به گزارش خبرنگار ایرنا، آراد پورکار، روز پنجشنبه در حاشیه همایش استراتژی های بازار سرمایه و چشم انداز اقتصاد در سال آینده که در زنجان برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: هم اکنون صحبت سر این است که این رشد آیا بعد از یک اصلاح خواهد بود یا بدون آن شاهد رشد خواهیم بود، دلایلی مثل خروج پول و کاهش ارزش معاملاتی این موضوع را تقویت می کند که ممکن است یک اصلاح مقطعی را داشته باشیم و بعد از آن رشد خوبی را در بازار سهام مشاهده کنیم.
وی با بیان اینکه در مقطع فعلی بازار سهام وارد فاز اصلاح شده است، اظهار کرد: این روند ممکن است تا پایان سال کم و بیش ادامه دار باشد ولی در صورت بالا رفتن ارزش معاملات به بالای ۱۳ هزار میلیارد تومان، بازار سهام جهتگیری مثبتی را خواهد داشت.
آراد با بیان اینکه شاخص کل تا بعد از عید نوروز ( سال ۱۴۰۲ ) عدد یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی را هم می تواند رد کند، گفت: بر اساس تحلیل ها، سال آینده به خصوص نیمه دوم سال می تواند یکی از بهترین زمان های ۲ سه سال اخیر برای بازار سهام باشد.
مدیر تحلیل کارگزاری پیشرو به بازار مشتقات در بورس اشاره کرد و اظهار داشت: این بازار جدیدی که هنوز چنان که باید شناسایی نشده است، شرایط شبیه بورس سال ۱۳۷۰ را دارد و هنوز خیلی شناخته شده نیست اما در ترازهای جهانی بازار مشتقه همواره چندین برابر بازار سهام بوده و بازار سهام در ایران هم به این سمت می رود، سازمان بورس هم دنبال ساز و کارها و ساختارهای جدیدی برای این موضوع است.
آراد اظهار داشت: مشتقه ها بازاری است که در آینده خیلی بیشتر از آن خواهیم شنید و با جذب پول های بیشتر، رشد خوبی را هم خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا در کنار بازار سهام، ابزارهایی وجود دارد که ریسک معامله گران را کاهش می دهد، در بازار ما هم ۲ سالی هست که به این موضوع هم توجه شده است ولی چون ارزش معاملاتی در بازار مشتقه ها هم کم بود خیلی توصیه نمی شد ولی در چند سال آینده اگر کسی در بازار سهام باشد و مشتقه را نشناسد بخش مهمی از دیدگاه معامله گران حرفه ای را از دست می دهد.
این تحلیلگر اقتصادی به عملکرد سازمان بورس اشاره کرد و گفت: عملکرد مدیریت بورس به سوی بهتر شدن پیش می رود اما یک سری انتقادها هم بر آن وارد بوده که یکی از آنها این است که جسارت و صراحت کلام در مدیریت آن وجود ندارد.
نظر شما