"سنگ نبشته" خرم آباد کهن ترین منشور عفاف و حجاب در ایران است

خرم‌ آباد - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: اثر تاریخی "سنگ نبشته" خرم‌آباد به عنوان نخستین و کهن‌ترین کتیبه و منشور عفاف و حجاب در ایران است.

به گزارش ایرنا عطا حسن پور روز یکشنبه در مراسم تجلیل از بانوان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، اظهار داشت: سنگ نبشته خرم‌آباد به عنوان یک اثر تاریخی، بیانگر ارزش حجاب و عفاف بین زنان و مردان از گذشته‌های دور تاکنون است.

وی افزود: این کتیبه ارزشمند تاریخی که زمانی در دروازه شهر خرم‌آباد قرار داشته است فرهنگ و آداب و رسوم مردم، همچنین تاریخ و تمدن این دیار را فریاد می‌زند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با بیان اینکه سابقه حجاب و عفاف در ایران به دوران تاریخی هخامنشیان و ساسانی می‌رسد افزود: این مهم از ارزش‌های مردم این سرزمین بوده است و امروز نیز زنان و دختران ایرانی باید همواره سیره و روش فاطمه زهرا (س) را سرلوحه کار و زندگی خود قرار دهند.

حسن پور با اشاره به اینکه حجاب اسلامی بین زنان و مردان این سرزمین ذاتی است، تصریح کرد: در دوران پهلوی حتی با چوب و چماق هم نتوانستند چادر و حجاب را از زنان این سرزمین بگیرند و اکنون هم به خوبی از این عنصر مهم دینی محافظت می‌شود.

وی تاکید کرد: باید از ظرفیت‌ها و توان بانوان در حوزه‌های مختلف به منظور تحقق اهداف توسعه‌ای دستگاه‌های اجرایی استفاده شود.

سنگ‌ نبشته (نوشته) نوشته‌ای تاریخی مربوط به حدود سال ۵۱۳ هجری قمری و دوره سلجوقیان می باشد که بر سنگی مکعبی شکل به‌صورت یکپارچه متصل به صخره‌ای طبیعی در مرکز شهر خرم‌آباد (ضلع شرقی - خیابان شریعتی) و در مسیر قدیمی شاپور خواست به خوزستان قرار دارد که نمادی از فرهنگ غنی مردمان این سرزمین محسوب می شود.

ارتفاع متون کتیبه دار با احتساب ۲ پله در چهار ضلع سنگ‌نوشته، ۳۴۴ سانتیمتر می باشد و این کتیبه به خط کوفی و زبان فارسی دورتادور ستون سنگی تحریر شده است.

سنگ نبشته خرم‌آباد که درگذشته به «بردنوشته» معروف بوده سال ۱۳۳۴ توسط وزارت فرهنگ و هنر با شماره ۳۹۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha