عصمت عباسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : بر این اساس ۵۸.۴ درصد از آقایان و ۷۴.۱۷ درصد خانم ها در استان دچار اضافه وزن و چاقی هستند که این میزان در کشور به ترتیب در آقایان ۵۶.۷۸ درصد و خانمها ۶۸.۴ درصد است.
به گفته وی، شیوع ویروس کرونا، کم تحرکی، تغذیه نامناسب و عدم اصلاح سبک زندگی از علل بروز اضافه وزن و چاقی در استان بوده است.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه چاقی به عنوان حالتی از تجمع غیرطبیعی یا بیش از حد بافت چربی که منجر به خطراتی برای سلامتی میشود، است، اضافه کرد: شاخص توده بدنی (BMI) برای تعریف معیارهای چاقی مورد استفاده قرار گرفت.
وی ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده، اگر مقدار شاخص توده بدنی کمتر از ۳۰ کیلوگرم بر مترمربع باشد، BMI ممکن است به طور دقیق توده چربی واقعی را پیش بینی نکند.
عباسی با بیان اینکه علاوه بر این، مطالعات اخیر نشان داده است که چاقی شکمی به جای چاقی که به سادگی با BMI تعریف می شود، ارتباط بیشتری با بیماری های قلبی، عروقی و متابولیک دارد افزود: بر اساس مطالعات انجام شده در ایالات متحده و کانادا، افراد با شاخص توده بدنی طبیعی و چاقی شکمی در مقایسه با کسانیکه بر اساس شاخص توده بدنی بدون چاقی شکمی به عنوان چاق طبقه بندی می شوند، با خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بیشتری مواجه هستند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان به علل بروز چاقی و اضافه وزن اشاره کرد و گفت: علت اصلی چاقی و اضافه وزن عدم تعادل انرژی بین کالری دریافت و کالری مصرف شده است.
وی یادآور شد:افزایش مصرف غذاهای پرانرژی که سرشار از چربی و قند هستند، کم تحرکی به دلیل ماهیت فزاینده بسیاری از اشکال کارها، تغییر شیوه های حمل و نقل و افزایش شهرنشینی و تغییرات در الگوها و رژیم غذایی و فعالیت بدنی اغلب نتیجه تغییرات محیطی و اجتماعی مرتبط با توسعه و فقدان سیاستهای حمایتی در بخشهایی مانند بهداشت، کشاورزی، حملونقل، برنامهریزی شهری، محیط زیست، پردازش مواد غذایی، توزیع، بازاریابی و آموزش است که منجر به اضافه وزن و چاقی میشود.
نظر شما