«حسن محمدی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در سال ۸۴ کل صنایع تبدیلی استان همدان ۵۰ واحد بیشتر نبود، اما هم اینک ۴۵۱ واحد صنایع تبدیلی فعال است.
وی افزود: از این تعداد ۵۷ واحد در زمینه تصفیه و بسته بندی کشمش و حدود ۹۰ واحد در حوزه شوری و ترشی فعال است که ارزش سرمایه گذاری برخی از این واحدها بیش از ۶۰ میلیارد تومان است.
محمدی یادآور شد: همچنین از واحدهای صنایع تبدیلی استان ۲۶ واحد با سرمایه گذاری هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در بخش لبنیات و ۱۸ واحد خوراک دام و طیور با سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیارد تومان فعالیت دارند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار داشت: چند طرح بزرگ فرآوری سیب زمینی با پیش بینی تسهیلات بانکی و پیگیری استانداری در دست اجرا است.
محمدی با اشاره به اینکه ساخت یک سردخانه پنج هزار تنی حدود ۵۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد، تصریح کرد: در استان همدان ۹۲ واحد سردخانه با ظرفیت ۲۵۲ هزار تن و سرمایه گذاری بیش از ۲ هزار میلیارد تومان فعال است.
وی با تاکید بر اینکه صنایع تبدیلی از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی استان است اظهار داشت: برنامه پنج ساله و نقشه راه برای صنایع تبدیلی تهیه و به عنوان الگو برای سایر بخش های جهاد کشاورزی معرفی شده است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی یادآور شد: در این برنامه پنج ساله و نقشه راه، سیاست صدور مجوز بهره برداری تبیین شده است.
محمدی اظهار داشت: طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت در صنایع تبدیلی ورود مستقیم ندارد اما در مساله پشتیبانی و تسهیلات بانکی کمک می کند که از بند الف تبصره ۱۸ مقرر بود ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار داده شود که تاکنون یک ریال هم پرداخت نشده است.
مدیرصنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: هر یک از مشاغل کارگاهی حدود ۱۰ کارگر دارد و از یک هزار و ۶۰۰ عنوان مشاغل صنایع غذایی حدود ۲۰ عنوان شامل مشاغل خانگی می شود.
محمدی با اشاره به اینکه سطح مشاغل کارگاهی از مشاغل خانگی بالاتر و از مشاغل صنعتی پایین تر است، افزود: برای مشاغل کارگاهی باید امکان صدور مجوز تعریف شود.
وی با بیان اینکه مشاغل کارگاهی متولی ندارد و صنوف هم به همه افراد و رشته ها مجوز نمی دهند و این متقاضیان مشکل پیدا می کنند ادامه داد: برای مشاغل خانگی متقاضی باید ثبت نام و از سازمان غذا دارو کد بهداشتی دریافت کند.
محمدی گفت: تا سال ۱۳۸۳ متولی صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی و سازمان صمت بود اما از این سال به بعد واحدهای زیر ۵۰ نفر به جهاد کشاورزی واگذار شد.
وی اظهار داشت: با ادامه موازی کاری در سال ۹۲ قانون انتزاع در مجلس مصوب شد و بر این اساس بیش از هزار و ۲۰۰ عنوان صنایع تبدیلی و غذایی به جهاد کشاورزی واگذار شد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: با وجود تاکید بر توسعه صنایع تبدیلی اما یک ردیف بودجه مختص صنایع تبدیلی در کشور وجود ندارد.
محمدی امکانات و اعتبارات صنایع تبدیلی را بسیار ضعیف دانست و یادآور شد: برای انجام کار ترویجی مانند بسته بندی صنعتی کشمش، باید اعتباری برای کار ترویجی هزینه شود تا بقیه تشویق به این نوع فعالیت شوند، اما اعتباری برای این مساله وجود ندارد.
همدان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است، که این استان با وجود داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی استان را به خود اختصاص داده است.
همچنین بخش کشاورزی همدان ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی این استان دارای ۱۱۷ هزار بهره بردار است، و ۶۹۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان زیرکشت محصولات زراعی و باغی است.
نظر شما