۲۶ دی ۱۴۰۱، ۹:۱۷
کد خبر: 84999572
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پویش شهاب دین برای اهالی کتاب

۲۶ دی ۱۴۰۱، ۹:۱۷
کد خبر: 84999572
پویش شهاب دین برای اهالی کتاب

تهران- ایرنا- پویش کتابخوانی ملی با محوریت کتاب «شهاب دین» داستان زندگی و خاطراتی از آیت‌الله سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی برگزار می‌شود. 

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا «شهاب دین» زندگینامه‌ای داستانی بر اساس زندگی آیت‌الله شهاب‌الدین مرعشی نجفی است که نویسنده تلاش کرده به لحظه زندگی و موقعیت‌هایی که این مرجع تقلید در آن قرار گرفته، نزدیک شود و این پویش در راستای ارج نهادن به شخصیت روحانیت در سطح ملی برگزار می شود.

«شهاب دین» به‌ قلم زهرا باقری در ۲۱۶ صفحه و از سوی انتشارات شهید کاظمی منتشر شده‌ و این داستان از آخرین لحظه‌های زندگی آیت‌الله مرعشی نجفی آغاز می‌شود و سپس بعد از فوت، روح او نظاره‌گر و روایتگر لحظه‌ به‌ لحظه زندگی است.

این پویش که از جوایز نقدی و غیرنقدی تا سقف ۱۰ میلیون تومان برخوردار است، تا پایان سال ۱۴۰۱ ادامه دارد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سازمان فرهنگی هنرشهرداری قم و نشر هاجر از همراهان این پویش هستند.

علاقمندان می‌توانند کتاب را از کتابخانه‌های عمومی کشور و کتاب‌فروشی‌های معتبر تهیه نمایند.

آیت‌اللَّه سیدشهاب الدین تبریزی مرعشی نجفی، فقیه اصولی و محدث رجالی در ۱۲۷۶ خورشیدی در نجف و در خاندان پرسابقه و اهل علم مرعشی به دنیا آمد.

تحصیلات ابتدایی و مقدمات علوم را نزد پدرش فرا گرفت و پس از گذراندن سطوح، در درس خارج فقه و اصول حضرات آیات: آقاضیاءالدین عراقی و شیخ احمد کاشف الغطاء و شماری از استادان و مدرسان برجسته حوزه نجف شرکت کرد. آیت ‌اللَّه مرعشی در نجف، کربلا، کاظمین، سامرا، تهران و قم، نزد بیش از ۱۰۰ استاد زانوی ادب به زمین زد و در سایه پشتکار عالی و همت بلند به مدارج بالای علمی و اخلاقی دست یافت.

حافظه قوی، هوش سرشار و علاقه شدید به اهل بیت (ع)، از ایشان عالمی ساخت که نه تنها در علوم دینی از جمله فقه و اصول به مرحله اجتهاد رسیده بود، بلکه در بسیاری از علوم مانند: کلام، ادیان، انساب، حدیث، رجال، درایه و علم حروف نیز مهارت بسیار داشت. آیت‌اللَّه مرعشی نجفی مجتهدی بنام بود، به طوری که بیش از ۲۰۰ تن از علمای اسلامی امامیه و تعداد زیادی از شخصیت‌های اهل سنت بر اجازه اجتهادش، مهر تأیید زده بودند.

وی از فِرَق شیعه نیز اجازه نقل روایت داشت و در ۲۷ سالگی پس از بازگشت به ایران در قم اقامت برگزید و تا پایان عمر در همانجا به تدریس و تألیف مشغول شد. حاصل عمر پربرکت ایشان در حدود ۱۵۰ اثر نفیس علمی در زمینه‌های مختلف علمی است.

در طول بیش از ۷۰ سال تدریس این عالم بزرگوار، شاگردان فاضلی پرورش یافتند که هر کدام از آنها، در شمار علما و مدرسین حوزه‌های علمیه شیعه هستند که حضرات آیات: سید مصطفی خمینی، سید محمود طالقانی، مرتضی مطهری، سیدمحمد بهشتی، شهاب الدین اشراقی، محمد مفتح، امام موسی صدر، میرزا جواد تبریزی، شیخ حسین نوری همدانی، سیدرضا صدر، سید مهدی روحانی و سید مرتضی عسکری از آن جمله‌اند.

از دیگر خدمات ایشان تاسیس کتابخانه، مسجد، مدارس، حسینیه‌ها و مراکز درمانی است. آیت‌اللَّه مرعشی در طول نهضت اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره)، همواره حامی و پشتیبان نهضت و رهبری آن بود و بارها به حمایت از حضرت امام برخاست. پس از پیروزی انقلاب نیز، ایشان هماره از نظام اسلامی حمایت می‌کرد و در مناسبت‌های مختلف، با ارسال پیام‌ها به تقویت نظام می‌پرداخت.

سرانجام این اسوه فضیلت و علم در هفتم شهریور ۱۳۶۹ خورشیدی برابر هفتم صفر ۱۴۱۱ قمری در ۹۶ سالگی دار فانی را وداع گفت و در راهروی ورودی کتابخانه‌اش به خاک سپرده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha