۲۶ دی ۱۴۰۱، ۲۱:۰۹
کد خبر: 85000777
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انواع ناودانی را بر اساس کاربرد و شکل ظاهری بشناسیم

تهران- ایرنابازار- ناودانی یکی از اجزای مهم ساختمان به شمار می‌رود. کاربرد انواع سایز ناودانی در ساختمان‌ های مختلف نشان از اهمیت این محصول در صنعت آهن‌آلات داشته که به همین جهت به سه دسته مشبک، ساده و اروپایی تقسیم‌بندی شده است.

ایرنابازار- ناودانی یکی از اجزای مهم ساختمان به شمار می‌رود. کاربرد انواع سایز ناودانی در ساختمان‌های مختلف نشان از اهمیت این محصول در صنعت آهن‌آلات داشته که به همین جهت به سه دسته مشبک، ساده و اروپایی تقسیم‌بندی شده است.

به‌صورت کلی، انواع ناودانی بر اساس کاربرد و شکل ظاهری برای پل‌سازی، ساخت سازه‌های سبک، ساختمان‌سازی و ... به کار می‌روند.

چرا کاربرد انواع سایز ناودانی مهم هستند؟

به‌طور کلی، کاربرد انواع سایز ناودان در ساختمان و سقف شما، ساختار کلی خانه را از آسیب محافظت می‌کند. این محصول به جلوگیری از فرسایش خاک در اطراف خانه شما کمک می‌کند و از باغ و حیاط شما در برابر باران شدید محافظت می‌نماید.

اگر خانه شما ناودانی برای باران نداشته باشد، هر بار که باران می‌آید، آب باران از پشت‌بام پائین می‌ریزد و خاک را پاک می‌کند. بارندگی بیش از حد نیز می‌تواند به پی ساختمان شما آسیب برساند و منجر به ایجاد ترک در دیوارها و موارد دیگر شود. با نصب ناودان می‌توانید از بروز آسیب جلوگیری کنید.

آیا استفاده از ناودان ضروری است؟

این که آیا شما به ناودان نیاز دارید تا حد زیادی به اندازه محیط ساختمان یا ساخت‌وساز شما و همچنین تعداد شیب‌هایی که برای تقسیم آن دارید بستگی دارد. ناودان‌های بارانی که به درستی نصب شده‌اند بسیار کاربردی هستند، بنابراین اغلب لازم نیست که ناودان‌ها در امتداد کل سازه اجرا شوند.

برخی از موارد مهمی که باید در کاربرد انواع سایز ناودانی نظر بگیرید عبارت‌اند از:

۱. اگر سقف شما دارای شیب‌های متعددی است، هرکدام باید یک ناودان در لبه خود داشته باشند. هنگامی که باران می‌بارد، هر شیب آب باران را در جهت مخالف تخلیه می‌کند، بنابراین برای گرفتن آب در هر طرف به یک ناودان و منبع نیاز دارید.

۲. بسیاری از خانه‌ها دارای سقف‌های تقسیم‌شده به دو شیب هستند. در این صورت به یک ناودان در دو طرف نیاز خواهید داشت که مطابق با شیب‌ها باشد و از قسمت‌هایی که شیب‌ها به هم می‌رسند صرف‌نظر نمایید.

۳. یک سقف کم‌شیب به آب اجازه می‌دهد تا به‌طور مؤثرتری به سمت ناودان‌ها جریان یابد، اما اگر متوجه آب باقی‌مانده شدید، ممکن است نیاز به بازرسی سقف برای اطمینان از تخلیه صحیح آب داشته باشید.

۴. سقف‌های مسطح نیازی به ناودان در هر طرف ندارند، اما باز هم، این مورد بستگی به اندازه کلی سقف دارد. نکته دیگری که باید در نظر بگیرید این است که چقدر باران در منطقه شما می‌بارد. حتی اگر سقف شما نیازی به ناودان‌های زیاد ندارد، ممکن است لازم باشد ناودان‌های خود را سفارشی‌سازی کنید و لوازم جانبی را برای محافظت از ساختمان خود نصب کنید.

۵. اگر سقف خانه شما دارای شیب تند و دارای یک برآمدگی بزرگ است، احتمالاً آب باران را از سقف شما دور می‌کند. سقف‌های شیب‌دار اجازه می‌دهند آب باران به راحتی جاری شود و ناودان این امر را آسان‌تر کرده و باعث می‌شود تا فونداسیون ساختمان شما ایمن باشد.

تفاوت تولید ناودانی در نورد سرد و نورد گرم در کاربرد انواع سایز ناودانی:

انواع ناودانی را بر اساس کاربرد و شکل ظاهری بشناسیم

قبل از اینکه به بررسی کاربرد انواع سایز ناودانی و دسته‌بندی انواع ناودانی بپردازیم باید تفاوت تولید بین نورد سرد و نورد گرم را بررسی کنیم.

در روش نورد گرم فلز وارد کوره شده و تا رسیدن به قالب مورد نظر، از روی غلتک‌های افقی و عمودی می‌گذرد تا برای برش خوردن در اندازه‌های مختلف آماده شود.

اما در روش تولید ناودانی به روش نورد سرد، تمامی مراحل همانند مراحل قبل است با این تفاوت که قبل از ورود به مرحله فرم‌دهی، ناودانی از کوره بیرون می‌آید.

دسته‌بندی ناودانی بر اساس روش تولید در کاربرد انواع سایز ناودانی:

در این روش، دو حالت پرسی و فابریک کاربرد داشته که در ادامه توضیح خواهیم داد. در ناودانی پرسی که مرحله اول ساخت این محصول است، برش دادن ورق با ضخامت مناسب در این مرحله انجام خواهد شد.

در مرحله بعدی با کمک دستگاه فرمینگ، ورق برش‌خورده در نقاط مشخص شده خم شده و حالت کانال را به خود می‌گیرند.

در ناودانی فابریک نیز برای تولید ناودانی فابریک لازم است از روش نورد سرد یا گرم استفاده شود. دسته‌بندی بعدی هم شامل کاربرد انواع ناودانی می‌شود.

ناودانی سبک و ناودانی سنگین در این مرحله قرار دارند. ناودانی سبک استاندارد کمتری داشته اما ناودانی سنگین مطابق با استانداردهای روز بوده و با این هدف تولید می‌شوند.

آشنایی با انواع ناودانی در کاربرد انواع سایز ناودانی:

از کاربرد انواع سایز ناودانی می‌توان به تولید این محصول فولادی برای ساختمان‌سازی اشاره کرد. این محصول بسیار کاربردی بوده و همان‌طور که ذکر شد به روش نورد گرم و روش نورد سرد تولید می‌شود. تمامی ناودان‌ها از لحاظ شکل ظاهری یک سطح افقی (جان) و دو بال عمودی دارند.

البته در برخی موارد نیز به صورت لوله‌ای بوده و به شکل فلزی یا پلاستیکی تولید می‌شوند. اما به‌طور کلی، شکل اصلی ناودانی فولادی U شکل بوده و کمک می‌کند تا از مقاومت خوبی در برابر قاب‌ها و مهاربندی‌ها برخوردار شود.

در صنعت ساخت انواع ناودانی فرایند نَوَرد یا همان Rolling کار کاهش ضخامت قطعه را انجام می‌دهد. با این فرایند تغییر سطح مقطع ناودانی با اعمال نیروی فشار به وسیله غلتک‌ها، ایجاد می‌شود.

بر اساس شکل ظاهری سه نوع ناودانی در بازار وجود دارد. ۱. ناودانی ساده، ۲. ناودانی مشبک و ۳. ناودانی اروپایی. در ادامه به معرفی این سه نوع پرداخته‌ایم.

ناودانی ساده:

ناودانی ساده در صنعت پل‌سازی استفاده می‌شود. پل‌های باربری ازجمله این پل‌ها هستند که ناودان‌های ساده روی آن نصب می‌شود. ناودانی ساده دو کاربری صنعتی و ساختمانی داشته و نصب آن بسیار آسان است. کاربرد انواع سایز ناودانی در ناودانی ساده بسیار فراوان است.

ناودانی مشبک:

ناودانی مشبک در دو نوع UPE و UPN ساخته می‌شود. ناودان مشبک در تولید قفسه‌های سبک کاربرد فراوان دارند. کاربرد انواع سایز ناودانی مشبک عموماً در تولید قفسه‌های فولادی است.

ناودانی اروپایی:

کاربرد انواع سایز ناودانی اروپایی مخصوص ساختمان‌سازی و سازه‌های سنگین است. این ناودان‌های به علت داشتن وزن زیاد تحمل بار بیشتری را داشته و در ساختمان‌های سنگین و نیمه‌سنگین کاربرد دارند.

قیمت ناودانی اروپایی به دلیل ضخامت بیشتر در مقایسه با سایر انواع ناودانی ها گران تر اما مقرون به صرفه تر است.

کاربرد انواع سایز ناودانی اروپایی

کاربری جفتی یا تک در تیرها

کاربری جفتی یا تک در بادبندها

کاربری جفتی برای ساخت خرپاها

کاربری قوطی یا جفتی در ستون‌ها

انواع ناودانی بر اساس شکل سطح مقطع

همان‌طور که ذکر شد ناودان مشبک به صورت UPE و UPN ساخته شده و بر اساس شکل سطح مقطع یک تفاوت اساسی با یکدیگر دارند: شکل ظاهری بال‌ها در این حالت با هم متفاوت است. بال‌های UPN، مخروطی‌شکل بوده و بال‌های UPE، صاف و موازی هستند.

نوع دیگر ناودان اروپایی به UNP معروف است. این مدل، ضخامت بیشتری داشته و وزن آن بیشتر از دو مورد قبلی است. کاربرد انواع سایز ناودانی به دو صورت U شکل و C شکل خواهد بود.

جمع‌بندی:

کاربرد انواع سایز ناودانی یکی از اجزای بسیار مهم در صنعت ساخت‌وساز است. ناودانی‌ها جنس‌های مختلفی داشته و به آلومینیوم، گالوانیزه و استیل محدود نخواهد شد. نکته قابل توجه برای خرید انواع ناودانی علاوه بر دسته‌بندی‌های متفاوت آن مانند شکل سطح مقطع، شکل ظاهری، روش تولید و ...، روش تهیه این محصول به صورت خرید اینترنتی ناودانی است.

در خرید اینترنتی ناودانی علاوه بر شناخت کاربرد انواع سایز ناودانی می‌توانید انواع این محصول و نحوه تهیه آن را به صورت بسیار آسان انجام دهید.

در آخر باید یادآوری کنیم همان‌طور که ذکر شد ناودان‌ها به سه نوع ساده، مشبک و اروپایی تقسیم‌بندی می‌شوند. ناگفته نماند که قیمت ناودانی به تناسب بازار و ضخامت آن و همچنین ابعاد و وزنی که خواهد داشت تعیین می‌شود.

برای خرید این محصول کافیست به سایت پیوان مراجعه نمایید؛ پیوان با تجربه ای 50 ساله در تامین مقاطع و محصولات فولادی آماده خدمات رسانی به مشتریان عزیر است و شما می توانید قیمت تمام مقاطع فولادی اعم از قیمت روز میلگرد، قیمت انواع ناودانی، نبشی و انواع ورق ها را از این سایت به صورت لحظه ای استعلام بگیرید.

*** این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره چارچوب و محتوای آن ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha