معاونان و دستیاران سازمان ملل در تلاش برای تغییر تصمیم طالبان درباره زنان افغانستان

نیویورک – ایرنا- امینه محمد معاون و دو دستیار دبیر کل سازمان ملل متحد به افغانستان سفر کرده اند تا در دیدار با مقامات طالبان، تصمیمات آنها درباره زنان این کشور را تغییر دهند.

به گزارش ایرنا، دفتر سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد امینه محمد، معاون دبیر کل سازمان ملل، سیما بحوث مدیر اجرایی نهاد سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان و خالد الخیاری، دستیار دبیرکل در امور سیاسی، امور صلح و عملیات صلح، در سفر چهار روزه خود به افغانستان وضعیت این کشور، در حال ارزیابی وضعیت هستند.

معاون و دستیاران دبیر کل سازمان ملل در این سفر با مقامات طالبان دیدار و گفتگو و بر همبستگی سازمان ملل متحد با مردم افغانستان تاکید کرده اند.

سازمان ملل می گوید در دیدار با مقامات موقت کابل در کابل و قندهار، این هیات مستقیماً نگرانی خود را از دستور اخیر منع کار زنان در سازمان‌های غیردولتی داخلی و بین‌المللی را اعلام کردند.

هیات سازمان ملل به ریاست معاون دبیر کل در این دیدارها گفته است این ممنوعیت طالبان، سازمان‌های متعددی را که به میلیون‌ها افغان آسیب‌پذیر کمک می‌کنند، تضعیف می‌کند.

امینه محمد می گوید: پیام من بسیار واضح بود. این محدودیت ها زنان و دختران افغان را در خانه های خود محبوس می کند، حقوق آنها را نقض و جوامع را از خدماتشان محروم می کند.

به گزارش ایرنا، آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است تا با تصویب قطعنامه‌ای از مقامات طالبان در افغانستان بخواهد تا ممنوعیت‌های کار زنان برای گروه‌های امدادی یا تحصیل آنها در دانشگاه و دبیرستان را لغو کنند.

۱۵ عضو شورای امنیت دی ماه جاری به درخواست امارات و ژاپن نشستی پشت درهای بسته تشکیل دادند تا در مورد تصمیمات دولت طالبان که درماه اوت ۲۰۲۱ قدرت را در افغانستان به دست گرفت، گفتگو کنند.

دیپلمات های حاضر در این جلسه به خبرنگاران در سازمان ملل گفتند که لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل از شورای امنیت خواسته است که با توجه به وخامت اوضاع در افغانستان، این شورا به اتفاق آرا، قطعنامه ای را برای محکوم کردن این ممنوعیت ها تصویب کند و خواستار لغو فوری آن شود.

هنوز حمایت همه اعضای شورای امنیت از چنین قطعنامه ای مشخص نیست. برای تصویب چنین قطعنامه ای در شورای امنیت ۹ عضو موقت باید به آن رای مثبت دهند و البته هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت یعنی روسیه، چین، انگلیس، فرانسه یا آمریکا آن را وتو نکنند.

دیپلمات های کشورهای آمریکا، آلبانی، امارات، انگلیس، برزیل، اکوادور، فرانسه، گابن، مالت، سوئیس و ژاپن  که کشورهایشان عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند، در بیانیه‌ای مشترک خطاب به دولت طالبان بر ضرورت  حضور زنان افغانستانی در سازمان‌های امدادی بین المللی مستقر در این کشور تاکید کردند و خواستار دسترسی راحت زنان و دختران این کشور از طریق این امدادگران زن شدند.

این اعضا همچنین خواستار لغو فوری ممنوعیت تحصیل دختران افغانستان شدند .

کاترین راسل مدیرکل صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز در بیانیه جداگانه ای ممنوعیت ها علیه زنان و دختران افغانستان را خطرناک و اشتباه و دارای آثار مخربی در این کشور دانست.

وی با بیان اینکه برنامه های یونیسف در افغانستان ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار کودک را پوشش می دهد که نیازمند کمک های بشردوستانه هستند، تاکید کرد: بدون زنان و مادران افغان، جان بسیاری از کودکان افغانستان به خطر می افتد.

دولت طالبان به سازمان‌های غیردولتی داخلی و بین‌المللی در افغانستان دستور داده است که فوری کارمندان زن را تا اطلاع ثانوی ار آمدن له سر کار منع کنند.

به گزارش ایرنا از تارنمای شبکه تلویزیونی افغانستانی آمو، این اقدام چهار روز پس از ممنوعیت حضور زنان در دانشگاه‌ها توسط طالبان انجام شد؛ اقدامی که اعتراض جهانی را برانگیخت.

وزارت مالیه طالبان در نامه‌ای رسمی هشدار داد که مجوزهای کاری سازمان‌هایی که این فرمان را اجرا نکنند، لغو خواهد شد.

طالبان پس از تسلط بر افغانستان، درهای مدارس در مقطع بالاتر از پایه ششم را نیز بر روی دختران بسته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha