به گزارش ایرنا از رأی الیوم، در این گزارش با اشاره به تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه ۳۷ شخص و نهاد ایرانی، آمده است: تحریمهای اروپا تأثیر محدودی دارد و بیشتر نمادین است؛ زیرا شخصیتهایی که تحریم شدهاند تعطیلات خود را نیز در این کشورها سپری نمیکنند و حسابهای بانکی در سوئیس ندارند.
بر اساس این گزارش، این تحریمها تأثیرات منفی برای خود کشورهای اروپایی خواهد داشت؛ زیرا احتمال دارد جمهوری اسلامی ایران پاسخ قاطعی بدهد.
در ادامه این گزارش به تدابیری که ممکن است ایران در پاسخ به این تحریمها اتخاذ کند، پرداخته شده و پنج مورد ذکر شده است:
ابتدا تیر خلاص زدن به احتمال احیای برجام؛ به ویژه اینکه کشورهایی مانند انگلیس، فرانسه و آلمان در آن مشارکت داشتهاند.
دوم، قرار دادن ارتشهای اروپایی در لیست تروریستی ایران که باعث خواهد شد همه فرماندهان و کادر این ارتشها در معرض هدف قرار گرفته شدن باشند.
سوم؛ خروج از معاهده «ان پی تی» و جلوگیری از ورود بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به مراکز هستهای ایران و افزایش میزان غنیسازی اورانیوم.
چهارم؛ اعمال محدودیتهای جدید در مسیر دریانوردی و عبور و مرور از تنگه هرمز که در این صورت کشتیها و نفتکشهای اروپایی متضرر خواهند شد و پنجمین مورد نیز تحکیم روابط با روسیه است و پیامدهای آن در جنگ اوکراین.
رأی الیوم در ادامه نوشته است: قطعا تصمیم اتحادیه اروپا به خاطر فشارهای آمریکاست که همزمان با تهدیدهای دولت آمریکا مبنی بر حمله به مراکز هستهای ایران است البته ضرر این تحریمها، بیش از آنکه برای اروپا سودی داشته باشد ضرر خواهد داشت؛ زیرا این کشورها در حال حاضر با بحران انرژی و خسارتهای هنگفت اقتصادی روبرو هستند.
این گزارش افزوده است: جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مخالفت آمریکا در توییتی اظهارات شجاعانهای مطرح کرد و نسبت به خطر این اقدام اروپاییها هشدار داد و گفت: در این باره نمیتوان بدون رای دادگاه تصمیمگیری کرد. نمیتوانم شما را تروریستی بنامم چون از شما خوشم نمیآید.
به گزارش این روزنامه، آنچه آمریکا و اروپا درک نکردهاند این است که استفاده بیش از حد از تحریمها باعث مضحکه و بی فایده شدن آن شده است و نتایج معکوسی به همراه دارد.
در ادامه آمده است: تحریمهای ۴۰ سال گذشته علیه ایران، بیشتر به سود این کشور بوده و باعث شده است که خود را با آن وفق دهد و به یک قدرت اقتصادی - نظامی بزرگ بدل شود که قادر است در بیشتر بخشها به خودکفایی برسد؛ به ویژه در زمینه تولیدات نظامی که باعث شده است کشورهای بزرگی مانند روسیه با ایران توافقنامه راهبردی امضا کنند.
در پایان گزارش رأی الیوم آمده است: اروپا از چاله درآمد، ولی در چاه بزرگتری افتاده است؛ زیرا رهبران دوراندیشی ندارد و تسلیم فشارها و دیکتههای آمریکا شده است همین مساله بیان کننده بحرانهای پیاپی اروپا در بخشهای مختلف است.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه با صدور بیانیهای جزئیات چهارمین بسته تحریمی علیه ایران را که به بهانه مسائل حقوق بشری در شورای وزیران امور خارجه این اتحادیه تصویب شد، ارائه کرد.
اتحادیه اروپا، ۱۸ شخصیت و ۱۹ نهاد ایرانی را در فهرست تحریمهای جدید خود قرار داد.
نظر شما