تصادف از علل شایع تلف شدن جانوران وحشی در خراسان رضوی است

مشهد- ایرنا- معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: تصادفات جاده‌ای یکی از علل شایع تلف شدن و مرگ جانوران وحشی استان است و سالانه حدود ۴۰ تا ۵۰ جانور وحشی به این شکل از بین می روند.

محمد عرفانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی پنج سال گذشته ۲۲۲ جانور وحشی شامل وحوش در گونه‌های گربه سانان، علفخواران، سگ‌سانان، انواع خرگوش، پایکا، کفتار، سنجاب، انواع مارها و پرنده‌ها به همین شکل جان داده اند.

وی با بیان این که بیشترین شمار تلفات در گروه سگ‌سانان به تعداد ۵۷ قلاده روباه، شغال و گرگ است ادامه داد: کمترین تلفات هم مربوط به گونه‌ای جوجه تیغی به نام "تشی" به تعداد ۲ عدد است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: ۱۳۷ نقطه و محدوده حادثه خیز جاده‌ای برای وحوش در سطح این استان شناسایی شده است که در مسیر عبور گونه‌های مختلف جانوری در جاده‌هاست.

عرفانی افزود: این مناطق به دلیل قرار گرفتن در مسیر عبور گونه‌های مختلف جانوری نیازمند نصب تابلوهای هشدار برای رانندگان است.

وی ادامه داد: توسعه شهرها و افزایش راههای دسترسی بین شهرها و روستاها همگی موجب شد شاهد اثرات منفی بر روی گونه‌های حیات وحش به خصوص در زیستگاه‌هایی که ارزشهای بالایی برخوردارند، باشیم.

معاون محیط زیست خراسان رضوی گفت: به عنوان مثال جاده تهران به مشهد گذرگاه اصلی یوزپلنگ است زیرا این گونه در معرض خطر انقراض مدام بین استان سمنان و خراسان رضوی در حال تردد است.

عرفانی افزود: با هدف شناسایی و جلوگیری از تلفات حیات وحش در جاده‌ها این نقاط و محدوده‌های خطرساز شناسایی و با اعلام به اداره کل راهداری استان، نصب تابلوهای هشدار در این مناطق مورد تاکید قرار گرفت.

وی اضافه کرد: تا کنون در حدود ۶۰ محدوده و منطقه از ۱۳۷ منطقه شناسایی شده نصب تابلوی هشدار انجام شده است و امید است با همکاری موثر راهداری استان کار نصب تابلو در بقیه نقاط هم انجام شود تا کمترین اثرات منفی توسعه را در حوزه حیات وحش شاهد باشیم.

معاون محیط زیست خراسان رضوی گفت: گربه‌سانان از جمله پلنگ، یوزپلنگ، گربه وحشی و گربه پلاس و جمعیت سگ سانان از جمله روباه و شغال که اغلب شب زی هستند و نیز انواع مارها بیش از سایر گونه‌ها در معرض خطر تلفات جاده‌ای قرار دارند.

عرفانی افزود: البته نصب تابلوهای هشدار دهنده موجب احتیاط بیشتر رانندگان و تضمین سلامت دو جانبه هم برای مردم و هم برای وحوش می‌شود.

۲۰ درصد مساحت ۱۱۷ هزار و ۷۶۹ کیلومتر مربعی خراسان رضوی زیر پوشش اداره کل حفاظت محیط زیست است و گونه‌های شاخص حیات وحش این استان شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha