.

از کل دانش آموزان استان، ۴۹ درصد از آنها را دختران و ۵۱ درصد را پسران تشکیل می دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha