متعادل شدن قیمت گوشت قرمز به‌زودی/ نرخ مرغ تا پایان سال تغییری نخواهد داشت

تهران- ایرنا- معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه دلال بازی موجب افزایش قیمت گوشت قرمز شده است، گفت: قیمت این محصول با ورود شرکت پشتیبانی امور دام در تنظیم بازار روند کاهشی به خود گرفته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حسین دماوندی‌نژاد» روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر با شرح مهمترین فعالیت های تولیدی این معاونت در سال‌جاری و برنامه های آتی، افزود: اکنون وضعیت جمعیت دامی کشور و ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام از شرایط مطلوبی برخوردار است و کمبودی در زمینه تولید نداریم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: اکنون علت اصلی افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار، استمرار خشکسالی ها و کمبود علوفه دامی در دو سال گذشته، وجود دلالان و سودجویان و کاهش عرضه فصلی دام (سیاه بهار) است که باعث ایجاد حباب در این بازار شده است.

وی توضیح‌داد: «سیاه بهار» در پی افزایش بارندگی ها رخ می دهد، به طوری که دامدارانی که پیش از این به دلیل کمبود علوفه و خشکسالی دام خود را زود عرضه می کردند اکنون به دلیل افزایش بارندگی ها دام خود را به بازار عرضه نمی کنند که همین امر موجب به‌هم‌ریختگی بازار این محصول شده است.

دماوندی نژاد اظهارداشت: به دلیل وجود سیاه بهار به نظر می رسد این وضعیت تا شهریورماه سال ۱۴۰۲ ادامه داشته باشد که ما نیز برای تنظیم بازار این محصول حضور فعال خواهیم داشت.

وی گفت: با افزایش حجم عرضه گوشت قرمز تولید داخل از محل ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام و واردات گوشت منجمد و گرم، انتظار می‌رود بازار به‌زودی متعادل شود.

این مقام مسوول اظهار داشت: اکنون هر کیلوگرم گوشت قرمز منجمد با قیمت ۱۵۵ هزار تومان و شقه گوشت گرم وارداتی ۱۸۰ هزار تومان به فروش می رسد.

وی با بیان اینکه قیمت گوشت پس از ورود اولین محموله گوشت گرم وارداتی کاهش یافته و اکنون در حال تثبیت است گفت:  اکنون گوشت گرم وارداتی در میادین و فروشگاه‌ های زنجیره‌ ای به طور گسترده در حال عرضه است و روند تثبیت قیمت‌ ها ادامه خواهد داشت.

دماوندی نژاد  درباره خرید داخلی این محصول، افزود: امسال ۴۶ هزار تن خرید و ذخیره‌سازی گوشت انجام شده که بی‌سابقه است و ما در زمان نیاز به بازار تزریق کرده‌ایم.

وی اضافه‌کرد: گوشت گوسفندی در دنیا کالای لوکس است، اما در فرهنگ ما علاقه بسیاری به مصرف گوشت گوسفندی وجود دارد.

این مقام مسوول در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: دام سبک در کشور ما درگیر تغییرات فصلی است اما دام سنگین این‌گونه نیست، به طوری که دام سبک در شهریور و مهر جفت گیری می کنند و دام آبستن به کشتار نمی رود تا در اسفندماه زایش انجام شود و پس از آن بره وارد بازار می شود.

وی با بیان اینکه دام سبک وابسته به مرتع است، گفت: سالیانه مراتع ۱۰.۵ میلیون تن  علوفه رایگان در اختیار دام سبک می گذارند، امسال بارندگی ها بسیار خوب و از میزان متوسط بالاتر بوده است.

دماوندی نژاد ، افزایش تقاضا در نیمه دوم سال، کمبود دام سبک و وابستگی دام سنگین به سبک، تاخیر در ارسال دام و گوشت به دلیل سرما و یخبندان در جاده ها را  از دلایل دیگر این افزایش قیمت  گوشت قرمز برشمرد و گفت: تعدادی دام اصلاح شده دارای مجوز که زایش آنها مبتنی بر فصل نیست صادر شده است که در طول سال ۲ تا سه بار زایش داشته باشند که البته این امری زمان بر است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص صادرات دام در شرایط فعلی بازار، اظهارداشت: درآمد صادراتی‌ دام زنده ما  از واردات گوشت بیشتر است، زیرا اکثر کشورهای حاشیه خلیج فارس به دلیل خوش‌ خوراکی تولیدات ایرانی، تمایل به خرید دارند بنابراین تراز درآمد صادرات ما نسبت به واردات افزایشی است.

وی تصریح‌کرد: امسال از زمان رفع ممنوعیت، بیش از ۳۰۰ هزار راس دام سبک و بیش از سه‌هزار راس دام سنگین به کشورهای هدف صادر شده است که البته حفظ بازارهای صادراتی از اولویت های کشور می باشد.

به گفته دماوندی نژاد، صادرات دام سنگین به کشورهای قفقاز و آسیای میانه انجام شده است.

قیمت مرغ  تا پایان سال افزایش نمی یابد

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ضمن اشاره به اینکه قیمت مرغ تا پایان سال جاری افزایش نمی یابد گفت: اکنون ذخایر گوشت مرغ شرکت پشتیبانی امور دام برای بهمن ، اسفندماه تا ماه مبارک رمضان مطلوب است همچنین برنامه ریزی تولید نیز بیانگر این موضوع است.

کاهش ۵۰ درصدی  جوجه ریزی صحت ندارد

وی علت ضرر برخی واحدهای تولیدی مرغ گوشتی را عدم توجه تولیدکنندگان به پیشنهاد این معاونت در خصوص جوجه ریزی دانست و یادآورشد: این معاونت به مرغداران پیشنهاد داده بود که در آذر و دی ماه امسال  ۱۱۰ میلیون قطعه و در بهمن و اسفندماه ۱۱۵ تا ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه‌ ریزی داشته باشند که آنها بدون توجه به این موضوع بیش از برنامه ریزی جوجه ریزی کرده اند.

جایگاه سوم تا هشتم ایران در تولید سه محصول پروتئینی

دماوندی نژاد افزود: ایران در تولید سه محصول مهم و اساسی پروتئینی جایگاه سوم تا هشتم  جهان را داراست با وجود اینکه در رتبه یک تحریم‌ های جهانی قرار دارد.

به گفته وی، اکنون سالیانه ۱۱ میلیون و ۶۸۰ هزارتن شیرخام، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن گوشت مرغ، یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن گوشت قرمز و یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن تخم مرغ در کشور تولید می شود که در تولید عسل جایگاه سوم، نوغان رتبه هشتم، مرغ و طیور رتبه هشتم، تخم‌مرغ رتبه دهم،و شیر رتبه بیست و یکم دنیا را داراست.

کالا برگ قیمت بازار را کاهش می‌دهد

معاون وزیر جهاد کشاورزی در تولیدات دامی گفت: تولید و ذخیره‌ سازی‌ گوشت مرغ کشور به حدی زیاد است که اکنون جایی برای ذخیره‌سازی نداریم به همین دلیل تصورمان این است که اگر توزیع کالابرگ انجام شود، از ذخایر موجود استفاده خواهیم کرد.

وی اضافه‌کرد: اکنون به صورت هفتگی ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تن صادرات تخم‌مرغ  انجام می شود و محصولات لبنی بر پایه شیرخام نیز یک میلیون تن تاکنون صادر شده است.

دماوندی‌نژاد، بالا بودن هزینه‌ های تولید را مانع صادرات مرغ دانست و افزود: با این وجود در هفته گذشته حدود ۷۰۰ تن صادرات مرغ به کشورهای هدف  انجام شده است.

وی  اجرای هدفمندی یارانه‌ ها را نقطه عطفی در تولیدات کشاورزی کشور عنوان کرد و اظهارداشت: این اقدام علاوه بر افزایش تولید، از قاچاق نیز جلوگیری کرده است زیرا پرداخت یارانه و نبود قیمت‌ های واقعی در بخش کشاورزی معضل بزرگی بوده که همواره مانع از رقابت تولیدکنندگان ما با دیگر کشورهای صادرکننده شده است.

این مقام مسوول تصریح کرد: هر زمان در جنوب عراق نیاز به واردات بود، کشور ترکیه‌ حضور داشت اما کشور ما به دلیل مشکلاتی که تاکنون به دلیل یارانه ها وجود داشته  امکان ورود در این بازار رقابتی را پیدا نمی کرد، اما با اصلاح هدفمندی یارانه‌ ها در دولت سیزدهم این شرایط فراهم شده است.

وی اضافه کرد: اصلاح نظام یارانه ای عاملی برای توسعه منابع انسانی، منابع مدیریتی، خصوصی‌ سازی و واگذاری تشکل‌ ها و بهبود وضعیت بازار شده است.

دماوندی‌نژاد گفت: در بخش تخم‌مرغ امور واردات و صادرات و تنظیم بازار به اتحادیه‌های سراسری مرغداری میهن واگذار شده و در گام دوم، تنظیم بازار مرغ گوشتی را به اتحادیه سراسری مرغداران واگذار خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: صادرات مرغ برقرار شده و پیش‌بینی می‌ شود که در ماه‌ های آینده به ویژه با افزایش تقاضا در ماه مبارک رمضان بازار به توازن برسد.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: پس از واگذاری امور تنظیم بازار به اتحادیه‌ ها، حمایت‌ های ویژه‌ ای نیز صورت گرفت، از جمله تسهیلات ۱۰ درصدی به اتحادیه‌ ها داده می‌ شود.

وی با بیان اینکه علاوه بر آن همه ظرفیت‌ های سردخانه‌ ای وزارت جهاد کشاورزی در اختیار اتحادیه ها و تشکل ها قرار گرفته است افزود: تمامی هزینه‌ های تبعی و مابه‌ التفاوتی که با دستور دولت خریداری می‌شود، نیز پرداخت می‌ شود.

حمایت معاونت دامی از سویه آرین

دماوندی نژاد درباره سویه مرغ آرین گفت: وزارت جهاد کشاورزی نگاه مقطعی به سویه آرین ندارد و همواره اقدامات لازم برای حمایت از این سویه را  انجام داده و همچنین تسهیلات ۶ درصدی در سال ۱۴۰۱ به مرغ آرین داده شده است.

وی با بیان اینکه در صادرات گوشت مرغ اولویت با آرین است افزود: خرید مرغ آرین  ۱۲ درصد بالاتر از سایر سویه‌ ها بوده و ذخایر استراتژیک نیز فقط از محل آرین تامین می شود.

به گفته وی، ۵۰ درصد گله‌ های اجداد و ۴۰ درصد گله‌ های  مادر از سویه آرین هستند و تا پایان سال ۲۲ درصد از جوجه ها نیز آرین خواهند بود.

وی تصریح کرد: سرانه مصرف مرغ در کشور ما ۳۲ کیلو گرم و در دنیا ۱۶ کیلوگرم است یعنی از سرانه دنیا بیشتر مصرف داریم.

وی ادامه داد: با توجه به این موضوع و تحریم های ظالمانه  از سال ۱۴۰۰ دولت به بخش صنعت طیور ورود کرد و تمام بخش های اجرایی و دانشگاهی اقدامات خود را در جهت ارتقای توان ژنتیکی بر روی سویه آرین متمرکز کردند،  امیدواریم در برنامه‌های تدوین شده بتوانیم مانند کشورهای  روسیه، چین و هندوستان که در صنعت طیور اقدامات خوبی انجام داده اند، قابلیت های  سویه آرین را متناسب با قابلیت های سویه های روز دنیا کنیم.

۵۰۰ تا ۲ هزار تن عسل آماده صادرات به چین

دماوندی نژاد در خصوص صادرات عسل گفت:  از ابتدای سال تاکنون ۱۱۰۰ تن صادرات عسل انجام شده است و با پیگیری های صورت گرفته و حمایت های صندوق حمایت از زنبورداری موفق به انعقاد قرارداد با کشور چین شدیم به طوری که ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تن عسل آماده صادرات است.

به گفته وی، تمامی  پروتکل های بهداشتی نیز رعایت شده و منتظر جواب از طرف چین هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha