به گزارش ایرنا،معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد شنبه شب در آئین افتتاح خانه محیط زیست دهدشت گفت:خانه های محیط زیست یکی از بستر های مهم برای مردمی سازی و مشارکت جوامع محلی در امر حفاظت از میراث طبیعی به شمار می رود که به منظور آموزش و اطلاع رسانی در خصوص مسائل محیط زیستی، افزایش مشارکت عمومی در صیانت ، احیا و مدیریت محیط زیست راه اندازی می شود.
جمشید عبدی پور با اشاره به اینکه شهر دهدشت بهعنوان پایلوت خانه محیط زیست در کهگیلویه و بویراحمد می تواند در این عرصه پیشتاز باشد تاکید کرد:ایجاد خانه های محیط زیست ضمن اینکه بار مالی شهرداری ها را کاهش می دهد سبب می شود مردم نیز منافع ملموس خود را در مشارکت برای حفاظت از محیط زیست مشاهده کرده و به این ترتیب همراهی آنان در این خصوص افزایش می یابد.
وی ادامه داد: خانه های محیط زیست محل باز تولید آموزه های فرهنگی دینی نیز محسوب می شود زیرا متون و روایات دین اسلام پیشینه کهن در سفارش به حفاظت از محیط زیست دارد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد:همچنین این خانه ها به عنوان یک اتاق فکر، محل آموزش، گفتوگو و کنشگری هستند تا معضلات و مشکلات محیط زیستی مطرح و برای آنان چاره اندیشی شود.
وی با بیان اینکه حدود ۱۳/۷ درصد وسعت استان معادل ۳۱۲ هزارهکتار از عرصه های طبیعی استان را مناطق حفاظت شده تشکیل می دهد و شمار محیط بان فعال در این عرصه ها معادل یک چهارم استاندارد جهانی حفاظت است عنوان کرد: هیچ گونه تناسبی بین وسعت مناطق حفاظت شده کهگیلویه و بویراحمد و شمار محیط بانان فعال در این عرصه ها وجود ندارد.
عبدی پور عنوان کرد: دولت برای جبران این نقصان تصمیم به جلب مشارکت شهروندان با راه اندازی خانه های محیط زیست دارد.
وی با یادآوری اینکه آتش سوزی ها،خشکسالی ، بیماری ها ، تخریب و تصرف، شکار و صید بی رویه ، قاچاق حیات وحش ، آلودگی آب، هوا و خاک از تهدیدهای محیط زیست و مناطق حفاظت شده است ابراز کرد: افزایش شمار خانه های محیط زیست در کهگیلویه و بویراحمد به کاهش این تهدیدها کمک می کند.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد افزود: هم اکنون تنها ۸۰ نفر محیط بان از مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان حفاظت می کنند.
هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامی با وسعت ۲۵ هزار و ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با ۲ هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳ موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونهای که افزون بر ۲۰ درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود ۴۰ درصد گونههای دارویی کشور را در خود جای داده است.
همچنین ۳۲۴گونه جانوری مهره دار در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۲۲۷ گونه از این تعداد شامل انواع پرندگان است.
این استان با بیش از ۱۶کیلومتر مربع وسعت و در اختیار داشتن یک درصد خاک از کشور ۱۸ درصد گونههای جانوری کشور را در خود جای داده است.
نظر شما