به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری طلوع نیوز، در گزارش تازه این نهاد آمده است که بحران انسانی دستاوردهای بیست سال گذشته در این کشور را متاثر میسازد.
اداره هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در این گزارش همچنان اعلام کرد هفده میلیون نفر در افغانستان در سال ۲۰۲۳ میلادی با گرسنگی شدید روبهرو خواهند شد.
در این گزارش آمده است: «در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳میلادی به علت تأثیرات زمستان، قیمتهای بالای مواد غذایی، کاهش درآمد، بیکاری و ادامه رکود اقتصادی، وضعیت وخیم تر خواهد شد.»
«شبیر بشیری» کارشناس مسائل اقتصادی در مصاحبه با طلوعنیوز گفت: «نبود زیرساخت های اقتصادی و سرمایهگذاری از عوامل مهمی است که در دو سال اخیر منجر به افزایش روزافزون و بیش از حد فقر و بحران انسانی در افغانستان شده است.»
برخی از شهروندان پایتخت نیز گفتند سرمای زمستان و فقر مشکلات آنان را چند برابر ساخته است.
اداره توسعه سوئیس اعلام کرد افغانستان بیشتر از هر زمان دیگر به کمک نیاز دارد و سوئیس به کمکهایش به افغانستان ادامه خواهد داد.
سوئیس از کشورهای است که سالانه ۳۳ میلیون دلار به افغانستان کمک می کرد؛ اما پس از روی کار آمدن طالبان فعالیتهایش را در افغانستان متوقف کرد و اکنون ارزیابی تازه ای را برای آغاز دوباره فعالیتهایش انجام داده است.
«عبداللطیف نظری» معاون وزارت اقتصاد خاطرنشان کرد: «ما تلاش میکنیم که از این کمکها به منظور تقویت زیرساختها و تکمیل پروژههای اساسی استفاده بکنیم.»
در گزارش اوچا همچنان آمده است که پس از سقوط حکومت پیشین، کمکهای توسعه جامعه جهانی به افغانستان که ۷۴ درصد بودجه شامل بخش بهداشت را تشکیل میداد، متوقف شدهاند.
نظر شما