به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم رونمایی از طرح ملی اعتلا دوره تعالیبخش معرفتی، مهارتی و حرفهای مسئولان، اساتید و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی با حضور محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی و حجتالاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
طهرانچی در این مراسم عصر یکشنبه (هشتم بهمن)، با اشاره به فلسفه برگزاری طرح ملی اعتلا گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه اجتماعی، با برنامه محوری، عالمانه و حکیمانه در عرصهای وارد شده که نیاز امروز کشور است. در ماههای گذشته با اغتشاشات همراه با تبلیغات وسیع مواجه بودیم که در روی دیگر آن، دشمنان جمهوری اسلامی ایران همه توان خود را برای حمایت حداکثری از جریان اغتشاشات به کار گرفته بودند.
وی ادامه داد: دشمنان جمهوری اسلامی ایران در چند جبهه شروع به کار کردند، اما جنگ ترکیبی با حمله به نمادهای فرهنگی و علمی اتفاق افتاد و علم و فرهنگ هدف قرار گرفت. هدف دشمنان در سال ۱۳۶۰ حمله به ارکان سیاسی بود و به همین دلیل هر روز خبر ترور و شهادت دولتمردان به گوش می رسید؛ اما این بار دشمن هوشمندانه حرکت دیگری را آغاز کرد که حمله به ارکان علمی و فرهنگی و پاسخ به این حرکت نیازمند جهاد تبیین است.
تبیین فقط وعظ و خطابه نیست
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در مقابل تبلیغات دشمن باید با تبیین سخن گفت، تصریح کرد: تبیین فقط وعظ و خطابه نیست بلکه بازگشت به مبانی اندیشهای و حرکت به سمت تعقل، خردورزی، تفکر و عمل است که توسط دشمن هدف قرار گرفته است. به همین دلیل هدف طرح ملی اعتلا، فراخوان به سرمایه انقلاب است که همان اساتید هستند و باید با همه اعتقادات دور هم بیاییم و با اندیشه برتر در مقابل موریانههایی که برای خوردن این ستون حملهور شدهاند، پاسخ مناسب تهیه کنیم.
نگاه این طرح، محدود به دانشگاه نیست؛ بلکه میخواهیم از مرجعیت اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی که در ۴۰۰ شهر پراکنده هستند، استفاده کنیم. این طرح یک فراخوان است که با نگاه دوباره به باورها و تبیین که از خودسازی آغاز شده و به جامعهپردازی و درنهایت تمدنسازی میرسد، بپردازیم. بنابراین این طرح مختص دانشگاه آزاد اسلامی نیست بلکه مسئولان کشوری و امنیتی نیز بر این باور هستند که امنیت را باید از مسیر فکر، سلامت فکر و اندیشه و با تبیین برقرار کرد. کشور در این پیچ تاریخی بزرگ نیازمند تبیین از جنس جهاد است.
جهاد تبیین، تبیین حقایق در مقابل جنگ شناختی است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین نیز در این مراسم با بیان اینکه طرح ملی اعتلا یک ایده نو و ابتکار کاربردی و عملیاتی است، گفت: طرح اعتلا یک دوره تعالی، معرفتی، مهارتی و حرفهای است. مخاطبان این طرح استادان، مسئولان و کارمندان هستند.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با تشریح مصادیق و مراتب جهاد تبیین اظهار داشت: جهاد یک مفهوم قرآنی و تلاش مستمر و فی سبیل الله است. همیشه جهاد در مقابل دشمن مطرح می شود. در مقابل جهاد تبیین یک جنگ شناختی است. دشمن در جنگ شناختی با ابزار مختلف به خصوص ابزار رسانه و فضای مجازی باورهای ملی و مذهبی ما را متزلزل میکند.
وی با تأکید بر اینکه جهاد تبیین، جهاد معرفت زایی، دانش افزایی و تبیین حقایق در مقابل جنگ شناختی است، افزود: جهاد تبیین یک ضرورت آشکار برای حفظ اسلامیت و ایرانیت است. جهاد تبیین پنج ساحت دارد که شامل تبیین نمادی، تبیین توصیفی، تبیین استدلالی، تبیین نظریه پردازی و تبیین فناورانه نرم می شود. لازم است به تمام این ساحت ها به طور جداگانه توجه جدی شود.
طرح ملی اعتلا در راستای تحقق منویات رهبر حکیم انقلاب درباره جهاد تبیین است
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: طرح ملی اعتلا در راستای تحقق فرمان رهبر حکیم انقلاب درباره جهاد تبیین است.
محمد قربانی گلشنآباد با بیان اینکه طرح ملی اعتلا در راستای سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری، سند اسلامی شدن دانشگاه ها و سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی تدوین شده است، عنوان کرد: این طرح در دو مرحله مقدماتی و تکمیلی اجرا خواهد شد. مرحله مقدماتی آن تا پایان شهریور ۱۴۰۲ و مرحله تکمیلی از مهر ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳ در سه سطح استانی، منطقه ای و ملی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه طرح ملی اعتلا به صورت کارگروهی و روش مباحثه ای انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این طرح ارتقای سرمایه اجتماعی، شناخت دقیق نظام سلطه و رفتار شناسی و غیره است. سرفصل های دروس در این دوره منطبق با سرفصلهای مصوب شورای اسلامی شدن دانشگاه ها است.
طرح اعتلا با تمرکز با منابع انسانی فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی، با هدف آمادهسازی برای ایجاد بهبود وضعیت برخی حوزه های کلیدی از جمله جهاد تبیین و تعالی بخشی به منابع انسانی اجرا میشود. همچنین در بخشی از این طرح ضمن پرورش نیروی انسانی، بستر عملی مدیریت انقلابی و مدیریت جهادی را به صورت عینی تر فراهم میکند.
نظر شما