به گزارش خبرنگار ایرنا، موانعی مانند تحریمها، کمبود یا نبود مواد اولیه، فرسودگی ماشین آلات، نوسانات نرخ ارز، بدهیهای بانکی و مالیاتی از جمله مشکلاتی است که سبب تعطیلی یا نیمه فعال شدن بخشی از واحدهای تولیدی و صنعتی استان البرز در سال های گذشته شد.
احیای این واحدهای تولیدی علاوه بر بهبود هرچه بیشتر چرخه تولید سهم بسزایی در رفع مشکلات حوزه اشتغال دارد ؛ حرکتی که در تامین نیازهای داخلی در عصر تحریم ظالمانه دارد.
استان البرز در ۲ بخش صنعت و کشاورزی دارای ظرفیت های فراوانی است که استقرار بیش از ۵۰ مرکز تحقیقاتی - پژوهشی و دانشگاهی به عنوان پشتوانه علمی صنعت و کشاورزی ایران نقش کلیدی در تحول صنعتی و کشاورزی البرز دارند.
همچنین وجود بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی، نزدیکی به پایتخت، قرار گرفتن در مسیر ارتباطی ۱۴ استان کشور، کشاورزی فعال و اتصال البرز به مسیر ریلی هر کدام به نوبه خود سهم زیادی در توسعه این استان و کشور به همراه دارد.
در کنار این مزیت ها ، فعالیت فرودگاه و منطقه ویژه اقتصادی پیام، خطوط ریلی کشور و جاده های ترانزیتی در جابه جایی محصولات صنعتی و کشاورزی استان البرز و همچنین تامین مواد اولیه تاثیر گذار هستند.
با این وجود ، یکی از مشکلاتی که به خصوص با شدت گرفتن تحریم ها شاهد آن بودیم، راکد یا نیمه تعطیل شدن واحدهای تولیدی صنعتی استان بود، صنایعی که به دلایل مختلف در روندکارشان اختلال ایجاد شد و به تبع بیکاری تعداد زیادی از کارگران را در پی داشت .
شکستن قفل رکود در صنایع خفته
شناسایی واحدهای صنعتی و تولیدی راکد و برنامه ریزی برای افزایش تولید در واحدهای نیمه فعال مهمترین گام عملی دولت سیزدهم در یکسال گذشته به شمار می رود که نتایج این برنامه پیش برنده نتایج خود را به خوبی نشان داده است.
با نگاه به اقدامات صورت گرفته در این استان ، رویه متفاوتی نسبت به گذشته در خصوص چشم انداز تولید و صنعت را نشان می دهد به طوریکه اکنون بخشی از ظرفیت های راکد به کمک تولید و شکوفایی صادرات آمده است .
همانطور که اشاره شد ، بیشترین مشکلات مرتبط با واحدهای صنعتی راکد متاثر از عدم تامین نقدینگی، تجهیزات وماشین آلات فرسوده قدیمی و به تبع عملکرد پایین تولید است که سبب شد بخشی از ظرفیت تولیدی استان از فعالیت باز ایستد.
همچنین موانع دیگری مانند مسایل مالیاتی، بیمه، ارایه خدمات از سوی دستگاه های خدمات رسان همچون آب، برق و گاز، تغییر یا اصلاح مقطعی خطوط تولید و تولیدات فصلی از دیگر علل رکود صنایع در استان البرز اشاره شده است.
خوشبختانه در استان البرز با همت و البته همراهی همه مسوولان امر به ویژه بانک های عامل در پرداخت به موقع تسهیلات بانکی گام های عملی زیر چتر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای احیای صنایع راکد برداشته شده است که در این میان نظارت شخص استاندار بر روند شکستن قفل رکود صنایع بی تاثیر نبوده است .
اینک در سایه سار هماهنگی ها ، تلاش ها و پیگیری ها شاهد آن هستیم که نیازها و مشکلات صنایع یکی پس از دیگر در حال برطرف شدن است و صنایع نیز خود را برای رقابت در بازارهای جهانی آماده کرده اند.
احیای ۱۳۹ واحد تولیدی راکد البرز
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با اشاره به اینکه فعال سازی واحدهای راکد در اولویت ویژه این اداره کل است، گفت: در طول یکسال گذشته، با همراهی همه دستگاه های عضو کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان ۱۳۹ واحد تولیدی فعال شده و به چرخه تولید باز گشته است.
رامین ربیعی افزود: فعال سازی ۱۳۹ واحد صنعتی راکد و نیمه فعال با حجم سرمایه گذاری بالغ بر ۱۳ هزار و ۳۹۹ میلیارد ریال، زمینه اشتغالزایی دوباره برای چهار هزار و۵۰۰ نفر را فراهم آورده است.
وی افزود: از این تعداد، شهرک صنعتی اشتهارد با ۳۸ واحد و با سرمایه گذاری ۲ هزار و ۵۶۹ میلیارد ریال با اشتغال ۸۷۴ نفر بیشترین سهم و پس از آن شهرستان ساوجبلاغ با ۲۶ واحد با سرمایه گذاری ۲ هزار و ۷۸۷ میلیارد ریال و با اشتغالزایی یک هزارو۹۲ نفر در جایگاه بعدی قرار دارد.
ربیعی تصریح کرد: شهرستان فردیس با ۲۶ واحد با سرمایه گذاری چهار هزار و ۵۶۹ میلیاردریال و با اشتغالزایی دوباره برای ۹۱۷ نفر، نظرآباد با ۲۶ واحد با سرمایه گذاری ۹۹۹ میلیارد ریال و اشتغال ۳۰۳ نفر و همچنین کرج با ۲۶ واحد و با سرمایه گذاری ۲ هزار و ۴۷۲ میلیارد ریال و با اشتغالزایی ۷۹۲ نفر در رده های بعدی قرار دارند.
مدیرکل صنعت ، معدن وتجارت استان البرز با بیان اینکه اغلب مشکلات واحدهای راکد و غیر فعال در زمینه های تامین سرمایه در گردش، مشکلات بانکی، بیمه ای و مالیاتی است؛ تصریح کرد: با رفع موانع موجود و با همراهی دستگاههای اجرایی مربوطه تلاش می شود تا تمام واحدهای صنعتی دارای مشکل استان در سال جاری احیا و به چرخه تولید بازگردند.
پرداخت ۲۸ هزار میلیارد ریال تسهلات رونق تولید
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز همچنین در ادامه گفت: در بازه زمانی هشت ماهه سال ۱۴۰۱، از مجموع ۳۳۲ فقره درخواست تسهیلات رونق تولید که به بانک های استان معرفی شده است، ۲۸۰ فقره به ارزش تسهیلات پرداختی بالغ بر ۲۸ هزار میلیارد ریال عملیاتی شده است.
ربیعی اضافه کرد: براساس گزارش ارائه شده از سوی بانک های استان در همین مدت، یک هزارو۹۹۷ فقره تسهیلات مستقیم از محل منابع داخلی بانک ها به واحدهای صنفی و صنعتی استان که متقاضی تامین نقدینگی بوده اند پرداخت شده است که ارزش آن بالغ بر۱۷۴هزارو۷۳۰ میلیارد ریال بوده است.
۲هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی در استان البرز فعال هستند
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز نیز گفت: اکنون از سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی موجود دراین استان ۲ هزار و ۴۰۰ واحد فعال و مابقی نیمه فعال هستند .
سیف الله اسداللهی افزود: واحدهای نیمه فعال مشکلاتی از جمله مسایل تحریم ، برخی از سیاستگذاری و تصمیم های قانونی دارند که این مهم مورد آسیب شناسی قرار گرفته است .
وی گفت: اکنون ۹۰۰ واحد نیمه فعال ، ۱۸۰ وحد غیرفعال دراستان البرز وجود دارد.
وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون، بیشترین مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان البرز در حوزه درخواست تأمین سرمایه در گردش، استمهال بدهی بانکی، تامین سرمایه ثابت، امور مالیاتی، تامین اجتماعی، دستگاههای خدمات رسان همچون آب، برق، گاز و شهرداری بوده است که خوشبختانه با همکاری دستگاههای مسوول در استان، بیش از ۸۲ درصد مصوبات عملیاتی شده است.
اسداللهی با بیان اینکه بیشتر واحدهای بخش تولید در زمان حاضر در حوزههای مختلف با روشهای سنتی و قبلی خود مشغول به فعالیت هستند، گفت: اکنون نقاط بسیاری در شهرکهای صنعتی خالی است به نحوی که یک بنگاه تولیدی زمینی را خریداری کرده و بدون استفاده مانده است، در حالی که این موارد باید ساماندهی شود .
وی یادآور شد: فعال سازی دوباره بخشی از واحدهای تولیدی و صنعتی استان موجب روند شکوفایی اقتصادی را سرعت بخشیده و تلاش ها براین است تا تمام صنایع نیمه فعال و راکد در کمترین زمان ممکن به عرصه تولید بازگردند.
نظر شما