به گزارش ایرنا دکتر محمدعلی زلفیگل دوشنبه شب در نشست با شرکت های دانش بنیان و فناور خوزستان که در پردیس علم و فناوری انرژی خوزستان برگزار شد، اظهار داشت:می توان از ظرفیت استان خوزستان به دلیل همجوار بودن با کشورهای حوزه خیلج فارس در زمینه نوآوری استفاده کرد ،همچنین پارک ها باید در راستای جهاد تبیین، محصولات شرکتهای دانش بنیان را به عنوان الگوهای عملی موفق به شهروندان خوزستانی معرفی کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: علم و فناوری لازم و ملزوم یکدیگر و دوگانههای قابل جمع هستند لذا اگر صرفا به یک بخش بپردازیم و بقیه را رها کنیم، نمیتوانیم موفق شویم.
زلفی گل با بیان اینکه بین علم و فناوری تفاوت هایی وجود دارد افزود: در علم مالکیت مطرح نیست و یک پژوهشگر و دانشمند وقتی به دانشی جدید دست پیدا میکند، اگر آن را منتشر نکند ارزش و اثربخشی نخواهد داشت در حالی که هر چقدر دایره انتشار آن بیشتر باشد، ارزش آن دانش بیشتر و جنبه عمومی پیدا می کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با توجه به اینکه فناوری قابل خرید و فروش بوده و میتوان با آن به ثروت رسید، در آن مالکیت مطرح است و با ثبت اختراع می توان اثبات کرد که فناوری متعلق به چه کسی است.
وی با بیان اینکه اگر علم نباشد فناوری نیز شکل نمیگیرد افزود: امکان دارد شخصی علم تولید کند اما نتواند آن را کاربردی کند لذا نمیشود گفت کار این فرد بیارزش است، نیوتن زمانی که قانون جذب را ارائه داد شاید اصلا فکر نمیکرد یک زمانی این قانون برای ساخت هواپیما و فضاپیما به کار رود اما کسی که از علم، استفاده میکند و آن را به فناوری تبدیل میکند میتواند از علم، ثروت تولید کند.
زلفی گل افزود: ایجاد شغل برای افرادی که درجه سواد پایینی دارند، هزینه کمی دارد اما ایجاد شغل برای کسی که تحصیلات تکمیلی دارد بسیار بالا خواهد بود لذا توجه به شرکتهای دانش بنیان و فناور بسیار مهم و در همین راستا معاونت نوآوری و فناوری را در وزارتخانه تاسیس کردیم.
وزیر علوم بهترین راه برای حفظ نخبگان را توجه به فناوری، هستههای فناور و شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد و گفت: ما باید اصطلاحات فناوری را به مردم معرفی کنیم. ترویج فناوری همانند ترویج علم مهم است که در طول این سالها نسبت به آن کمتر توجه کرده ایم.
وی به تدوین سند نظام ملی نوآوری اشاره کرد و افزود: در این سند نقش وزارت صمت، آموزش و پرورش، وزارت نفت، علوم در رابطه با نوآوری و مسیر تبدیل ایده به محصول مشخص شده است.
زلفی گل گفت:بیش از ۱۵۰ هزار دانشجوی دکتری و بیش از ۷۰۰ هزار دانشجوی فوق لیسانس داریم که ظرفیت بسیار بالایی است اما ما نتوانستهایم از این ظرفیت درست استفاده کنیم. این همه پژوهش انجام میشود اما تلاش نکردهایم پژوهشها را هدفمند کنیم.
وزیر علوم گفت: اقلیم آموزشی و فناوری دنیا و کشور تغییر کرده و دیگر سرفصلهای قدیمی جوابگو نیستند. امروز اگر کسی مدرک بگیرد اما فناوری و مهارت نداشته باشد نمیتواند شغل خوب پیدا کند لذا آموزش مهارت محور بسیار مهم و باید در دستور کار قرار گیرد.
وی در پایان گفت: باید به سمتی برویم که دانشگاهها مخصوصا دانشگاههای دولتی، بر اساس نیاز خود، دانشجو بپذیرند.
گفتنی است پردیس علم و فناوری انرژی خوزستان با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اهواز گشایش یافت.
نظر شما