استعمال دخانیات احتمال ابتلا به سرطان را ۲۰ برابر افزایش می دهد

همدان- ایرنا- کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: میزان ابتلا افراد سیگاری به سرطان ریه ۱۰ تا ۲۰ برابر بیش از سایر افراد است.

دکتر شراره نیک سیر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره ارتباط استعمال دخانیات با ابتلا به سرطان ریه بیان کرد: استعمال سیگار موجب بروز آسیب به تمام اعضای بدن می شود و موجب بروز ۱۵ نوع سرطان از جمله ریه می شود.

وی اضافه کرد: بررسی های انجام شده نشان می دهد که استفاده از هر یک از فرآورده های تنباکو از جمله سیگار، پیپ، تنباکوی جویدنی و قلیان، خطرناک بوده و با افزایش مصرف احتمال ابتلا به سرطان نیز افزایش می یابد.

کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان عامل ۲۱ درصد مرگ ها در جهان را ابتلا به سرطان دانست ادامه داد: بیش از چهار هزار ماده شیمیایی در تنباکو وجود دارد که ۶۰ مورد از آنها عامل ایجاد سرطان (کارسینوژن) هستند.

نیک سیر گفت: سیگار عامل مهم ایجاد سرطان ریه ،حنجره ،حفره دهان، گلو، مری و مثانه به شمار می رود همچنین در پیشرفت سرطان لوزوالمعده، دهانه رحم، کلیه، معده و برخی از انواع لوسمی ها موثر است.

وی افزود: خطر ابتلای افراد به سرطان ریه یا سایر سرطان‌ها با سن شروع استعمال سیگار، تعداد سیگارهای مصرفی در طول روز و تعداد سال‌های مصرف سیگار ارتباط مستقیمی دارد

کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: ابتلا به سرطان ریه و سایر بیماری‌های مرتبط با سیگار در صورت ترک سیگار کاهش یافته و با افزایش مدت زمان ترک سیگار خطر ابتلا به مراتب کمتر می شود.

نیک سیر اضافه کرد: افرادی که در محیط زندگی خود در معرض دود سیگار هستند از جمله اعضای خانواده و بستگان فرد سیگاری، نیکوتین و سایر مواد شیمیایی سمی را مانند یک فرد سیگاری جذب می کنند.

وی تاکید کرد: آثار ترک سیگار از همان ساعت‌های اولیه ترک آشکار می شود بنابراین افراد در صورت تصمیم زودهنگام برای ترک سیگار کمتر دچار بیماری می شوند.

هشتم تا ۱۵ بهمن ماه هفته ملی مبارزه با سرطان نام گذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha