توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان کرمانشاه نیاز به همراهی دانشگاه‌ها دارد

کرمانشاه - ایرنا- مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به نقش تاثیرگذار نهادهای علمی، آموزشی و فرهنگی در توسعه، تقویت و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، گفت: برای تحقق اهداف کتابخوانی و مطالعه در استان نیاز به همراهی، همکاری و حمایت دانشگاه‌ها داریم.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا؛ «معصومه حسنی‌خونسار» در نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری با مسوولان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه، گفت: امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی و این اداره کل با توجه به وجود رشته علم اطلاعات و دانش شناسی بسیار مهم و حائز اهمیت است.

وی اظهار کرد: تعداد ۹۰ کتابخانه عمومی نهادی و تعداد ۲۳ کتابخانه عمومی مشارکتی با ادارات و سازمان ها داریم که این کتابخانه های مشارکتی در ادامه انعقاد تفاهم‌نامه های همکاری بوده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در ادامه افزود: این تفاهم‌نامه همکاری بین دانشکده علوم اجتماعی در زمان قبل از کرونا منعقد شد که با توجه به شروع بیماری کرونا نتوانستیم بهره برداری خوبی از آن داشته باشیم لذا امیدواریم با تمدید و امضای تفاهم نامه جدید بیش از پیش، از این تفاهم‌نامه بهره ببریم.

همه برای ارتقای سطح فرهنگی جامعه باید تلاش کنیم

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه نیز در این نشست گفت: در بسیاری از رشته ها ما اساتید برجسته ای داریم که می توان از حضور این اساتید در رفع مشکلات استان استفاده کنیم.

«اخوان کاظمی»، افزود: ما به عنوان مسئولان امر و جامعه دانشگاهی باید خودمان را از جامعه جدا نگیریم، و این کار پسندیده نهاد که کتابخانه های عمومی را به پایگاه های فرهنگی و اجتماعی تبدیل کرده اند کار بسیار ارزشمندی است لذا ما باید علم دانشگاهی و علمی که به آن دست می یابیم بتوانیم ساده سازی کنیم و به راحتی و به زبان مردم به جامعه منتقل نماییم.

وی اضافه کرد: اگر فرهنگ جامعه پایین باشد ما مقصر هستیم لذا ما علم و دانش را به زبان عامه پسند و ساده تر به درون جامعه عمومی رسوخ ندادیم، و باید زبان مشترکی بین دانشگاهیان و عامه مردم باشد و بعد انتظار داشته باشیم سطح فرهنگی جامعه ارتقاء یابد.

استاد دانشگاه و عضو انجمن کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه نیز در این نشست گفت: کتابخانه های عمومی یکی از مهمترین نهادهای زیربنایی فرهنگی در جامعه است.

محمود مرادی، افزود: همچنین گستره فعالیت دوجانبه دانشکده و کتابخانه های عمومی بسیار زیاد است و دانشجویان ما در رشته کتابداری باید بیشتر در برنامه های کتابخانه های عمومی حضور یابند و ارتباط کتابخانه های عمومی با دانشجویان می تواند برای حمایت این دانشجویان بهتر شود.

وی تاکید کرد: دانشجویان ما آزمایشگاهی برای تجربه ندارند و کتابخانه های عمومی آزمایشگاهی برای کسب تجربه دانشجویان علم اطلاعات و دانش شناسی می تواند، باشد.

کتابخانه‌های عمومی یک کارگاه اجرایی برای دانشجویان است

استاد دانشگاه علم اطلاعات و دانش شناسی و مشاور و مدیر حوزه مدیریت دانشگاه رازی کرمانشاه در این جلسه گفت: فصل مشترک دانشگاه علوم اجتماعی و کتابخانه های عمومی همان وجهه و کلمه اجتماعی است، مسئله ای وجود دارد این است که دانشکده علوم اجتماعی یک پیوند دیرینه ای با کتابخانه های عمومی دارد، زیرا کتابخانه های عمومی یک کارگاه اجرایی برای دانشکده است.

«امین زارع» افزود: کتابخانه های عمومی در یک نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری قرار دارد، لذا در این تفاهم‌نامه نه تنها در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی و اشاعه دانش، باید در تمامی حوزه های مرتبط با کتابخانه های عمومی از ظرفیت علمی این دانشکده برای برنامه سازی استفاده کنیم.

در این نشست تفاهم نامه همکاری اداره‌کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه و دانشکده علم اجتماعی با هدف توسعه همکاری های دوجانبه در زمینه های علمی پژوهشی، و فرهنگی به امضا رسید.

این تفاهم نامه در راستای گسترش فعالیت ها و رسالت های فرهنگی، اجتماعی بین کتابخانه و دانشگاه با هدف استفاده از توانایی‌های علمی و توسعه همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی جهت استمرار ارتباط سازمان‌یافته فی-مابین طرفین به‌منظور برطرف نمودن نیازهای متقابل ارتقا سطح آگاهی و دانایی شهروندان و تقویت فرهنگ مطالعه در جامعه، به‌خصوص در بین دانشجویان، ارتقا فرهنگ مطالعه از طریق برگزاری مسابقات، گردهمایی، معرفی و نقد کتاب، برپایی نمایشگاه کتاب و جشنواره های کتاب و کتابخوانی مشارکت در اجرای طرح‌های مورد توافق با دانشکده علوم اجتماعی، روز چهارشنبه ۶ بهمن ماه سالجاری در سالن جلسات این دانشکده تفاهم نامه همکاری امضا شد.

دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان کرمانشاه، هم اینک از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می برد و بیش از ۱۱ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha