۴۰.۶ درصد جمعیت شهری خراسان‌شمالی زیر پوشش خدمات فاضلاب است

بجنورد-ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: ۲۱۲ هزار و ۱۶۴ نفر معادل ۴۰.۶ درصد از جمعیت شهرهای استان از خدمات فاضلاب بهره‌مند هستند.

رضا نعیمی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب در شهرها، ۱۲۱ هزار مشترک آب در روستاها و ۶۰ هزار مشترک فاضلاب دارد.

وی تصریح کرد: ظرفیت تصفیه خانه های فاضلاب استان ۴۱ هزار و ۴۰۰ مترمکعب است که تلاش می شود تا این رقم افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی ادامه داد: اکنون خدمات جمع آوری فاضلاب در چهار شهر استان قابل ارایه است و بیشتر از جمعیت شهری استان از این خدمت بهره مند هستند.

بهره‌مندی ۹۶ درصدی روستاییان از آب سالم

وی در ادامه با مقایسه خدمات نظام جمهوری اسلامی به قبل از انقلاب اشاره کرد و افزود: پیش از انقلاب، میزان بهره‌مندی روستاییان استان از آب آشامیدن سالم تنها ۱۰.۶ درصد بود که اکنون این رقم ۸۵ درصد افزایش یافته است.

نعیمی عنوان کرد: اکنون میزان بهره مندی روستاییان استان از آب آشامیدن سالم حدود ۹۶ درصد است و ساکنان در ۸۳۷ روستا از این مزیت بهره مند هستند این در حالی است که پیش از انقلاب ساکنان در ۴۵ روستای استان از آب سالم برخوردار بودند.

وی گفت: پیش از انقلاب، تنها ۳۴ باب مخزن ذخیره آب در در روستاهای استان ایجاد شده بود که ظرفیت آن ۲ هزار و ۸۷۰ مترمکعب بود اما با توسعه خدمات رسانی به ساکنان این مناطق، اکنون ۵۹۵ مخزن با ظرفیت حدود ۸۲ هزار مترمکعب ایجاد شده است.

نعیمی افزود: طول شبکه های آب و خطوط انتقال هم از ۹۴ کیلومتر در پیش از انقلاب به پنج هزار و ۹۶ کیلومتر رسیده است و توان تولید آب در روستاها از ۷۳ لیتر بر ثانیه در چهار دهه اخیر به هزار و ۱۱۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی درباره خدمات جمع آوری فاضلاب در روستاها گفت: اکنون خدمات جمع آوری فاضلاب در چهار روستا قابل ارائه است و هشت درصد از جمعیت روستایی استان از این خدمت بهره مند هستند.

ارتقای برخورداری شهروندان از آب سالم

نعیمی در بخش دیگر سخنان خود درباره دستاوردهای انقلاب در تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی در شهرهای استان اظهار کرد: پیش از انقلاب تنها سه شهر استان از آب سالم برخوردار بود که اکنون این رقم به ۲۴ شهر رسیده است، در چهار دهه پیش در شهرهای استان تنها ۱۵ درصد جمعیت شهروندان از آب آشامیدن سالم بهره مند بودند که این رقم اکنون به ۱۰۰ درصد رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب در شهرهای استان تنها ۶ باب مخزن ذخیره آب به ظرفیت سه هزار و ۳۰۰ مترمکعب ایجاد شده بود که این رقم اکنون به ۵۹۵ مخزن با ظرفیت ۱۶۷ هزار و ۶۰۰ مترمکعب رسیده است.

وی افزود: طول شبکه های آب و خطوط انتقال در شهرهای استان از ۱۸ کیلومتر در پیش از انقلاب به ۲ هزار و ۳۷ کیلومتر رسیده و در این مدت توان تولید آب در شهرهای استان از ۲۴۰ لیتر بر ثانیه بر هزار و ۳۶ لیتر بر ثانیه افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون ۱۲۰ منابع برای تامین اب مورد نیاز شهروندان در مدار است و آب آشامیدن شهروندان در سه شهر استان از سه سد شامل سد شیرین دره در مانه و سملقان، سد بارزو در شیروان و سد بیدواز در اسفراین تامین می شود.

خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور واقع است که ۴۴ درصد آن ها در روستاها زندگی می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha