سید مهدی لطفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر رشته های موجود در دانشگاه اصفهان مورد استقبال دانشجویان خارجی قرار گرفته است و رشته های علوم انسانی مقبولیت بالایی بین آنها دارد.
وی با بیان اینکه رویکرد دانشگاه اصفهان در جهت متناسب سازی جذب دانشجویان بین الملل با نیازهای کشورهای منطقه و تربیت نیروهای کارآمد و مفید برای آنان است، اظهار داشت: بر همین اساس، هدایت و مشاوره شغلی این دانشجویان در جهت رشته های مورد نیاز در کشورهای مقصد نیز در دستور کار است.
لطفی درباره راهبردها و برنامه های دانشگاه اصفهان برای جذب هرچه بیشتر دانشجوی خارجی ممتاز، تصریح کرد: بمنظور جذب دانشجویان بین الملل ممتاز و نخبه، دانشگاه اصفهان در صدد ارائه بورسیه های خیر بنیاد و توسعه چتر حمایتی خود برای این دسته از دانشجویان است.
وی خاطرنشان کرد: تا کنون نیز چند صد دانشجوی خارجی در قالب بورسیه های دانشجویی در دانشگاه اصفهان مشغول به تحصیل شده اند و شیوهنامه جذب دانشجویان بین الملل بر پایه کیفی سازی جذب آنان امسال بهروزرسانی شده است.
مدیر امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه اصفهان تاکید کرد: شهر اصفهان و بویژه دانشگاه اصفهان موقعیت ویژه ای در حوزه تعاملات علمی و بین المللی و بستر مناسبی برای جذب دانشجویان خارجی دارند.
لطفی اضافه کرد: برای جذب دانشجوی بین المللی و حرکت به سمت شهری با کیفیت در این بخش به عزم جدی همه مسئولان شهری و استانی در زمینه حضور و پذیرایی از دانشجویان بین الملل نیاز داریم.
وی با بیان اینکه بخشی از دانشجویان غیر ایرانی بنا به شرایط و انتخاب خود در سطح شهر زندگی می کنند که تعامل صحیح و تامین نیازهای آنها در زمینه های مختلف به برنامه ریزی متناسب نیاز دارد، تصریح کرد: بمنظور فرهنگ سازی در جهت تبدیل شدن اصفهان به شهری دوستدار دانشجوی بین الملل باید از ظرفیت نهادهای مختلف بهره گرفت.
این استاد دانشگاه با تاکید بر لزوم بهبود زیرساخت های دانشگاه های اصفهان برای جذب بیشتر دانشجویان بین الملل، اظهار داشت: تبلیغات مناسب و ارائه خدمات علمی و رفاهی متناسب با دانشجویان بین الملل می تواند زمینه ساز حضور دانشجویان بیشتری در شهر اصفهان شود.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه اصفهان در جهت ارتقای سطح خدمات به دانشجویان غیر ایرانی اقدام به تشکیل کمیته های مختلف آموزشی، دانشجویی، رفاهی و پژوهِشی، رصد مسائل و چالش ها و رفع نیازهای آنان کرده است، گفت: این دانشگاه در قالب تفاهمنامه هایی با دانشگاه های خارجی جذب دانشجو داشته و در این زمینه عملکرد قابل قبولی دارد و در صدد تداوم و گسترش این دوره های مشترک است.
به گفته مسوولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اکنون بیش از ۹۴ هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل میکنند که از این تعداد ۲۴ درصد یعنی ۲۷ هزار نفر در دانشگاههای دولتی مشغول به تحصیل هستند؛ دانشگاه هایی که در سال گذشته بیشترین جذب را در این حوزه داشته اند به ترتیب دانشگاه قم، فردوسی مشهد، ارومیه، اصفهان، مازندران، کردستان، تبریز، شهید چمران اهواز، حکیم سبزواری و یزد هستند.
دانشگاه اصفهان بهعنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان دارای حدود ۱۷ هزار دانشجو و ۶۶۰ عضو هیات علمی و یکی از دانشگاههای برتر کشور است.
نظر شما