به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد عباسی روز سهشنبه در بازدید از مراکز تحت نظارت بهزیستی در بیرجند افزود: برخی کمبودها در مراکز ۱۲۳ وجود دارد که نیاز است برای ارتقای خدمات، استانداردسازی این مراکز مد نظر قرار گیرد.
وی بر افزایش انگیزه کارکنان اورژانس اجتماعی تاکید کرد و گفت: داشتن انگیزه و تعهد در انجام وظیفه، اصولیترین خصیصه افرادی است که در مراکز اورژانس و مشاوره فعالیت میکنند.
معاون وزیر کشور یادآور شد: به لحاظ نوع فعالیت در مراکز اورژانس و مشاوره که پناه مردم محسوب میشوند خدمات افرادی که در این مکانها مشغول به فعالیت هستند، شایسته قدردانی است.
وی افزود: مسائل مهم مردم به شکلی است که نیاز دارند به چنین مراکزی پناه ببرند لذا نوع مشاوره و آرامش دادن تاثیر زیادی در تصمیمگیری افراد هنگام مواجه با بحرانهای روحی دارد و استفاده از روشهای روانشناسانه، دلسوزانه و متعهدانه بسیار مهم است.
عباسی گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری باید افراد آسیبدیده را عائله خود بدانیم در رفع مشکلات آنها از همه توان و ظرفیتها استفاده کنیم.
وی همچنین با تاکید بر تهیه بانک اطلاعاتی از افرادی که بهزیستی به عنوان فرزندخوانده واگذار میکند افزود: به این ترتیب باید به طور مستمر از وضعیت فرد آگاهی داشت و روند سرنوشت او را در خانوادهای که واگذار شده، پیگیری کرد.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در بازدید از مرکز نگهداری زنان آسیبدیده در بیرجند هم گفت: امکاناتی که در این مراکز فراهم شده از وضعیت متوسط جامعه بالاتر است لذا افراد از رفاه نسبی برخوردار هستند و همه اینها از برکت نظام جمهوری اسلامی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه افراد خدمتگیرنده نیز باید قدرشناس این اقدامات باشند ادامه داد: در کنار نگهداری باید زمینه برای کسب مهارت در افرادی که توانایی دارند، فراهم شود تا به توانمند شدن آنها کمک کند.
عباسی در بازدید از مرکز مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ با اشاره به لزوم افزایش تابآوری در خانوادهها گفت: بیشتر مشکلات خانوادگی در مناطق مرفه نمود پیدا میکند در حالی که تصور میشد ریشه طلاق در فقر است اما رفاه در اختلافات بین زوجین تاثیر داشته است: زیرا با پیشرفت فناوری افراد با مظاهر جدید آشنا شده و با از بین رفتن فرهنگ اصیل، خانوادهها بیشتر دچار آسیب میشوند.
وی گفت: بهزیستی در مراکز مشاوره باید تابآوری خانوادهها را تقویت کند و بانوان در این میان نقش مهمتری دارند.
معاون وزیر کشور با اشاره به آسیبهای ناشی از طلاق در جامعه افزود: مهمترین موضوع در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی تقویت بنیان خانواده و رشد فرهنگ دینی و معنوی است.
وی امروز با همراهی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسوولان استانی از مرکز اجتماع درمانمدار (TC) امیرآباد در شهرستان بیرجند هم بازدید کرد.
عباسی ضمن خداقوت به کارکنان و مهارتآموزان این مرکز، به نقش مهم معنویات و ورزش در جلوگیری از بازگشت به اعتیاد افراد بهبودیافته اشاره کرد و گفت: انگیزهای که کارکنان مجموعه در این زمینه دارند شایسته تقدیر است، این زحمات اعتبار و اجر دنیوی و اخروی به همراه دارد.
وی ادامه داد: افرادی که در مراکز درمانمدار خدمات دریافت میکنند را نباید به چشم بیمار دید بلکه باید به عنوان همکار و کارکنان این مراکز قلمداد کرد.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: توجه به مسائل ورزشی، اعتقادی، سلامت جسم و فکر در درمان این افراد بسیار مهم است، چراکه اگر فکر درست نشود بقیه موارد هم درست نمیشود.
مرکز اجتماع درمانمدار ۳۰ نفر معتاد تحت درمان دارد که در بازه زمانی سه ماه خدمات روانشناسی، کار درمانی همچنین مهارتآموزی را در راستای بازنگشتن به اعتیاد دریافت میکنند.
کمبود نیرو در اورژانس ۱۲۳، استانداردسازی مرکز پاسخگویی به تماسهای تلفنی، تقویت تیمهای سیار مراکز اورژانس ۱۲۳ در شهرستانها برای پاسخگویی بهتر به شهروندان از مهمترین درخواستهای مطرح شده در این بازدیدها بود.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور امروز در آغاز سفر به خراسان جنوبی از مرکز اجتماع درمانمدار (TC) واقع در امیرآباد بیرجند، مرکز ۱۲۳ (اورژانس اجتماعی) مرکز ۱۴۸۰ (مشاوره تلفنی)، خانه سلامت، شیرخوارگاه، محل نگهداری زنان آسیبدیده و مرکز نگهداری کودکان کار بازدید و با نماینده ولی فقیه در استان هم دیدار کرد.
افتتاح نمایشگاه موزه عبرت، حضور در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان، افتتاح نمایشگاه توانمندیهای فرهنگی، اجتماعی و صنایع دستی خراسان جنوبی، افتتاح بازارچه شهرداری و شرکت در برنامه جشن آتشونی در فرهنگسرای شهر بیرجند از دیگر برنامههای سفر معاون وزیر کشور است.
نظر شما