به گزارش ایرنا، زنان سرپرست خانوار افرادی که بار اقتصادی خانواده را بر دوش میکشند و علاوه بر آن، باید نقش مادرانه خود را برای بزرگ کردن فرزند یا فرزندان خود را نیز، ایفا کنند.
ارگانهای مختلفی برای تسهیل فعالیت این دسته از افراد، مجموعههایی جهت حمایت اقتصادی از آنها راهاندازی کرده تا این زنان بتوانند وضعیت معیشت خانوادهشان را بهبود بخشند اما شهرداری تهران، از آن دسته ارگانهایی است که برای حمایت از این بانوان تلاش می کند و در بیستمین شنبه امید و افتخار اقدام به راهاندازی چند مرکز تحت عنوان مراکز کارآفرینی کوثر کرده تا مجموع مراکز حمایتی خود را به ۸۰ کوثر برساند و ۱۴۰۰ زن سرپرست خانوار و زندانی رای باز را مورد حمایت قرار دهد. اما جزئیات افتتاح این مراکز چیست؟
جزئیات حمایت شهرداری تهران از زنان سرپرست خانوار و زندانیان
سخنگوی شهرداری تهران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در بیستمین شنبه امید و افتخار چندین مرکز توانمندسازی کوثر که برای بانوان سرپرست خانوار است، افتتاح شده، مرکز توانمندسازی منطقه ۱۷ شهرداری یکی از مراکز کوثر است که مورد بهرهبرداری قرار گرفت و میتواند تا ۱۰۰ نفر در آن مجموعه فعالیت کند که هم برای بانوان سرپرست خانوار و هم کودکان آنها ظرفیت دارد.
عبدالمطهر محمد خانی با بیان اینکه همزمان با افتتاح مرکز کوثر منطقه ۱۷ در چند منطقه دیگر مراکز کارآفرینی کوثر افتتاح شده است، عنوان کرد: مراکز توانمند سازی یک، ۲، سه، چهار و پنج در منطقه چهار شهرداری تهران از دیگر مجموعه هایی است که در شنبه امید و افتخار مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
وی درباره اینکه با افتتاح مراکز توانمند سازی ۵۰۰ تا ۶۰۰ فرصت شغلی ایجاد می شود، ادامه داد: بنا است تا در تمام مناطق جنوبی، شمالی، شرقی و غربی فعالیت کنیم تا از بانوان سرپرست خانوار حمایتهای معیشتی صورت بگیرد همچنین آموزشهای توانمندسازی خواهیم داشت تا بدین روش کارآفرین نیز تربیت کنیم.
محمدخانی به تشریح جزئیات یکی از این مراکز کوثر میپردازد و میگوید: مرکز کارآفرینی برادران شهید حسنی یکی از مراکزی است که در بیستمین شنبه امید و افتخار افتتاح شد، از این مرکز پیش از این به عنوان انبار استفاده میشده و عدم بهره برداری صحیح صورت گرفته است.
وی ادامه داد: مساحت فضای عمومی کار حدود ۹۵۰ متر است، در زمان بازدید حدود ۱۷ تا ۲۰ کارگر در مجموعه مشغول به کار و حدود ۱۵ تا ۲۰ نفر نیز در حال آموزش بودند، در فاز نهایی، مقرر است که در این مجموعه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کارگر مشغول به کار شوند همچنین زیرزمین که به عنوان انبار مجموعه استفاده میشود مجهز به سیستم اعلام و اطفا حریق شده که با توجه به مواد اولیه موجود در کارگاه این مورد الزامی است و توسط پیمانکار بهرهبردار تجهیز شده است.
سخنگوی شهرداری تهران به تولید کالای ایرانی در این مجموعهها تاکید کرد: اغلب مواد اولیه تولیدات ایرانی است به صورتی که شاهد تولید یک محصول تقریباً تمام ایرانی هستیم.
محمدخانی به تشریح فعالیتهای مرکز مهارت آموزی کوثر شماره سه پرداخت و افزود: منطقه هشت دارای پنج مرکز توانمندسازی است، از بین این مراکز ۲ مرکز در خیابان نظام آباد واقع شده که هر ۲ قدیمی و در حال تعمیر است همچنین ۲ مرکز در خیابان رشید تهرانپارس واقع شده که یکی فعال و دیگری احتیاج به تعمیر دارد همچنین مرکز شماره سه واقع در خیابان ۱۶ متری دوم واقع شده که محصولات این مرکز پوشاک مردانه است.
وی تاکید کرد: حدود ۲۰ نفر در زمان بازدید در مرکز مشغول به کار بودند، این مرکز به فعالیت زندانیان رای باز، زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست اختصاص داده شده است.
حمایت از ۶ هزار فرزند زنان سرپرست خانوار
سخنگوی شهرداری تهران از حمایت دیگری در این راستا خبر می دهد که منجر به حفاظت از خانوادههای سرپرست خانوار خواهد شد.
وی میگوید: شهرداری تهران برای فرزندان زنان سرپرست خانوار هم دورههایی برگزار میکند تا این خانواده ها را حمایت کند. او معتقد است که باید علاوه بر حمایت تحصیلی از این فرزندان برای اشتغال در آینده نیز آماده شوند تا مهارتآموزی برای این افراد در سنین مختلف ایجاد شود.
محمدخانی بیان می کند که با سرمایه گذاری روی این فرزندان میتواند فضای معیشتی خانواده زنان سرپرست خانوار در آینده را بهبود بخشد اظهار کرد: حدود ۶ هزار نفر فرزند زنان سرپرست خانوار در سامانه در ردههای مختلف سنی و تحصیلی هستند و متناسب با آن دوره هدایت شغلی، تحصیلی و یا کارآفرینی گذاشتیم تا حرفهایتر و مهارت آموختهتر در آینده وارد بازار کار شوند.
سخنگوی شهرداری تهران بیان می کند که نوجوانان در خانواده های زنان سرپرست خانوار آموزش میبینند و سنین بالاتر به صورت مشاغل خانگی مورد حمایت قرار میگیرند.
مراکز کوثر الگویی برای سایر مجموعهها است
اما شهردار تهران یکی از دستاوردهای مدیریت شهر را حمایت از این بانوان دانست و در مراسم افتتاح مراکز توانمندسازی کوثر در بیستمین شنبه امید و افتخار برگزار شد، اظهار کرد: افتخار داریم در مرکز شهدای حسنی شاهد افتتاح ها در مناطق ۱۷، چهار، هشت و ۱۰ باشیم، اگر مردم ایران را به عنوان یک نعمت پاس بداریم وضع ما بهتر خواهد بود.
علیرضا زاکانی بیان کرد: خشنودیم که این بانوان، جنبه کارآفرینی و حرکت در مسیر اتکا به توانمندی داخلی را انتخاب کردند و این الگویی برای سایر مجموعهها است، این قول را از طرف شورا که بدون کمک آنها قدم از قدم نمیتوانستیم برداریم میدهم که با همه وجود در خدمت هستیم تا لبخندی بر لبان اعضای خانواده و مادر خانواده بنشیند و باری از کشور برداریم.
شهرداری به وظیفه خود در حوزه حمایت و توانمندسازی بانوان عمل کرده است
همچنین رییس شورای اسلامی شهر تهران معتقد است باید دیگر دستگاهها و سازمانها هم به موضوع زنان سرپرست خانوار ورود پیدا کنند، چرا که تعداد این خانوارها کم نیست؛ توان شهرداری هم به میزانی نیست که بتواند به همه زنان پایتخت رسیدگی کند و شهرداری وظیفه خود را در این باره انجام داده است.
مهدی چمران با بیان اینکه اقدامات مذکور در حدی است که زنان بتوانند زندگی خودشان را در حد معمول بگذرانند، افزود: حقوقهای پرداختی در ردههای کارمندی است و امیدواریم که خداوند، رهبری و مردم از این عمل خداپسندانه راضی باشند.
فعالیت بیش از هزار و ۴۵۰ زن سرپرست خانوار در مراکز کوثر/ حمایت شهرداری تهران از زنان زندانی رای باز
مشاور امور بانوان شهرداری تهران با اشاره به افتتاح مراکز کوثر در بیستمین شنبه امید و افتخار گفت: مراکز کوثر جهت توانمندسازی و کارآفرینی بانوان سرپرست خانوار فعالیت میکنند.
مریم اردبیلی با اشاره به نحوه جذب زنان به این مراکز گفت: متقاضیان عمدتا یا خودشان مراجعه داشته اند و یا به شهرداری معرفی شدهاند و همگی در سامانه زنان سرپرست در اداره کل بانوان ثبت شدهاند. در این میان آن کسانی که نیازمند فضای کارآفرینی و اشتغالزایی هستند به مراکز کوثر معرفی میکنیم.
مشاور امور بانوان شهرداری تهران با بیان اینکه ۸۰ مرکز فعال در سطح شهر تهران داریم، گفت: حدود ۱۴۵۰ نفر خانم سرپرست خانوار مشغول به کار هستند. سال گذشته در شروع دوره مدیریت جدید حدود ۶۰ مجموعه کوثر وجود داشت.
اردبیلی با بیان اینکه این زیر ساخت یک دهه پیش در تهران ایجاد شده است، افزود: پیش از مدیریت شهری جدید از ۶۰ مرکز ۵۰ مرکز فعال با ظرفیت ۷۵۰ نفر فعالیت داشتند که در طول مدت یک سال گذشته تعداد این مراکز را با همراهی شهرداران مناطق با ملکهایی که دادهاند افزایش دادهایم و هم آنکه برای بهینهسازی عملکرد اقدامات لازم انجام شده است.
وی ادامه داد: کوثرهایی که حقوق کف قانون کار و بیمه برای خانمها نداشتند یا اخطار گرفتند که مسیر را تغییر دهند و یا تغییر بهره بردار دادیم تا کارآفرین جدید بتواند شرایط را ایجاد کند.
مشاور امور بانوان شهرداری تهران با بیان اینکه مراکز کوثر وارد خط تولیدهای بومیتر و حرفهایتر شدهاند، گفت: مجموعه کوثری که در بیستمین شنبه امید و افتخار افتتاح شد فضای کار دانش بنیان و خط تولید پیشرفتهای داشتند.
اردبیلی اضافه کرد: در همین مسیر خانمهای زندانی رای باز را به کار گرفتیم که به شرط این اشتغال میتوانند در کنار خانواده ادامه محکومیت خود را بگذرانند. این بانوان طی ساعاتی در مراکز ما حضور دارند و ما هم تائید میکنیم و حقوق هم از ما دریافت میکنند در عین حال می توانند در کنار خانواده خود باشند و دوره محکومیت خود را بدین نحو سپری کنند.
وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد از این بانوان کارآفرین خواهند شد، افزود: عدهای از بانوان پتانسیل کارآفرینی دارند که مدلهای دیگری در غالب مشاغل خانگی برای آنان در نظر گرفتهایم. برخی از این بانوان خودشان توانایی ایجاد کار و کارگاه برای خود ندارد و یا صفر تا صد کار تولیدی را نمیتواند انجام دهد این افراد بیشتر به مراکز کوثر ارجاع میشود.
مشاور امور بانوان شهرداری تهران عنوان کرد: در ابتدای کار، فرآیند آموزش برای بانوان را خواهیم داشت تا در مراکز کوثر بتوانند فعالیت کنند. این افراد بعد از مدتی در آن حیطه حرفهایتر میشوند و میتوانند شغل بهتری برای خود دست و پا کنند. خیلی از بانوانی که در مراکز کوثر فعالیت میکنند الان خودشان کارآفرین هستند و برای تعدادی کار ایجاد کردهاند.
اردبیلی با اشاره به اینکه آموزش معطوف به کار در مراکز کوثر وجود دارد، گفت: برخی از این افراد اگر علاقه داشته باشند آموزش سطح بالاتر میبینند و حقوق و دستمزد بالاتری هم دریافت میکنند.
وی در خصوص توسعه مراکز کوثر گفت: حدود ۴۰ درصد توسعه متراژ در یک سال گذشته داشتیم و تقریبا ظرفیت اشتغال دو برابر شده است و همین مسیر را برای سال آینده در پیش داریم و می خواهیم املاکی که در مناطق معرفی شدهاند آمادهسازی کنیم و فضای کاری برای خانمها مهیا کنیم.
نظر شما