۴ بهمن ۱۴۰۱، ۱۷:۳۹
کد خبرنگار: 1571
کد خبر: 85007953
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سالانه ۱۰ تن علوفه در زمستان برای وحوش دنا توزیع می شود

یاسوج- ایرنا- رئیس اداره حفاظت محیط زیست دنا گفت: سالانه ۱۰تن علوفه در زمستان برای وحوش مناطق حفاظت شده دنا در این شهرستان توزیع می شود

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی محیط زیست استان نجف علی رجب زاده گفت: علوفه به مقدار کافی خریداری و ذخیره شده است و هنگام بارش برف در ذخیرگاه زیست کره و منطقه حفاظ شده دنا محیط بانان توزیع علوفه به وحوش را انجام می دهند .

وی تاکید کرد برای جلوگیری از سوء استفاده شکارچیان غیرمجاز ،توزیع علوفه در مکان هایی صورت می گیرد که مورد رصد محیط بانان قرار گرفته باشد.

رجب زاده افزود: ، بدلیل ارتفاع زیاد برف در برخی مواقع امکان انتقال علوفه برای وحوش وجود ندارد و به همین دلیل محیط بانان ، علوفه‌ را ساعت‌ها بر دوش خود حمل می‌کنند تا به وحوش گرسنه برسانند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دنا به حضور پررنگ دوستداران محیط زیست در برنامه توزیع علوفه برای وحوش اشاره کرد و یادآور شد: دوستداران حیات وحش برای نجات وحوش همراه و پا به پای محیط بانان ساعت‌ها علوفه را در مناطق سخت گذر بر دوش خود حمل می‌کنند.
رجب زاده اظهار کرد : در برخی مواقع هم به علت ارتفاع زیاد برف ،برای انتقال علوفه به مناطق کوهستانی از چهار پایان استفاده می‌شود.
وی از کمک ساکنان روستاهای حومه مناطق حفاظت شده دنا به محیط بانان برای تامین علوفه وحوش قدردانی کرد.

آخرین آمار حاکی است تنها ۳۲نفر محیط بان وظیفه مراقبت از مناطق حفاظت شده دنا و دنای شرقی را بر عهده دارند.براساس استانداردهای جهانی برای حفاظت از هر یک هزار هکتار منطقه حفاظت شده به یک نفر محیط بان نیاز است.

هر محیط بان در منطقه حفاظت شده دنا از چهار هزار هکتار عرصه محافظت می کند ان هم در منطقه ای که تمام عرصه هایش کوهستانی و تردد در آن بسختی صورت می گیرد
۳۲۴ گونه جانوری در ۹۳ هزار هکتار از مناطق حفاظت شده دنا زیست می‌کنند که برای گذراندن زمستان سخت نیاز به کمک همه مردم و به ویژه ساکنان حومه دنا دارند.

هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامین با وسعت ۲۵ هزار ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با دو هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در استان وجود دارد.
در راس آن ها پارک ملی دنا و منطقه حفاظت شده دناست که با وسعتی معادل ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار دارای ۱۵۵ گونه جانوری پرنده، ۲۴ گونه جانوری پستاندار، ۲۰ گونه آبزی و ۳۹ خزنده است.
منطقه حفاظت شده دنا یکی از غنی ترین مناطق زیستی از لحاظ تنوع گیاهی و جانوری در ایران و دنیاست که در سال ۲۰۱۰ میلادی از سوی سازمان یونسکو به عنوان اولین ذخیره گاه بعد از انقلاب، دهمین ذخیرگاه بیوسفری ایران و پانصد و پنجاهمین ذخیره‌گاه دنیا به ثبت رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha