چند قلاده شغال در مناطق مسکونی همدان مشاهده شده است

همدان- ایرنا- معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: تیم های یگان حفاظت محیط زیست چند قلاده شغال در مناطق مسکونی همدان مشاهده کردند.

مهدی صفی خانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گزارش های متعددی در مورد حضور گرگ در مناطق مسکونی همدان به محیط زیست ارائه شده است که تاکنون تیم های یگان حفاظت محیط زیست حضور این گونه را تایید نکرده اند.

وی اضافه کرد: برخی مواقع با حضور تیم های یگان محیط زیست در محل مشخص می شود حیوان گزارش شده به این یگان سگ است همچنین پس از دریافت گزارشی مبنی بر حضور گرگ در مجاور دانشگاه پیام نور مشخص شد که این گونه شغال است.

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: برخی افراد با دیدن گونه هایی در سطح شهر و حواشی مناطق مسکونی، با عنوان گرگ موضوع را به محیط زیست گزارش می کنند که پس از حضور تیم های یگان حفاظت محیط زیست خلاف این موضوع ثابت می شود.

صفی خانی ادامه داد: با توجه به سرد شدن هوا و کاهش طعمه حضور گونه هایی نظیر گرگ، شغال و روباه در مناطق مسکونی امری طبیعی است بنابراین به شهروندان به ویژه افراد مسن و خردسال توصیه می شود از تردد در ساعات خلوت شبانه روز در حواشی شهر پرهیز کنند چرا که احتمال حمله گرگ زیاد است.

وی همچنین بر ضرورت مدیریت پسماند تاکید کرد و گفت: برودت هوا و کاهش طعمه موجب حضور گونه های وحشی در مناطق مسکونی شده و آنها برای یافتن غذا در کنار سطل های زباله پرسه می زنند تا بتوانند شکم خود را سیر کنند.

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان افزود: مدیریت صحیح پسماند با تفکیک زباله از مبدا و انتقال زباله به باکس ها در زمان های تعیین شده، امکان به دست آوردن غذا را برای گونه های وحشی ناممکن و دشوار کرده بنابراین با نایاب شدن غذا میزان حضور این گونه ها نیز در مناطق مسکونی کاهش می یابد.

صفی خانی اظهار داشت: گونه گرگ در تمامی مناطق تحت مدیریت محیط زیست این استان زندگی می کند و جمعیت این گونه ها در حد متعادل بوده و نمی توان آن را به علت کمبود جزو گونه های در معرض خطر انقراض یا به علت فراوانی جزو گونه های در حال طغیان دانست.

وی ادامه داد: گونه گرگ در همه مناطق محیط زیست استان پراکنده است و روزانه این گونه چندین کیلومتر را در طبیعت برای یافتن طعمه می پیماید.

به گزارش ایرنا، تاکنون ۴۰ گونه پستاندار، ۱۸۱ گونه پرنده، ۴۳ گونه خزنده، ۳۸ گونه انواع ماهی ها و چهار گونه دو زیست در استان همدان شناسایی شده است.

استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است و وسعت مناطق زیر پوشش محیط زیست به ۶۲ هزار هکتار می رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha