مجوز فعالیت سه اقامتگاه بومگردی در دزفول صادر شد

دزفول-ایرنا- سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: مجوز فعالیت سه اقامتگاه بومگردی در بخش شهیون دزفول از طرف میراث فرهنگی صادر شد.

حمیدرضا خادم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲ اقامتگاه بومگردی در روستای پامنار و یک اقامتگاه در پاقلعه واقع در بخش شهیون دزفول فعال راه اندازی شده که نسبت به اقامت مسافران و گردشگران در مناطق دیدنی و روستایی دزفول اقدام می‌کنند.

وی ادامه داد: درخواست ۱۰ مجوز دیگر برای دایر کردن اقامتگاه بومگردی در روستاهای دیونی، باغچه بان، بوالحسن و سایر مناطق داده شده که در دست بررسی است و برای صدور مجوزهای آنها در کمترین زمان ممکن همکاری لازم صورت می‌گیرد.
مجوز فعالیت سه اقامتگاه بومگردی در دزفول صادر شد

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با بیان اینکه اقامتگاه‌های بومگردی در قالب بناهای تاریخی مرمت شده در اختیار گردشگران قرار می‌گیرند، گفت: خانه‌های مسافر نیز که خانه‌های روستایی و در مواردی تاریخی هستند از طرف اهالی برای سکونت در اختیار گردشگران قرار داده می‌شوند.

وی ادامه داد: مجوز فعالیت سه خانه مسافر در بخش شهیون صادر شده و بقیه به صورت غیررسمی فعالیت می‌کنند از این رو از روستاییانی که اقدام به اجازه منازل روستایی به گردشگران می‌کنند درخواست می‌شود نسبت به اخذ مجوز رایگان از میراث فرهنگی اقدام کنند.

خادم به استقبال فراوان گردشگران از مناطق گردشگری دزفول در نوروز سال گذشته اشاره کرد و گفت: طبق گفته بخشدار بخش شهیون دزفول، نوروز سال گذشته ۴۵۰ هزار گردشگر از بخش شهیون دیدن کردند که ۲۰۰ هزار نفر از آنها در این بخش اقامت داشتند.

وی از افرادی که خواستار سرمایه گذاری برای احداث اقامتگاه بومگردی هستند تقاضا کرد به منظور احیای بافت قدیم نسبت به دریافت مجوز در چارچوب قانون اقدام کنند.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با اشاره به اینکه راه اندازی هر خانه مسافر برای سه یا چهار نفر اشتغالزایی می‌کند، بیان کرد: علاوه بر خانه‌های مسافر و اقامتگاه‌های بومگردی، سه هتل در شهر دزفول پذیرای مسافران نوروزی هستند.

نوروز سال گذشته، شهرستان دزفول به عنوان مسافرپذیرترین شهر استان خوزستان معرفی شد.

مجوز فعالیت سه اقامتگاه بومگردی در دزفول صادر شد

پرونده معرفی دزفول به عنوان شهر جهانی کپو در حال پیگیری است

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با اشاره به آخرین اقدامات پیرامون معرفی دزفول به عنوان شهر جهانی کپو گفت: این پرونده در دست پیگیری است که امیدواریم به زودی به نتیجه برسد.

وی افزود: نشست‌های مختلفی درخصوص معرفی هرچه بهتر کپو به عنوان یکی از صنایع دستی شهرستان دزفول با شهرداری و سایر نهادها برگزار شده و ثبت دزفول به عنوان شهر جهانی کپو در دست پیگیری است.

خادم با اشاره به ثبت ۱۲ شهر جهان اظهار کرد: قرار است برای بررسی و بازرسی از دبیرخانه و بازارچه‌های کپوی دزفول، اسفندماه ۲ هیات از اروپا وارد دزفول شوند و موارد را برای این ثبت جهانی بررسی کنند.

به گزارش ایرنا کپوی دزفول یکی از صنایع دستی ویژه این شهرستان به شمار می‌رود که شامل ۲ نوع حصیری و کاموایی است و ماده اولیه آن را چوب کرتک(موجود در بیشه زارهای دزفول) تشکیل می‌دهد.

کپو بافی با داشتن اصالت، کیفیت و ظرافت بالا برای افراد زیادی اشتغال ایجاد کرده و از رشته‌های بومی و خاص خوزستان به ویژه دهستان شهیون دزفول است.

کپو با پیچش ساقه‌های مرکزی و جوان نخل به دور ساقه‌های کرتک شکل می‌گیرد و با نقش اندازی کاموای رنگی، زیبایی آن دوچندان می‌شود.

کپو در گویش محلی دزفولی، به ظرف حصیری کروی سر دار که از برگ خرما و کرتک بافته شده گفته می‌شود؛ کپوهای دزفول از نظر کیفیت و اصالت رتبه نخست را در کشور دارند و به شهرهای مختلف و خارج از کشور صادر می‌شوند.
دزفول با پیشینه‌ای چند هزار ساله و آثار باستانی از دوره‌های مختلف تاریخ در گذشته دارای بیش از ۵۰۰ کارگاه تولید ۱۰۰ نوع صنایع دستی بوده که اکنون بسیاری از آنها به فراموشی سپرده شده‌اند.
تاکنون خراطی دزفول به ثبت جهانی رسیده است؛ کپوی تولید دزفول نیز به خاطر طراحی و نوع خاص آن ظرفیت ثبت جهانی را دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha