مخبر:دولت مشکلات کم آبی و خشکسالی سیستان و بلوچستان را به طور ویژه رسیدگی می‌کند

زاهدان- ایرنا- معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت سیزدهم مشکلات کم‌آبی و خشکسالی سیستان و بلوچستان بویژه منطقه سیستان را به طور ویژه مورد رسیدگی قرار می‌دهد تا این مشکلات به صورت ریشه‌ای حل شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا محمد مخبر روز سه‌شنبه در بازدید از چاه نیمه های منطقه سیستان‌ که با حضور وزیر نیرو، وزیر نفت، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیران استانی انجام شد،با تاکید بر اینکه دولت متعهد به تامین آب آشامیدنی برای مردم سیستان و بلوچستان است اظهارداشت: دولت سیزدهم با جدیت طرح انتقال آب از دریا و استخراج آب‌های زیرزمینی به این استان را پیگیری می‌کند تا مشکلات کم‌آبی و خشکسالی مردم این منطقه به طور ریشه‌ای حل شود.

وی همچنین به برنامه‌های دولت سیزدهم و وزارت نیرو برای حل مشکلات آب سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: تامین آب از طریق چاه های ژرف و آب های سطحی تا بهار سال آینده از برنامه‌های کوتاه مدت و همچنین بهره‌برداری از طرح‌های انتقال آب استانی حداکثر تا ۲ سال آینده از برنامه‌های میان مدت دولت است.

معاون اول رئیس جمهور در خصوص برنامه های بلند مدت حل مشکلات کم آبی سیستان و بلوچستان گفت: امیدواریم پروژه انتقال آب از دریای عمان به سرتاسر این استان تا پایان دولت سیزدهم نهایی شود.

افغانستان باید به حقابه هیرمند متعهد باشد و دولت جمهوری اسلامی ایران این موضوع را از مجاری بین‌المللی پیگیری می‌کندوی همچنین با اشاره به پیگیری‌های دستگاه دیپلماسی برای احیای حقابه هیرمند تاکید کرد: افغانستان باید به حقابه هیرمند متعهد باشد و دولت جمهوری اسلامی ایران این موضوع را از مجاری بین‌المللی پیگیری می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان در حاشیه بازدید معاون اول رئیس جمهور و وزیر نیرو از چاه نیمه های منطقه سیستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت:حجم فعلی سدهای این استان نسبت به مدت مشابه سال آبی قبل ۲۸ درصد کاهش یافته است.

محمدامین بارانی افزود: حجم آب موجود در مخازن سدهای سیستان و بلوچستان ۲۵ درصد حجم کل مخازن است‌.

به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان بر اساس شاخص بارش، تبخیر و تعرق استاندارد شده هم‌اینک ۹۵ درصد مساحت این استان تحت تاثیر خشکسالی قرار دارد.

مجید محبی افزود: تاثیرات خشکسالی در هر منطقه خاص و متفاوت شرایط اقلیمی آن منطقه بوده و مدت آشکار شدن آسیب‌های آن نیز ممکن است در مناطق مختلف، تفاوت داشته باشد، اما آنچه مشهود هست آسیب‌های جدی آن بر روند طبیعی فعالیت‌های انسانی، حیات گیاهی و زندگی جانوری و همچنین تاثیر آن بر حوزه کشاورزی، صنعت، اقتصادی، اجتماعی و میزان آب‌های سطحی و زیرزمینی است.

وی ادامه داد: استان پهناور سیستان و بلوچستان بیش از ۲۰ سال است درگیر تبعات تغییرات اقلیمی و به دنبال آن گرفتار خشکسالی مزمن و کمبود شدید منابع آبی بوده و برخاستن ریزگردها و وزش بادهای شدید از پیامدهای تغییرات اقلیمی در این منطقه است.

محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در رأس هیأتی از طریق فرودگاه زابل وارد استان سیستان و بلوچستان شد و مورد استقبال محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و مدیران استانی و شهرستانی قرار گرفت.

بازدید از وضعیت چاه نیمه‌ها، بازدید از خسارت‌های ناشی از سرما و یخبندان و شرکت در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان از جمله برنامه‌های سفر دکتر مخبر به استان سیستان و بلوچستان است.

این سفر پیرو دستور رئیس جمهور برای بررسی و حل مشکلات حوزه‌های حامل‌های انرژی و منابع آب استان سیستان و بلوچستان انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha