ابوذر زهره وند روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به نقش حکمرانی داده در مالیات ستانی اشاره کرد و گفت: در سازمان مالیاتی کشور از قدیم مالیات ستانی بر اساس رسیدگی و بررسی میدانی بوده است که با حرکت به سمت هوشمندسازی و رویکرد عادلانه محور از دادهها و اطلاعاتی که در سطح کشور است استفاده میشود.
وی افزود: در سازمان مالیاتی به این سمت رفتهایم که از قابلیتهای زیرمجموعهها و نهادهای مختلف در دسترسی به اطلاعات استفاده کنیم و بر اساس آن مالیات را مشخص کنیم.
مدیر انتقال دانش سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه حکمرانی داده در سامانههای مختلف و در سطح جهان چندلایه است گفت: در کنار دادهها باید مدیریت داده صورت بگیرد، در بعضی از تفکرات داده در سطح کلان است و با دسترسی به این نوع دادهها در سطح پایینتر نیز قابل بهرهوری است.
وی ادامه داد: اکنون سازمان مالیاتی بر اساس دادهها و اسناد رسیدگی مالیاتی را انجام میدهد بر اساس ماده ۱۶۹ قانون مالیات و قانون پایانههای فروشگاهی، مالیات ستانی بر اساس داده محور صورت گرفته و از ممیز محور عبور کرده است.
زهره وند با اشاره به اینکه سامانههای مختلفی در سازمان مالیاتی تعریف شده است گفت: بر پیاده سازی حکمرانی داده، کارهای خوبی انجام شده است و اسناد و مدارک آمده و سطح دسترسیها تعیین شده است.
وی تاکید کرد: اکنون با دسترسی به دادهها در سامانههای سازمان مالیاتی، حسابرسیها بر اساس داده محوری شده است و بر این اساس مشکلات و معضلاتی که بین مودیان و ممیزان سازمان بوده، حل شده است.
به گزاری ایرنا، پیش از این نشست «حکمرانی داده و ظرفیت فناوریهای مالی در مالیات ستانی» توسط اندیشکده «اقتصاد مقاومتی» روز سهشنبه ۲۰ دی ماه، با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه در معاونت فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی با اهمیت بر حکمرانی داده و ضرورت آن در هوشمندسازی نظام مالیاتی برگزار شده بود.
نظر شما