رویداد نهال‌ کاری "سر زور زوما" در بندر تاریخی گوران جزیره قشم برگزار شد

قشم - ایرنا - رویداد نهال‌ کاری "سر زور زوما" از سوی شرکت تعاونی توسعه روستایی گوران و با مشارکت مدیریت های ژئو پارک جهانی قشم، محیط‌ زیست، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سازمان منطقه آزاد قشم و همراهی فعالان گردشگری و محیط زیستی در این بندر تاریخی برگزار شد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌ الملل سازمان منطقه آزاد قشم، سجاد اشگرف اظهار کرد: هدف از برپایی این رویداد، کمک به حفظ و احیای درختان حرا به‌ منظور دستیابی به مفاهیم و استانداردهای شبکه ژئو پارک های جهانی یونسکو از طریق آموزش، احیای دانش بومی و مشارکت جامعه محلی در ذخیره گاه زیست کره حرا است.

وی ضمن تقدیر از همکاری و حضور اعضای کمیسیون ملی یونسکو و ایکوم ایران افزود: مهم‌ ترین و تاثیرگذار ترین عامل در این برنامه، مشارکت گسترده جامعه محلی و به‌ ویژه کودکان روستاها و شهرهای جزیره است.

این رویداد با سخنرانی علی پوزن، مدیر عامل شرکت تعاونی گوران، سید محمد داخته، مدیر محیط زیست، سجاد اشگرف، مدیر ژئوپارک جهانی قشم، عبدالرضا دشتی زاده، رییس اداره میراث فرهنگی و میر سید احمد محیط طباطبایی، دبیر کمیته ملی موزه های ایران(ایکوم) و جمعی از مسوولان، اهدا جوایز و لوح‌ های تقدیر به کودکان همیار در برنامه، مراسم کاشت هزار و ۸۰۰ نهال حرا و در پایان تجلیل از همیاران ژئو پارک و فعالان گردشگری و محیط زیستی جزیره، همراه بود.

رویداد نهال‌ کاری "سر زور زوما" در بندر تاریخی گوران جزیره قشم برگزار شد

به گزارش ایرنا، بندر تاریخی گوران یکی از قدیمی‌ ترین بندرگاه‌ های جزیره قشم برای پهلو گیری و تعمیر شناورها در سالیان گذشته بوده است.

وجود جنگل‌ های حرا در یک‌ سو و حالت خلیجی این منطقه، به‌ صورت موج‌ شکنی طبیعی عمل کرده و این مکان را برای مبدل شدن به یک بندرگاه، قابل استفاده می کرده است.

صنعت لنج سازی برای سالیان طولانی حرفه مردم گوران بوده، اما هم‌ اکنون با ایده پردازی مردم روستا و همکاری منطقه آزاد قشم و جایکا، این مکان به نخستین پارک موزه فضای باز لنج سازی و شناورهای چوبی کشور تبدیل‌ شده تا ضمن معرفی این هنر به مردم کشور و دنیا، به حفظ و احیای ساخت بزرگ‌ ترین صنعت دستی جهان کمک کند.

طرح احیای روش های سنتی پایدار سر زور زوما از چند سال پیش به تلاش اهالی روستای گوران و اعضای شرکت تعاونی توسعه روستایی با مشارکت منطقه آزاد قشم و علاقمندان به محیط زیست در روستای گوران آغاز شد.

این پروژه برای حفاظت و بهره برداری خردمندانه از محیط زیست و منابع طبیعی پی ریزی شده است.

رویداد نهال‌ کاری "سر زور زوما" در بندر تاریخی گوران جزیره قشم برگزار شد

اصطلاح "سر زور زوما" در گویش محلی برای نقطه تلاقی سه جریان آبی که به جزیره‌ ای کوچک از جنگل‌ های حرا که در فاصله کمی از بندر گوران قرار گرفته، به کار می‌ رود.

این جزیره در یک راس خود به دلیل فشارهای ناشی از جریان‌ های آبی در طول سالیان اخیر، از حالت نوک‌ تیز به حالت نیم‌ دایره درآمده و رویداد نهال‌ کاری یادشده، با هدف کاشت نهال‌ های حرا برای مقاوم‌ سازی خاک و گِل این نقطه در مقابل فرسایش‌ های آبی، طراحی‌ شده و به اجرا درآمده است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌ های خلیج فارس گسترده شده است.