برگزیده مسابقات بین‌المللی قرآن: چهره قرآنی باید سلبریتی جامعه اسلامی باشد+فیلم

مشهد-ایرنا- برگزیده مسابقات بین‌المللی قرآن و دارنده رتبه نخست چهل و پنجمین دوره از مسابقات سراسری قرآن کریم کشور گفت: در ایران اسلامی به جای اینکه شخصیتهای برتر قرآنی سلبریتی باشند، چهره‌های مشهور ورزشی الگو، تراز و سلبریتی کودکان و نوجوانان می‌شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هادی اسفیدانی، قاری مشهدی موفق شده است  رتبه نخست بخش قرائت چهل و پنجمین دوره از مسابقات سراسری قرآن کریم به میزبانی استان خوزستان را بدست آورد.

این قاری سرشناس خراسان رضوی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: کتاب واحده امت اسلامی قرآن است، اما آنقدر که در حوزه ورزش به ورزشکاران بها داده می شود و الگو قرار می گیرند، به قاریان ممتاز و فعالان قرآنی بها داده نشده و تلاشی برای الگو شدن آنان در جامعه انجام نمی گیرد.

به گفته اسفیدانی، سلبریتی جامعه اسلامی باید قاریان و اهالی ممتاز قرآن باشند تا تاثیر مثبت فرهنگی بر جامعه بگذارند، اما سلبریتی ایران اسلامی افراد ممتاز حوزه های دیگر هستند.

این قاری برتر مسابقات قرآنی ملی و بین المللی گفت: ۲۹ ساله هستم و فعالیتهای قرآنی را از ۶ سالگی آغاز کردم اما شروع فعالیت حرفه ای من در حوزه تلاوت قرآن مربوط به ۱۸ سالگی است.

اسفیدانی اساتید خود را شهید "محسن حاجی حسنی" (شهید منا) و مصطفی حاجی حسنی ذکر و بیان کرد: تاکنون مسابقات مختلفی شرکت کرده ام و رتبه اول قرائت مسابقات بین المللی قرآن کشور کرواسی در سال ۱۳۹۸، رتبه دوم قرائت مسابقات بین المللی کشور عراق در سال ۱۴۰۱ و رتبه های اول و ممتاز قرائت در مسابقات سراسری نهادهای مختلف را بدست آورده ام.

وی اضافه کرد: همچنین نماینده ایران در مسابقات بین المللی قرآن کریم سال ۱۴۰۲ به میزبانی کشورمان در تهران خواهم بود.

اسفیدانی به فعالیتهای قرآنی خود در شهر مشهد اشاره و بیان کرد: قاری حرم مطهر امام رضا(ع) هستم، هفته ای یک نوبت در این آستان مقدس تلاوت قرآن دارم، اما محافل یا دوره آموزشی خاصی در مشهد ندارم.

این قاری برتر مسابقات قرآنی با اظهار گلایه هایی از بی مهری ها نسبت به فعالان و فعالیتهای قرآنی گفت: یکی از بزرگترین مشکلات در فعالیتهای قرآنی جدی نگرفتن فعالیتها توسط مسوولان قرآنی کشور یا استان چه به لحاظ مادی یا معنوی است.

اسفیدانی اظهار داشت: عدم توجه مسوولان قرآنی و غیرقرآنی در عرصه مادی و معنوی کاملا مشهود است، در هنگام تصویب بودجه در مجلس شورای اسلامی یا توزیع اعتبارات بخش فرهنگی، آخرین حوزه ای که اعتباری به آن اختصاص می یابد، حوزه قرآنی بوده که سهمش هم بسیار ناچیز است.

وی اضافه کرد: تا دلتان بخواهد مسابقه و جشنواره قرآنی برگزار می کنند اما همه آنها توخالی است، در هنگام برگزاری مسابقات قرآنی کمترین تبلیغات از سوی رسانه ها و نهادها در سطح شهر انجام می گیرد، از سوی دیگر جوایزی که برای برندگان مسابقات در نظر گرفته می شود قابل مقایسه با مسابقات در کشورهای دیگر نیست.

این فعال قرآنی در خراسان رضوی گفت: عربستان درصدد برگزاری بزرگترین مسابقات قرآنی برای دومین سال است، فقط جایزه نفر اول این مسابقات ۵۰ میلیارد تومان به پول ایران است و افزون بر برگزیدگان به هر یک از مسابقه دهندگان این رویداد ۴۰۰ میلیون تومان تعلق می گیرد، حال جایزه نفر اول مسابقات بین المللی قرآن در ایران ۱۰۰ میلیون تومان است.

جای چهره های قرآنی در رسانه ها خالی است

به گفته اسفیدانی، حضور چهره های قرآنی برتر و تاثیرگذار در جامعه اسلامی فقط به شبکه قرآن در رسانه ملی اختصاص دارد و در شبکه های دیگر بویژه شبکه دارای مخاطب بیشتر از حضور آنان بهره گرفته نمی شود تا از تاثیرات قرآن بر زندگی فردی و اجتماعی خود صحبت کنند.

وی با بیان اینکه اکثر مخاطبان جامعه قرآنی با چهره ها و فعالان این جامعه بیگانه هستند، اظهار داشت: این در حالی است که به گفته استاد "حامد علیزاده" افرادی که حتی در مرحله پیش مقدماتی مسابقات بین المللی قرآن در مالزی شرکت می کنند، از تسهیلات و مزایای ویژه بهره مند می شوند.

در صورتی که مسوولان به فعالان قرآنی بهای بیشتری دهند و عزت و احترامی که به یک ورزشکار می گذارند برای فعال قرآنی هم قائل شوند و رسانه ها بیشتر به فعالان قرآنی بپردازند، تغییرات فرهنگی در جامعه اتفاق خواهد افتاد.برگزیده مشهدی مسابقات ملی و بین المللی قرآن گفت: انگیزه ای دیگر نمانده، هر آنچه فعالان قرآنی انجام می دهند از روی عشق و علاقه است.

اسفیدانی به فعالیت خود در نهادهای قرآن محوری مانند آستان قدس رضوی اشاره و بیان کرد: هزینه ای که برای هر جلسه تلاوت قرآن به قاری پرداخت می شود، ناچیز است و باید در این بخش توجه بیشتری انجام گیرد تا انگیزه ایجاد شود.

وی اظهار داشت: مشهد قطب قرآنی کشور است و اساتید و فعالان قرآنی برجسته ای در آن پرورش یافته اند و به صورت حرفه ای به آموزش و فعالیت در این عرصه می پردازند که اینها همه از برکت وجود امام رضا(ع) است.

اسفیدانی اضافه کرد: در صورتی که مسوولان به فعالان قرآنی بهای بیشتری دهند و عزت و احترامی که به یک ورزشکار می گذارند برای فعال قرآنی هم قائل شوند و رسانه ها بیشتر به فعالان قرآنی بپردازند، تغییرات فرهنگی در جامعه اتفاق خواهد افتاد.

به گزارش ایرنا، در چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کشور که به میزبانی استان خوزستان برگزار شد، پنج نفر از نمایندگان خراسان رضوی، حائز رتبه‌های برتر در رشته‌های مختلف شدند. هادی اسفیدانی در رشته قرائت و رویا فضایلی در رشته حفظ کل بر کرسی رتبه اول این دوره از مسابقات نشستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha