۸ بهمن ۱۴۰۱، ۱۶:۰۰
کد خبرنگار: 1004
کد خبر: 85011942
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

همکاری دامداران تربت‌حیدریه برای واکسیناسیون ضعیف است

تربت‌حیدریه - ایرنا - رییس شبکه دامپزشکی تربت‌حیدریه گفت:با وجود پیشرفت های حاصله و افزایش سطح تعامل دامداران این شهرستان، هنوز در موضوع واکسیناسیون دامی همکاری لازم وجود ندارد.

دکتر ابوالحسن سیدین روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باورپذیری دامداران نسبت به اهمیت کار واکسیناسیون هنوز در حد لازم و استاندارد نیست و با وجود این که تمام خدمات دامپزشکی رایگان است اما در بیشتر مناطق تربت حیدریه اعتماد و همکاری صاحبان دام با دامپزشکان ضعیف است.

وی اضافه کرد: همکاران دامپزشکی تربت حیدریه حتی در مسیرهای کوهستانی و سخت گذر به دنبال گله های دامی برای تزریق واکسن هستند اما بیشتر دامداران به دلیل کم اعتمادی به علم روز از واکسیناسیون دام خود جلوگیری می‌کنند.

رییس شبکه دامپزشکی تربت‌حیدریه گفت: همکاران دامپزشکی که به تزریق واکسن مشغولند گاه به بیماریهای مشترک دام و انسان همچون تب مالت آلوده می شوند و اساسا دامپزشکی شغل سخت و زیان‌آوری است و انتظار داریم در چنین شرایطی معتمدان روستایی همچون اعضای شوراها و دهیاران همکاری بیشتر دامداران برای انجام واکسیناسیون را مطالبه کنند.

سیدین افزود: با وجود ضعف همکاری دامداران با پیگیری و جدیت کارکنان دامپزشکی تربت حیدریه از ابتدای امسال تاکنون یک میلیون و ۲۶ هزار و ۳۶۳ راس دام در مقابل بیماری‌های مختلف و گاه مشترک دام و انسان مانند تب مالت، شاربن، هاری و دیگر موارد واکسینه شدند.

وی با بیان این که طی همین مدت هشت هزار و ۸۸۴ آزمایش سل از گاوداری‌ها و هفت هزار و ۵۳۶ راس گاو برای انجام آزمایشهای تب مالت و خون‌گیری نیز صورت گرفت.

او به انجام واکسیناسیون تب برفکی در تربت حیدریه اشاره و اظهار کرد: احتمال بیماری تب برفکی با شروع فصل سرما بیشتر می شود لذا با هدف پیشگیری از ابتدای بهمن ماه جاری کار واکسیناسیون را آغاز کردیم و بنا داریم بیش از ۲۸۰ هزار راس دام سبک و سه هزار و ۵۰۰ راس دام سنگین را در شهرستان واکسینه کنیم.

رییس شبکه دامپزشکی تربت‌حیدریه گفت: همچنین چهار هزار و ۵۳۳ مورد بازدید از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی، رستوران‌ها و تالارهای تربت حیدریه صورت گرفت و در پیوند با این ماموریت‌ها ۲ هزار و ۸۳۰ کیلوگرم فرآورده خام دامی معدوم و ۲ واحد متخلف عرضه نیز مهر و موم شد.

سیدین با بیان این که در مدت یاد شده بر مراحل جوجه‌‍ ریزی چهار میلیون و ۲۵۸ هزار قطعه نظارت کامل صورت گرفت افزود: امسال در کشتارگاههای دام و طیور تربت حیدریه ۹۲ راس گوسفند و بز، ۵۷ راس گاو و ۹ هزار و ۵۱۲ قطعه مرغ زنده به دلیل بیماری از چرخه مصرف انسانی خارج و معدوم شدند.

وی ادامه داد: از مجموع ۱۲۰ واحد مرغداری پرورش گوشتی تربت‌حیدریه ۸۵ واحد فعال و هم اکنون در سطح شهرستان ۱۲ داروخانه دامپزشکی، ۱۶ کلینیک، ۱۲ مرکز مایه‌کوبی، ۲ آزمایشگاه تخصصی و یک بیمارستان دامپزشکی فعال است.

تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد به عنوان قطب کشاورزی خراسان رضوی در عرضه فرآورده های لبنی و گوشتی نیز جایگاه بالای تولیدی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha