به گزارش ایرنا، مرکز آمار در گزارشی وضعیت نیروی کار در پاییز ۱۴۰۱ را نسبت به مدت مشابه سال گذشته اعلام کرد. بر این اساس نرخ بیکاری در کشور به ۸.۲ درصد رسید که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت دهم درصد کاهش داشت، این نرخ در ۲۰ استان کشور روند کاهشی را ثبت کرد.
نرخ بیکاری در آذربایجان غربی از ۱۲.۱ به ۸.۴ درصد، اردبیل از ۱۲ به ۸.۴ درصد، هرمزگان از ۱۵.۳ به ۱۱.۶ درصد و کرمان از ۱۱.۳ به ۸.۲ درصد رسید و بیشترین کاهش نرخ بیکاری در این استان ها در فصل پاییز رقم خورد.
همچنین بر اساس آمارگیری در ۳۱ استان کشور، نرخ بیکاری در استان های اردبیل، آذربایجان غربی، خوزستان، کرمان و یزد تک رقمی شد.
طبق گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار، جمعیت شاغلان ١٥ ساله و بیشتر در این فصل ٢٤ میلیون و ٧٠ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ٥٣٥ هزار نفر افزایش داشته است.
همچنین جمعیت غیرفعال از نظر اقتصادی (اعم از افراد محصل، خانهدار، دارای درآمد بدون کار مانند بازنشستگان و غیره) ٣٧ میلیون و ٦٧٩ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ٣٦٢ هزار نفر افزایش داشته است.
اشتغال در ۱۵ استان کشور افزایش یافته و استان زنجان با ۵.۷ درصد افزایش در پاییز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشترین اشتغالزایی را داشته است.
طبق گزارش مرکز آمار، در پاییز امسال به میزان ٤١,٠ درصد جمعیت ١٥ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ١٤٠٠) یک دهم درصد افزایش یافته است.
بر این اساس، افزایش نرخ مشارکت اقتصادی در ۱۴ استان ثبت شده است که استان های همدان، زنجان، خراسان رضوی و شمالی دارای بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی در فصل پاییز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستند.
بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که در پاییز ١٤٠١، بخش خدمات با ٥١,١ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ٣٤.٦ درصد و کشاورزی با ١٤.٣ درصد قرار دارند.
افزایش اشتغال و کاهش بیکاری جزو اولویت های مهم و نخست دولت سیزدهم است که در این مسیر با رفع موانع تولید، احیای کارخانهها و کارگاه های نیمه فعال، استفاده از ظرفیت دستگاه های دولتی در تامین زیرساخت ها و مشارک بخش خصوصی در ایجاد اشتغال و بهبود فضای کسب و کار نقش کلیدی ایفا کرده است.
دولت سیزدهم در قالب طرح ملی «زیست بوم اشتغال» با هدف ایجاد سالیانه یک میلیون شغل در کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغالزایی سیاستگذاری کرده است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متولی اجرای سیاستهای دولت در وضعیت اشتغال است و به تبع نقش دستگاه های اجرایی در استان ها در کاهش آمار بیکاری و افزایش اشتغالزایی موثر است.
دولت سیزدهم در تبصره ۱۸ لایحه بودجه سال ۱۴۰۲به منظور حمایت از تولید و اشتغال پایدار و رشد تولید ملی از طریق افزایش سرمایهگذاری، ارتقای بهرهوری، تکمیل طرحهای تولیدی نیمهتمام و احیای واحدهای تولیدی راکد، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی و موجود ایجاد صندوق پیشرفت و عدالت با ۳۱ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
نظر شما