به گزارش خبرنگار ایرنا، سید مسعود شجاعی طباطبایی عصر شنبه در نشست جریان شناسی سیاسی هنری شارلی ابدو در سالن اجتماعات مجتمع آموزشی تربیتی هدایت قم، طی سخنانی با اشاره به پیشینه شکلگیری این نشریه افزود: این نشریه در دهه ۶۰ میلادی شکل شکل گرفته، شارلی به معنای نشریه است و بعضا هفتهنامه نیز قلمداد میشود.
وی گفت: در این نشریه طبق چیزی که در مرامنامه و هرزنامه آن اعلام شده، نسبت به ادیان الهی هیچگونه حدود و مرز و خط قرمزی وجود ندارد و خود را مجاز میداند که به همه ادیان توهین کند.
طباطبایی همچنین بیان داشت: در خصوص مسائل اخلاقی نیز همین گونه است و از همان ابتدای تاسیس، اعلام کردند که ضد دین و اخلاق هستیم و بهواسطه همین بیاخلاقیها است که میخواهیم خودنمایی کنیم.
شجاعی طباطبایی یادآور شد: شارلی ابدو در دهههای ۶۰، ۷۰ و ۸۰ بهواسطه کمبود علاقهمند و استقبال نشدن از طرف مردم فرانسه، تا مرز تعطیلی نیز پیش رفت.
مدیر خانه کاریکاتور انقلاب با بیان اینکه کاریکاتورهای شارلی ابدو به دور از هر گونه جنبههای اخلاقی است خاطرنشان کرد: کاریکاتوریستهای این نشریه به تمامی ادیان الهی تعرض میکنند. در یکی از کاریکاتورهایی که دولت فرانسه و شخص مکرون نیز در مورد آن مانور تبلیغاتی زیادی دادند، طرحی است که بر روی سه دستمال توالت اسم یکی از کتابهای آسمانی نوشته شده است.
وی افزود: این طرح با استفاده از پروژکتور روی دیوار فرمانداری و وزارت کشور فرانسه نیز به نمایش گذاشته شد، که این اقدام، کشته شدن ۱۲ تَن از کارکنان این نشریه را در پی داشت.
رئیس خانه کاریکاتور ایران همچنین با اشاره به کاریکاتورهای موهن که به تازگی توسط شارلی ابدو منتشر شده نیز اظهار کرد: طبق فراخوانی که برای مسابقه کاریکاتور از سوی این نشریه داده شد، ۳۰۵ نفر حضور پیدا کردند که کار ۳۰ نفر مورد توجه قرار گرفت، که از این تعداد ۱۵ مورد از نظر هنری هیچ ارزشی ندارد.
وی گفت: این نشریه برای جایزه شرکت در این مسابقه تیتر زده بود که تمام شرکت کنندگان برنده میشوند و جایگاهشان در قعر جهنم است.
این کاریکاتوریست خاطرنشان کرد: اساسا کسانی که در شارلی ابدو کار میکنند، خیلی دوست دارند که نقش شیطان را ایفا کنند، اما در یک جاهایی شیطان از اینها عقب میماند.
شجاعی طباطبایی با ذکر اینکه شارلی ابدو برای انتشار کاریکاتورهای توهینآمیز به ساحت مرجعیت، سالگرد کشته شدن کارکنان خود توسط داعش را انتخاب کرده گفت: این نشریه، این حادثه را به نوعی به جمهوری اسلامی منتسب میکند.
وی ادعای شارلی ابدو از آزادی بیان را دروغین و بدون هیچ محلی از اعراب توصیف کرد و گفت: این نشریه معمولا برای توجیه هر اتفاقی که در حوزه کارتن و کاریکاتور رخ میدهد، بحث آزادی بیان را مطرح میکند.
این کاریکاتوریست همچنین گفت: افراد شارلی ابدو یهودی تبار هستند و لابی صهیونیستی نیز به شدت در این رابطه فعال هستند.
وی در ادامه افزود: موضوع مسابقههایی که این نشریه دارد، در خصوص دوستی با رژیم صهیونیستی است و جایزههایی هم که تعیین میکند، بر همین مبنا است، اما این همه هزینه منجر به ایجاد یک تحول در عرصه کاریکاتور نمیشود.
مدیر خانه کاریکاتور انقلاب تاکید کرد: دشمنی این نشریه با نظاماسلامی و پیامبر اسلام، همچنین دوستی با رژیم صهیونیستی، باعث شده تا فراخوانهای آن، مورد توجه هنرمندان کاریکاتوریست در عرصه بینالملل قرار نگیرد.
وی گفت: آخرین دوره مسابقه شارلی ابدو که سال گذشته بود، تنها ۴۲ کشور و آن هم برای جوایز بالایی که دارد، مشارکت کردند، چهرههای بسیار مطرحی را نیز نمیبینیم، چرا که دنبال جنگ و نفرت پراکنی هستند و موضوع اسلامستیزی به صورت جدی در اولویتهای این نشریه است.
وی تصریح کرد: شارلی ابدو پس از ناکامی در دستیابی به اهداف اسلامستیزی و ایرانستیزی، در وقایع و اغتشاشهای اخیر چهره واقعی خود را به نمایش گذاشت، دقیقا مانند ترامپ که چهره واقعی آمریکا را نشان داد.
این کاریکاتوریست و گرافیست مطرح کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه بزرگ و ارزنده ایران در حوزه کارتن و کاریکاتور گفت: هم اکنون ایران در جهان به عنوان یکی از مدعیان جدی کارتن و کاریکاتور شناخته میشود، نمونه آن نیز نشریه کیهان کاریکاتور و مسابقههایی است که به شکلهای مختلف برگزار کردهایم.
وی بیان کرد: دو سال پیش در مسابقهای تحت نام فلسطین تنها نیست، ۶۰ کشور در سه بخش پوستر، کارتن و کاریکاتور شرکت کردند، در حالیکه، شارلی ابدو با تمام تلاشی که جهت تدارک یک مسابقه برای توهین به مرجعیت انجام داده، شرکت کنندگان بسیار ناچیزی و آن هم با اسمهای مستعار حضور پیدا میکنند.
نشریه فکاهی شارلی ابدو که پیشتر با اهانت به ساحت مقدس پیامبر اسلام (ص) درصدد پیشبرد پروژه اسلام هراسی برآمده بود، اخیرا با اهانت به حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب پروژه ایران هراسی را در دستور کار قرار داده؛ اقدامی در لوای آزادی بیان که تابعی از لابیگری سیاسی و اهداف ایدئولوژیک است.
در پی انتشار کاریکاتورهای موهن، انتقادات زیادی به این نشریه فرانسوی و همچنین سیاست یک بام و دو هوای غرب به ویژه فرانسه وارد شد، تا جایی که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این اقدام موهن، «نیکلاس رش» سفیر فرانسه را احضار کرد.
نشست جریانشناسی سیاسی هنری شارلی ابدو از تاسیس تاکنون، به همت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و با حضور جمعی از اندیشمندان و فعالان فرهنگی، هنری و ادبی برگزار شد.
نظر شما