علی حیدری اناری روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در اثر بیتوجهیها و برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی، آبخوان دشت اردبیل در سالهای گذشته ۱۳ متر افت داشته است.
وی اظهار کرد: باید با اطلاعرسانی و آگاه سازی مردم از وضعیت دشت اردبیل، از ظرفیتها و مشارکت مردم برای رفع این نگرانی استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه اردبیل اصلیترین وظیفه شرکت را تامین، تخصیص، حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب عنوان کرد و گفت: همگام با برنامههای وزارت نیرو در دولت برای عمل به این وظایف سنگین کمر همت بستهایم.
حیدری اناری با اشاره به چالشهای پیشروی آب استان برای سالهای آینده افزود: شرکت آب منطقه ای اردبیل برای تامین منابع آب در افق سالهای ۱۴۱۰ بصورت کوتاه مدت و افق ۱۴۲۵ در بلند مدت برنامه ریزی کرده است.
وی گفت: ۹۳ درصد از آب مصرفی استان مربوط به بخش کشاورزی بوده که با صرفه جویی پنج درصدی و اختصاص همین مقدار به بخش صنعت میتوان شاهد افزایش ۵۰ درصدی واحدهای صنعتی، تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی در سطح استان شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با اشاره به افزایش روند مصرف بدون ضابطه آب در استان گفت: استان اردبیل همانند سایر مناطق از تغییر اقلیم و کم آبی مستثنی نبوده و میزان بارشهای استان در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ میلی متر کاهش را نشان میدهد.
وی با اشاره به اتمام مراحل احداث سدها جهت ذخیره سازی منابع آبی موجود افزود: حجم منابع آبی قابل ذخیره در استان ۴۰۰ میلیون متر مکعب است که با اتمام مراحل احداث دیگر سدها این مقدار محقق میشود.
حیدری کاهش ذخایر آبی سد یامچی را یادآور شد و گفت: این سد با هدف تامین آب ۱۵ هزار هکتار زمین کشاورزی احداث شد ه که به جهت تغییر اقلیم، برداشت بیرویه و نبود استفاده صحیح از منابع، ذخایر این سد برای تامین آب آشامیدنی مردم اختصاص داده شده است.
وی با تاکید بر لزوم کشت محصولات کم آب بر در استان گفت: کاهش حجم آبخوانها در استان موجب افزایش سطح املاح آب و در نهایت از بین رفتن خاک جهت کشاورزی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه تامین آب آشامیدنی مردم اولویت اول این شرکت است، گفت: بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز کشاورزی در استان به تامین آب آشامیدنی مردم اختصاص یافته است که بر این اساس و با توجه به کمبود منابع آبی ظرفیت توسعه کشاورزی در استان بیش از این میسر نخواهد بود.
بر اساس آمارهای موجود استان اردبیل از نظر بارندگی در مقایسه با استانهای واقع در شمالغرب کشور، شامل استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، زنجان که به لحاظ اقلیمی در شرایط نسبتا مشابهی میباشند در جایگاه چهارم قرار دارد.
تاکنون ۱۰ سد مخزنی بزرگ و ۴۲ سد مخزنی کوچک در استان اردبیل احداث شده است.
نظر شما