استخدام چهار هزار نیرو در شهرداری صحت ندارد/مهلت ۲ ماهه به ساختمان‌های ناایمن و بحرانی پایتخت

تهران - ایرنا - رئیس شورای اسلامی شهر تهران، استخدام چهار هزار نفر در شهرداری را رد کرد و گفت: این فهرست ساختگی است و صحت ندارد.

به گزارش ایرنا مهدی چمران روز یکشنبه در جریان یکصد و بیست و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره استخدام چهار هزار نیرو در شهرداری اظهار داشت: من اطلاع دقیقی ندارم اما آنچه خوانده‌ام صحت ندارد و فهرست ساختگی است.

وی افزود: اینکه تعدادی استخدام شده‌اند، تکذیب نمی‌شود اما نمی‌توان فهرست ارائه داد چون استخدام شرایط خاصی دارد و شورا بررسی خواهد کرد.

چمران درباره آلودگی هوا نیز گفت: ۲۳ دستگاه در زمینه رفع آلودگی هوا مسئولیت دارند و هنوز برنامه قابل قبولی توسط دستگاه‌ها اجرا نشده است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره توسعه حمل و نقل عمومی در پایتخت افزود: درباره تحویل اتوبوس نیز یکی از سازندگان اعلام کرد که تا نوروز ۴۰ دستگاه تحویل خواهد داد.

چمران با بیان اینکه شهرداری پیش پرداخت تأمین اتوبوس را تامین کرده اما فقط ۱۲۰ دستگاه اتوبوس تحویل داده شد، گفت: این اعلام بیش از تعهد انجام شده و پیشنهاد شد از خارج کشور خریداری شود که برنامه در این خصوص منتفی شده است.

چمران تصریح کرد: اگر اتوبوس‌های ارزان قیمت و سالم و مطابق استاندارد لازم وجود داشته باشد به نفع مردم و مدیریت آلودگی هوا خواهد بود.

به گفته رئیس شورای اسلامی شهر تهران، تغییر ساعت کاری و اجرای طرح زوج و فرد به تنهایی برای رفع آلودگی هوا موثر نیست.

زلزله‌ها هشداری برای تهران است

چمران در آغاز جلسه امروز شورای شهر با اشاره به زلزله شهرستان خوی و جانباختن دو هموطن را تسلیت گفت و اظهار داشت: همه حوادث اینچنینی، هشداری برای شهرهای بزرگ مانند تهران است که زلزله خرابی‌هایی را به وجود می‌آورد تا بیاموزیم که باید مقاوم‌سازی کنیم.

وی با بیان اینکه باید بر روی ساخت و ساز و مقاوم‌سازی تاکید داشته باشیم، افزود: ساختمان‌های ناپایدار تهران در حال بررسی است و با کمک دادستانی اخطارهایی به مالکان داده شده است.

استخدام چهار هزار نیرو در شهرداری صحت ندارد/مهلت ۲ ماهه به ساختمان‌های ناایمن و بحرانی پایتخت

مهلت ۲ ماهه به ساختمان‌های ناایمن و بحرانی شهر تهران برای ایمن‌سازی

مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه به درخواست مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران ارائه گزارشی از وضعیت بررسی ساختمان های ناایمن در شهر تهران پرداخت.

وی اظهار داشت: جلسه مهمی با حضور مدیرعامل آتش نشانی و معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران و ۱۷ تن از شهرداران مناطق برگزار و به ۶۲ ساختمان ناایمن اخطاریه‌ها ابلاغ شد همچنین با ارائه این اخطارها به همه ۱۲۹ ساختمان ناایمن شهر تهران اخطار لازم داده شده است.

بابایی یادآور شد: در جلسه تاکید شد که فقطتا پایان سال مالکان فرصت دارند که نسبت به انعقاد قرار داد ایمن‌سازی ساختمان‌ها اقدام لازم را انجام دهند و قرارداد را به سازمان آتش‌نشانی ارائه کنند.

در صورت تخطی مالکان ساختمان‌های ناایمن از اخطارهای ایمن‌سازی، در سال آینده احکام مربوط به قطع انشعابات و پلمب ساختمان‌ها اجرایی می‌شود

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در صورت تخطی مالکان ساختمان‌های ناایمن از این اخطارها، در سال آینده احکام مربوط به قطع انشعابات و پلمب ساختمان‌ها اجرایی می‌شود.

وی ادامه داد: به مالکان ساختمان ها اعلام شد که اعلام اسامی ۱۲۹ ساختمان مطالبه شهروندان و رسانه ها است و در صورت عدم انعقاد قرار داد مدیریت شهری نسبت به اعلام این فهرست اقدام می‌کند.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران ابراز امیدواری کرد که با این فرایند، ‌ روند ایمن‌سازی ساختمان های یادشده تسریع شود.

بابایی با بیان اینکه در شاخص‌های احکام برنامه چهارم نیز ایمن‌سازی ساختمان ها به شکل عدد و رقم آمده است، گفت: به شهرداری تا پایان ۱۴۰۳ مهلت داده بودیم که ایمن‌سازی ۱۲۹ ساختمان را انجام دهد اما این زمان به ۱۴۰۲ کاهش یافت.

وی افزود: دسته بندی بعدی، ساختمان‌های پر خطر بودند و در این دسته نیز شهرداری به ایمنی سازی ۵۰۰ ساختمان ملزم شده است.

استخدام کودکان زیر ۱۵ سال نه قانونی و نه انسانی است

ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران با ارائه تذکری اظهار داشت: بر اساس قانون کار بکارگیری افراد کمتر از ۱۵ سال ممنوع است همچنین برای بکارگیری افراد ۱۵ تا ۱۷ سال نیز آنها باید معاینات پزشکی تأمین اجتماعی را انجام دهند و مواردی از جمله عدم حمل بار سنگین و کار کردن در روز برای آنها لحاظ شود.

بر اساس قانون کار بکارگیری افراد کمتر از ۱۵ سال ممنوع است همچنین برای بکارگیری افراد ۱۵ تا ۱۷ سال نیز آنها باید معاینات پزشکی تأمین اجتماعی را انجام دهند و مواردی از جمله عدم حمل بار سنگین و کار کردن در روز برای آنها لحاظ شود

امانی با بیان اینکه ماده ۷۹ قانون کار توسط پیمانکاران حوزه خدمات شهری شهرداری تهران در هفته‌های گذشته نقض شده است، گفت: شهرداری اظهار نظر رسمی در این زمینه نداشت و معاون شهردار اعلام کرد که در صورت مشاهده این موضوع با پیمانکار برخورد می‌شود.

وی با اشاره به بازدید از محله‌ها و مشاهده ۲ کارگر کمتر از ۱۵ سال، یادآور شد: این اقدام غیرقانونی و غیرانسانی است. دلیلی ندارد که چون این افراد، افغانستانی هستند در ساعات سرد و شب توسط پیمانکاران بکار گرفته شوند.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران از شهردار خواست موضوع را بررسی و با پیمانکارانی که قانون را نقض کردند، برخورد و اسامی آنها را اعلام کند.

طرح ویژه حفاظت از باغات کن بازنگری شود

زهرا شمس‌احسان عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز از تاخیر در ساز و کار رفع ابهام‌ها در اجرای طرح‌های منطقه کن انتقاد کرد و گفت: در دهه‌های اخیر همواره تاکید شده که منطقه کن یکی از ریه‌های تنفسی تهران بوده و بر همین مبنا، نگهداشت بایسته و شایسته باغ‌ها همچنین ساماندهی حریم و بستر رودخانه کن در دستورکار مدیریت شهری تهران قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه طرح ویژه حفاظت، صیانت و ساماندهی باغات کن در سال ۱۳۹۷ در شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب رسید، یادآور شد: طرح ویژه نیز سال ۱۳۹۹ در کمیسیون ماده ۵ تصویب شد.

شمس احسان با اشاره به نارضایتی اهالی منطقه کن و نمایندگان آنها از شهرداری تهران و لزوم انطباق این طرح با طرح موضعی ساماندهی مسیل کن، بر ضرورت بازنگری طرح ویژه حفاظت از باغات کن تاکید کرد.

مشکل مسکن در منطقه کن باید با مسائل شهرسازی برطرف شود که طرحی در این زمینه تصویب شده و به دلیل سختی اجرا، عملیاتی نشده است

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در پاسخ به تذکر شمس احسان گفت: کن محله‌ای قدیمی و بسیار پر ارزش است.

وی با بیان اینکه باید بودجه اختصاص یابد که حمل و نقل عمومی و فضای سبز را گسترش دهیم، افزود: کن یکی از ریه‌های تنفسی شهر است و باید حفظ شود؛ هر طرحی بخواهد کن را از بین ببرد به ضرر مردم این منطقه و تهران است.

چمران ادامه داد: مشکل مسکن در کن باید با مسائل شهرسازی برطرف شود که طرحی در این زمینه تصویب شده و به دلیل سختی اجرا، عملیاتی نشده است.

شهرداری از لجبازی پرهیز کند

مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه از نحوه پاسخگویی به تذکرات اعضای شورا از سوی شهرداری تهران، انتقاد کرد.

وی گفت: شهرداری از لجبازی پرهیز کند زیرا باعث می‌شود بر کاری اصرار کند که به صلاح خود و جامعه نیست.

عباسی در تذکر خود اعلام کرد که باید از پرداختن به امور غیر قانونی جلوگیری شود زیرا قطعا در آینده موجب رسوایی خواهد شد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شهرداری از آزمون و خطا پیشگیری کند، افزود: گزینشی اقدام کردن امور شورا حکومت سلیقه‌ها را رقم خواهد زد.

عباسی خواستار رعایت سرعت عمل، پاسخگویی مسئولانه، پیگیری مطالبات مردم، حفظ و رعایت اصل قانون در رابطه با شورا، آشنایی با ظرفیت‌های اداری در پاسخگویی به اعضای شورا شد.

استخدام چهار هزار نیرو در شهرداری صحت ندارد/مهلت ۲ ماهه به ساختمان‌های ناایمن و بحرانی پایتخت

انتقاد از کاهش بودجه مقابله با آلودگی هوا

سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران نیز در تذکر خود با اشاره به اعتبار مقابله با آلودگی هوا در مجلس شورای اسلامی، گفت: در کل این سال‌ها اعتبار کمتر از نیم درصد بوده و انتظار داشتیم امسال که یکی از سال‌های بحرانی آلودگی هوا بود، توجه ویژه‌ای به این حوزه می‌شد اما ۴۸ صدم درصد به ۲۷ صدم درصد کاهش یافته است و این کاهش بودجه در حالی است که عوارض شماره گذاری خودروهای وارداتی ۴۰۰ درصد افزایش یافته است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران، افزود: در بودجه سال ۱۴۰۲ حدود پنج هزار میلیارد تومان برای مقابله با آلودگی هوا در یکهزار و ۲۰۰ شهر پیش‌بینی شده است.

وی گفت: از این میزان، سه هزار میلیارد تومان برای مدیریت آلاینده‌ها، بیابان زدایی و حمل و نقل عمومی کل کشور و ۲ هزار میلیارد تومان نیز بودجه متفرقه است.

علوی با بیان اینکه ۸۱ میلیارد تومان به تهران اختصاص یافته و هزینه هر واگن ۱۷ میلیارد تومان است، افزود: با این عدد یا پنج متر مترو باید ساخت یا هشت دستگاه اتوبوس خرید.

رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از تذکر خود از اینکه شرکت کنترل ترافیک و سازمان فناوری اطلاعات و شرکت ارتباطات شهر مدتی است مدیرعامل ندارند، انتقاد کرد.

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز درباره این تذکر، جلسه مشترک با نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی را خواستار شد.

۶۵ درصد بودجه شهرداری تا پایان آذر محقق شد

حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران، نیز در این جلسه گزارش حساب درآمد شهرداری منتهی به پایان آذرماه را ارائه کرد.

بودجه شورای اسلامی شهر تهران تا پایان آذر، ۳۳ هزار و ۷۰ میلیارد تومان محقق شده که ۶۵ درصد کل بودجه و ۸۷ درصد بودجه است

کاشانی با بیان اینکه بودجه امسال شورا ۵۰ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان است، گفت: تا پایان آذر، ۳۳ هزار و ۷۰ میلیارد تومان محقق شده که ۶۵ درصد کل بودجه و ۸۷ درصد بودجه است.

وی با بیان اینکه مبلغ ۳۳ هزار و ۷۲ میلیارد تومان ۳۲ هزار و ۴۴۷ میلیارد تومان عملکرد نقد و ۶۲۵ میلیارد تومان عملکرد غیر نقد است، افزود: شهرداری تهران ۴ هزار و ۷۰۵ میلیارد تومان از برنامه مصوب عقب است.

عضو شورای تهران افزود: در بخش درآمدها تا کنون باید ۲۸ هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان محقق می‌شد که حدود ۱۰۱ درصد معادل ۲۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد تومان محقق شده است. این بخش از درآمدها ناشی از توسعه شهر و مصوبه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی بوده است.

وی ادامه داد: در منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای نیز باید در ۹ ماهه امسال حدود ۶ هزار و ۶۲ میلیارد تومان وصول می شد که حدود ۴۰۷ میلیارد تومان معادل ۶ درصد محقق شد.

وی افزود: در منابع حاصل از واگذاری دارایی های مالی نیز باید ۲ هزار و ۹۵۵ میلیارد تومان محقق می شد که سه هزار و ۵۶۳ میلیارد تومان محقق شده است.

خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران علت این افزایش را افزایش وصول در این فصل مربوط به اوراق مشارکت دانست.

وی با بیان اینکه عوارض اجرای رسیدگی به تخلفات، ماده ۳۲ و دکل و آنتن صفر بوده است، گفت: در ارزش افزوده شاهد افزایش تحقق هستیم.

کاشانی افزود: در مورد هزینه‌ها در بخش نقدی، ۴۸ هزار و ۳۰۷ میلیارد تومان ابلاغ شده و با تخصیص اعتبار ۳۷ هزار و ۲۹۱ میلیارد تومان و عملکرد حدود ۱۳ هزار و ۴۴۶ میلیارد تومان، درصد جذب نسبت به تخصیص اعتبار ۳۶ درصد است.

۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان عوارض گمرکی محقق شد

لطف الله فروزنده معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران نیز درباره گزارش حساب درآمد شهرداری منتهی به آذر امسال گفت: تکلیف ما ۵۰ هزار میلیارد تومان است و ۶۰ هزار میلیارد تومان از اختیارات شهرداری در بخش نقد و غیرنقد خواهد بود که در بخش غیرنقد هشت هزار میلیارد تومان تکلیف داریم.

وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان عوارض گمرکی پیگیری و محقق شد، گفت: چهار هزار میلیارد تومان مطالبات از دستگاه‌های دولتی تاکنون تایید شده که باید در سازمان حسابرسی تایید شود تا بتوانیم آن جذب کنیم.

فروزنده با بیان اینکه ۹ هزار میلیارد تومان به حمل و نقل اعتبار ارائه شد، افزود: ۷۰ درصد نقدینگی برای طرح‌های عمرانی مناطق تخصیص داده شده که در مجموع ۵۰۰ میلیارد تومان از شهرداری طلبکارند.

وی افزود: سه هزار میلیارد تومان از اسناد مترو نیز باز است که به دنبال تسویه آن هستیم.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران همچنین در این جلسه ۲۸ پلاک ثبتی را از نظر باغ بودن یا باغ نبودن بررسی کردند.

همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران ، بررسی طرح «اصلاح بند ۷ ذیل بند "ز" تبصره یکم بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تهران» لایحه‌ عوارضی را نیز تصویب کردند.

در این جلسه مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با رأی اعضا به عنوان نماینده مطلع وتام الاختیار شورای اسلامی شهر تهران برای عضویت در شورای سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی شهرداری تهران انتخاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha