به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «محمدمهدی حیدری» افزود: یکی از موضوعاتی که در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بر اساس قوانین بالادستی الزامی شده است موضوع راهاندازی سامانه پایش انرژی در ساختمانهاست که هم ساختمانهای موجود و هم ساختمانهای در حال احداث را شامل میشود.
وی اضافه کرد: مقرر شده بود تا اطلاعات مصرف انرژی ساختمانها در سامانه ملی پایش اطلاعات مصرف انرژی بهصورت برخط بارگذاری شود تا مرکز بتواند ساختمانها را از منظر مصرف انرژی تحلیل کند و برای این موضوع نیز راهکارهای مناسب را ارایه دهد.
حیدری گفت: متاسفانه موضوع راهاندازی سامانه مصرف انرژی در ساختمانهای موجود و جدیدالاحداث به علت عدم تخصیص اعتبار لازم از سوی مراجع ذیربط و سازمان برنامه و بودجه کشور به مدت دو سال است که مغفول مانده است.
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: علیرغم هیچگونه حمایت مالی، این مرکز با تکیه بر منابع و ظرفیتهای موجود، نسبت به راهاندازی فاز نخست این سامانه اقدام کرد و در حال حاضر با نصب کنتورهای هوشمند، به شکل پایلوت مصرف انرژی را در ۱۰ ساختمان بزرگ شهر تهران مورد ارزیابی قرار داده و اطلاعات مصارف انرژی در این ساختمانها را بهصورت برخط رصد میکند.
حیدری تصریح کرد: همچنین علاوه بر ورود اطلاعات مرتبط با اقدامات انجام شده در زمینه بازرسی و ممیزی انرژی تعدادی از ساختمانهای بزرگ که نسبت به اجرای راهکارهای اصلاحی اقدام کرده و موفق به صرفهجوئیهای قابل ملاحظه در مصرف انرژی شدهاند، اطلاعات ملکی ۴۰۰ ساختمان دیگر را در سطح تهران در این سامانه بارگذاری کردند، اما به دلیل عدم تخصیص از سوی سازمان برنامه و بودجه ادامه فعالیتها متوقف شده است.
وی ادامه داد: از آنجایی که به موجب قوانین، مقررات و آئیننامههای متعددی از جمله، آئیننامه اجرائی صرفهجوئی در مصرف انرژی، تصویبنامه الگوی مصرف برق و گاز طبیعی، آئیننامه اجرائی جزء یک بند الف ماده ۴۴ قانون برنامه ششم توسعه کشور و آئیننامه اجرائی ضوابط صرفهجویی در مصرف انرژی تاکید شده که کلیه ساختمانها با اولویت ساختمانهای عمومی و دولتی، از نظر میزان مصرف انرژی پایش شوند، راهاندازی این سامانه میتواند نقش مهمی در تحقق اهداف قانونگذار و همچنین در اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان داشته باشد.
نظر شما