ریز و درشت  اعتبارات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج- ایرنا- دولت سیزدهم رویکردی جدی در زمینه محرومیت زدایی و تکمیل طرح های نیمه تمام در استان ها دارد، این رویه به خوبی در افزایش اعتبار لایحه بودجه ۱۴۰۲ کهگیلویه و بویراحمد دیده شده طوری که بودجه سال آینده استان به طور متوسط ۳۱ درصد نسبت به اعتبارات ۱۴۰۱ رشد دارد.

به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم از ابتدای حضور خود رویکردی جدی در زمینه محرومیت زدایی در استان های مختلف کشور بخصوص مناطق غیر برخوردار داشته که در این میان کهگیلویه و بویراحمد از این امر مستثنی نبوده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد در این باره می گوید: سند دخل و خرج کشور باید برای مردم تشریح شود یعنی مردم استان بدانند سند دخل و خرج در سال ۱۴۰۲ به چه شکل است.

علی شهابی نسب افزود: چنانچه نگاهی تحلیلی به شرایط اقتصادی جهان و منطقه خاورمیانه شود همه در جریان هستند که بحث همه گیری ویروس کرونا در دنیا در این ۲ سال و کمبود مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی و خشکسالی و کمبود غذا باعث شد که تمام کشورهای تولید کننده مواد غذایی تلاش کنند این مواد را برای مصارف خودشان ذخیره کنند.

وی تاکید کرد: جنگ روسیه و اوکراین این قضیه را تشدید کرده و اکنون دنیا با افزایش بحران قیمت ها و کمبود انرژی روبرو است از طرفی جنگ روسیه و اوکراین سبب شد گاز روسیه به اروپا صادر نشود.

ریز و درشت  اعتبارات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در کهگیلویه و بویراحمد

مقایسه رشد اقتصادی و ضریب جینی جهان، ایران و کهگیلویه و بویراحمد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۱ رشد ۶.۱ درصدی را تجربه کرده است اما جنگ روسیه و اوکراین و بحران های دیگر باعث شدند که رشد اقتصادی در کشور کاهش یابد.

وی تاکید کرد: اکنون رشد اقتصادی از ۶.۱ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۳.۶ درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش پیدا کرده است.

شهابی نسب ابراز کرد: متوسط تورم دنیا از ۴.۷ درصد از سال ۲۰۲۱ به ۷.۴ درصد در سال ۲۰۲۲ رسیده، بنابراین رشد اقتصادی کاهش پیدا کرده و تورم بالا رفته است که پیش بینی شده در سال ۲۰۲۳ رشد اقتصادی دنیا به ۳.۶ درصد برسد.

وی عنوان کرد: ایران به لحاظ رشد اقتصادی نیز در بهار ۱۴۰۱ به ۴.۳ درصد رسیده است و رشد اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد با نفت ۱.۱ درصد بوده و بدون نفت ۶۵. درصد است که رشد اقتصادی کمی است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: نرخ بیکاری در کشور پایان ۱۴۰۰ حدود ۹.۲ درصد بوده است و استان کهگیلویه و بویراحمد ۹.۱ درصد بوده است.

شهابی نسب ادامه داد: نرخ بیکاری در تابستان گذشته در کشور ۸.۹ درصد و در استان ۸.۷ درصد است و نرخ بیکاری بالایی داریم.

وی اضافه کرد: یکی از شاخص های توسعه یافتگی در دنیا و ایران ضریب جینی است که نشان دهنده توزیع عادلانه ثروت و امکانات بین آحاد جامعه است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این ضریب بین صفر تا یک است و هر چه به یک نزدیک تر شود ناعادلانه می شود و هر چه از یک پایین تر بیاید عادلاتر می شود.

شهابی نسب افزود: ضریب جینی در ایران ۳۹. درصد بوده یعنی به نیم درصد هم نمی رسد و در استان کهگیلویه و بویراحمد ۳۱ درصد است که خیلی بالاست و باید کم شود تا فاصله بین طبقاتکاهش یابد.

وی ادامه داد: متوسط هزینه کل خانوار در ایران در یک سال ۹۲ میلیون تومان است و در کهگیلویه و بویراحمد این رقم ۸۱ میلیون تومان است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: متوسط درآمد خانوار ایرانی در یک سال ۱۱۲ میلیون تومان و در کهگیلویه و بویراحمدی ۱۰۴ میلیون تومان است.

وی بیان کرد: نرخ تورم در کشور در دی ماه ۱۴۰۱ حدود ۴۶ درصد بوده است و در کهگیلویه و بویراحمد ۴۸ درصد بوده است که تورم استان نسبت به کشور بالاتر است.

ریز و درشت  اعتبارات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در کهگیلویه و بویراحمد

لایحه بودجه ۱۴۰۲ باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بنابراین با این تحولات جهانی شامل کرونا، خشکسالی، جنگ اوکراین و روسیه و دیگر موارد باید دولت لایحه بودجه ۱۴۰۲ را طوری تنظیم کند که به این وقایع موجود در دنیا هم توجه شود.

وی افزود: کشور ایران همچنین با چالش های اصلی از جمله معضلات محیط زیستی مواجه است و محیط زیست در حال تخریب است و گاز های گلخانه ای سبب گرم شدن زمین شده اند.

شهابی نسب عنوان کرد: ناترازی آب و انرژی وجود دارد به گونه ای که ۸۵ درصد آب های زیرزمینی کشور مصرف شده اند و اخیرا معاون وزیر نفت اعلام کرده ایران ۸۵ میلیونی به لحاظ سرانه مصرف گاز با کشور یک میلیارد و ۴۰۰ نفری چین برابری می کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کسری بودجه دولت وجود دارد یعنی درآمدها از هزینه ها بیشتر است و ناترازی نظام بانکی وجود دارد به این معنا که بانک ها منابع شان از مصارف شان کمتر است.

وی ادامه داد: کشور با ناکارآمدی نظام مالیاتی روبروست و اکنون ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در کشور فرار مالیاتی وجود دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: نا تمام بودن حجم زیادی از پروژه های زیربنایی و اقتصادی در کشور است و نزدیک ۱۰۰ هزار پروژه عمرانی نیمه تمام در کشور وجود دارد که یک هزار و ۲۰۰ مورد آن در کهگیلویه و بویراحمد است.

وی ابراز کرد: با توجه به این رویکردها بودجه توسط دولت نوشته شد و در هفته گذشته توسط آیت الله سید ابراهیم رئیسی برای تصویب نهایی تقدیم مجلس شد.

در جلسه علنی روز یکشنبه - ۲ بهمن - بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و پس از ارایه گزارش کمیسیون تلفیق، دفاع رئیس جمهور از کلیات لایحه دولت به تصویب نمایندگان رسید.

کلیات این لایحه با ۱۶۹ رای موافق، ۵۴ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس پس از اعلام نتایج رای گیری از نمایندگان و کمیسیون ها خواست تا بررسی جزئیات این لایحه را در دستور کار خود قرار دهند.

شهابی نسب ادامه داد: بنابراین کلیات لایحه بودجه روز گذشته در مجلس به تصویب رسید و با عملی شدن آن باید دولت به ثبات اقتصادی، رشد اقتصادی هشت درصدی و مهار تورم دست یابد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: همچنین عدالت محوری مد نظر باشد و اقشار آسیب پذیر دیده شوند تا عدالت ایجاد شود برای نمونه تنها به افراد آسیب پذیر یارانه داده شود.

وی ادامه داد: کارآمدسازی نظام حکمرانی و اصلاح ساختار بودجه مد نظر قرار گیرد که وابستگی آن به نفت کم شود و هزینه ها هم باید کاهش پیدا کند در حال حاضر ۹۰ درصد بودجه کشور هزینه ای است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: همچنین اجرای طرح های پیشران اقتصادی مد نظر قرار گیرند.

اکنون، در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نسبت به لایحه بودجه ۱۴۰۱ شاخص‌های مهمی در بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سلامت، کشاورزی و سایر حوزه‌های کشور بررسی و تدوین شده است.

ریز و درشت  اعتبارات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در کهگیلویه و بویراحمد

وضعیت بودجه کهگیلویه و بویراحمد در لایحه ۱۴۰۲

وی ادامه داد: بودجه کل کشور پنج هزار و ۲۶۲ میلیارد تومان است و سال گذشته حدود سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است و از مجموع پنج هزار و ۲۶۲ میلیارد تومان حدود ۲ هزار و ۱۶۴ میلیارد تومان آن بودجه عمومی دولت است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: کل اعتبارات تملک و دارایی استان در سال ۱۴۰۱، از چهار منبع استانی، نفت، بیست و هفت صدم و متوازن، مبلغ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان ابلاغ شد.

شهابی نسب تاکید کرد: این عدد در لایجه بودجه کشور در سال ۱۴۰۲ به ۲ هزار و ۳۵ میلیارد تومان رسیده است که معادل ۳۱ درصد رشد را نشان می دهد.

وی بیان کرد: اعتبارات نفت ۸۷ درصد، بیست و هفت صدم ۱۰۰ درصد و متوازن ۲۳ درصد رشد پیدا کرده است.

وی با اشاره اعتبارات هزینه‌ای، عنوان کرد: امسال، ۵۶۳ میلیارد تومان به ۷۶۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲رسیده است که ۴۰ درصد رشد را نشان می دهد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: درآمدهای استان در سال ۱۴۰۱، هزار و ۲۴۶ میلیارد تومان بوده است و اما پیش بینی در سال ۱۴۰۲ هزار و ۴۸۶ میلیارد تومان است که ۲۰ درصد رشد را نشان می دهد.

وی تاکید کرد: بخش عمده ای از توسعه استان به طرح های ملی بر می گردد که عمده تسهیلات این طرح ها در استان افزایش چشمگیر داشته است.

وی بیان کرد: حقوق کارکنان دولت در سال آینده نزدیک به ۲۰ درصد رشد خواهد داشت و حداقل حقوق کارکنان دولت هفت میلیون تومان خواهد بود که تقریبا تا همین هفت میلیون تومان معاف از مالیات می باشد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ موافقت کردند و به این ترتیب رسیدگی به جزئیات آن در دستور کار کمیسیون تلفیق بودجه قرار گرفت.

بر اساس ماده واحده لایحه بودجه سال آینده کل منابع و مصارف بودجه کشور به بیش از پنج میلیون و ۲۶۱ هزار و ۶۹۶ میلیارد تومان می‌رسد.

همچنین منابع بودجه عمومی دولت از نظر درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای به بیش از ۲ میلیون و ۱۶۴ هزار میلیارد تومان و منابع عمومی بودجه به بیش از یک میلیون و ۹۸۴ هزار میلیارد تومان و بودجه شرکت‌های دولتی به بیش از ۳ میلیون و ۹۷ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

توجه به پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت، امینت غذایی و بهبود معیشت مردم، اصلاح ساختار بودجه، ایجاد شفافیت در درآمدها و هزینه‌ها، جلب سرمایه عمومی و خصوصی برای طرح‌های نیمه‌تمام، اصلاح الگوی کشت، موضوعات مرتبط با آب و خشکسالی؛ توجه به طرح‌های مهم و اثرگذار اقتصادی؛ رعایت آمایش سرزمین و توجه به خانواده و بانوان از جمله موارد مهم سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه هستند که در لایحه بودجه به آن توجه ویژه‌ای شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha