حدادعادل: آمار تخلفات در پاسداشت زبان فارسی بالا است

تهران- ایرنا- رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاکید بر اینکه آمار تخلفات در شهر بیش از آماری است که نیروی انتظامی ارائه می‌دهد، گفت: نیروی انتظامی می‌تواند به افراد متخلف چند دوره اخطار دهد و اگر تغییری ایجاد نشد، فروشگاه را تعطیل کند.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی سه‌شنبه چهارم بهمن‌ماه ۱۴۰۱ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزارشد. در این نشست محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود شالویی دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی و معاونان دستگاه‌ها و نمایندگان شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی حضور داشتند.

غلامعلی حدادعادل با بیان اینکه وضعیت توجه به زبان فارسی خوب نیست، به بالا بودن آمار تخلفات در پاسداشت زبان فارسی اشاره کرد و گفت: آمار تخلفات در شهر بیش از آماری است که نیروی انتظامی ارائه می‌دهد. در بالای شهر که سرمایه‌گذاری کلان انجام می‌شود، از زبان و خط فارسی استفاده نمی‌شود. این در حالی است که نیروی انتظامی می‌تواند به افراد متخلف چند دوره اخطار دهد و اگر تغییری ایجاد نشد، فروشگاه را تعطیل کند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به تغییراتی که در رعایت پاسداست زبان فارسی در تبلیغات شهری به وجود آمده‌است، گفت: در به کار بردن عبارت انگلیسی در تبلیغات تجدید نظر شد، اما هنوز تخلفاتی وجود دارد که باید به نیروی انتظامی گزارش داده‌شود.

حدادعادل: آمار تخلفات در پاسداشت زبان فارسی بالا است

او با بیان اینکه شکسته‌نویسی در اصل مساله خطرناکی نیست، ادامه داد: باید توجه شود که از زبان محاوره به عنوان زبان معیار استفاده نشود. باید مرز بین زبان محاوره و زبان معیار حفظ شود، زیرا هر شهر و منطقه یک گویش دارند و زبان محاوره شهرهای مختلف، متفاوت است. رواج زبان شکسته امری است که باید مراقب بود از حدی بیشتر توسعه پیدا نکند.

باید توجه شود که از زبان محاوره به عنوان زبان معیار استفاده نشود. باید مرز بین زبان محاوره و زبان معیار حفظ شود

حدادعادل با تاکید بر اینکه تصمیم‌هایی که گرفته می‌شود باید ضمانت اجرایی داشته باشند، ادامه داد: برخی به درستی تاکید دارند که باید کار فرهنگی انجام شود، اما نمی‌توان به این دلیل که کار فرهنگی انجام نشده، اقدامات را رها کرد. اگر عشق به وطن رشد کند، افراد به طور طبیعی این کار را نمی‌کنند، اما اگر انگیزه‌های اقتصادی موجب این ناهنجاری‌ها شده‌است، باید با آن برخورد شود. هیچ دستگاهی نباید به این دلیل که بخش‌های دیگر کار را به درستی انجام ندادند، اقدام نکنند.

برگزاری منظم شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی

محمود شالویی نیز در مقدمه این نشست به چند نکته اشاره کرد و گفت: از ابتدای آغاز به کار دولت جدید چهار جلسه شورای هماهنگی و هفت جلسه برای کارگروه دائمی شورای پاسداشت زبان فارسی برگزار شده است.

دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی ادامه داد: برخی از مجموعه‌ها به خصوص واحدهای تولیدی هم در کارگروه‌ها دعوت شدند تا به تدریج درباره ماده واحده‌هایی که در شورا معین شد، اصلاح انجام شود.

تبلیغ فرهنگی نسبت به سال گذشته دو برابر شد

رضا صیادی در ابتدای سخنانش به برخی از فعالیت‌های سازمان زیباسازی شهرداری تهران اشاره کرد و ادامه داد: پاسداشت زبان فارسی در تبلیغات شهری، نصب مجسمه‌های بزرگان زبان فارسی در کریمخان، نصب سازه‌های فارسی با رویکرد کتاب، نظارت دقیق بر اجرای قوانین در حوزه اصناف و برخی از اقدامات در ماه‌های اخیر توسط این سازمان انجام شد.

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران با اشاره به اینکه در ماه‌های اخیر ۱۲۶۰ تبلیغ فرهنگی در سطح شهرها انجام شده‌است، گفت: این آمار نسبت به سال‌های گذشته دو برابر بیشتر شده‌است و سعی شد سلایق مختلف پوشش داده شود.

حدادعادل: آمار تخلفات در پاسداشت زبان فارسی بالا است

برای نخستین بار فعالیتی تحت عنوان دیده‌بان فرهنگ و هنر آغاز شده‌است

محمد خراسانی‌زاده با اعلام اینکه برای نخستین بار فعالیتی تحت عنوان دیده‌بان فرهنگ و هنر آغاز شده‌است، گفت: قوانینی که در حوزه‌های مختلف تصویب می‌شود، باید به صورت شفاف باشند تا بدانیم که چه اقداماتی باید انجام شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ادامه داد: اگر مقررات شفاف باشند پلیس اماکن هم می‌تواند اقدام کند. همچنین باید استثناها مشخص شود. از طرفی کلیه قوانین باید به تابلوسازها ابلاغ شود.

باید روی حرکت‌های پیشگیرانه تمرکز بیشتری وجود داشته باشد

هوشیار فقیهی با تاکید بر اینکه زبان فارسی می‌تواند در ماندگاری ایران تاثیر زیادی داشته باشد، افزود: فرهنگ عمومی می‌تواند بزرگترین داشته ما در ایران باشد و به همین دلیل اهمیت بسیار دارد. فکر می‌کنم غفلت کردیم و دچار خسران شدیم. باید روی حرکت‌های پیشگیرانه تمرکز بیشتری وجود داشته باشد تا این فرهنگ در سطح جامعه به وجود بیاید.

فرهنگ عمومی می‌تواند بزرگترین داشته ما در ایران باشد

دبیرکل اتاق اصناف ایران با بیان اینکه در کشور بیش از سه میلیون واحد صنفی ثبت شده وجود دارد، ادامه داد: برای تمدید پروانه و مجوز کسب نیازمند قانون هستیم. اما در کل فکر می‌کنم راه حلی برای پاسداشت زبان فارسی نیست و حتی قوانینی که اعلام شد تا طبق آن اماکن اخطار دهد و منجر به بسته شدن فروشگاه شود، نمی‌تواند اجرایی شود.

او افزود: در نتیجه جای اینکه برخورد سلبی داشته باشیم و تابلو فروشگاه را پایین بکشیم، باید تمرکز بر این داشته باشیم تا کسی که تابلو را طراحی می‌کند اعتقاد نداشته باشد که باید از زبانی غیر از فارسی استفاده کند.

جنبه‌های انگیزشی از اهمیت بسیار برخوردار است

شهاب جنابی با بیان اینکه وزارت صمت توجه زیادی به پاسداشت زبان فارسی دارد، ادامه داد: در قالب وزارتخانه می‌توانیم الزاماتی تهیه کنیم که شرکت‌ها آنها را انجام دهند.

مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت صمت گفت: در حوزه اصناف هیات نظارت باید این مسائل را دنبال کند و جنبه‌های انگیزشی هم برای ما از اهمیت بسیار برخوردار است.

باید نام واحد صنفی در مجوز درج شود

سرهنگ علی نوروزی با تاکید بر اینکه در قانون مسئولیت چگونگی نظارت به شهرداری واگذار شده‌است، گفت: اگر شهرداری توجه لازم را انجام می‌داد، مشکل تا این اندازه نبود. همکاران در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها موظف به انجام هستند.

رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا با طرح سوالی ادامه داد: مشخص نیست تابلویی که سال‌ها است نصب شده‌است، پلیس چگونه می‌تواند در آن مساله وارد شود؟ جلوگیری از چه طریق انجام شود؟ حدود ۲۷۰۰ واحد رسته صنفی داریم که ۳۹ رسته از پلیس استعلام می‌شود و در باقی موارد پلیس اطلاعی ندارد.

او ادامه داد: از برکات دولت سیزدهم یکی این بود که کاربرگ‌ها را در یک حوزه جمع کرد، رعایت زبان و نوشتار فارسی در درگاه مجوز کسب و کار مشخص شده است و همه ملزم به انجام آن هستند. در صدور مجوز نام واحد صنفی درج نشده است اما باید درج شود.

حدادعادل: آمار تخلفات در پاسداشت زبان فارسی بالا است

هیچگونه نظارتی بر تبلیغات در فضای مجازی نیست

عباس محمدیان فرهنگسازی را یک قسمت تبلیغات دانست و ادامه داد: فیلتر آخر بحث تعیین محتوای تبلیغات است. باید در دبیرخانه کارگروه فرهنگی تشکیل شود تا افراد دلیل اقدامات را بدانند.

مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مساله دیگر تبلیغات در فضای مجازی است که هیچگونه نظارتی بر آن نیست.

صدا و سیما مرجع اعطای مجوز پخش تبلیغات نیست

آسیه زارعی با بیان اینکه در پخش تبلیغات، صدا و سیما مرجع اعطای مجوز نیست، گفت: این موارد به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا ثبت اسناد و املاک بر می‌گردد. باید بررسی شود مجوز بسته‌بندی را چه کسی به صاحب کالا و تبلیغات داده‌است.

مدیرکل مهندسی و مدیریت پیام صدا و سیمای جمهوری اسلامی افزود: هنوز متولی نهایی فضای مجازی مشخص نشده و اگر مشخص شود ساترا متولی این بخش است، پاسخگو خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha