به گزارش ایرنا ، دکتر محمد جعفرزاده عصر سهشنبه در جلسه کمیته دانشگاهی نظام ثبت و طبقهبندی علل مرگ و میر در اردبیل اظهار کرد: سه علت نخست مرگ و میر در این استان شامل بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و سوانح و حوادث است.
وی شاخص مرگ خام در استان اردبیل را نیز ۶.۳ درصد ذکر کرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی استان اردبیل با تاکید بر لزوم مشارکت سازمانهای مرتبط در راستای کاهش مرگ و میر ناشی از سوانح و حوادث و آموزشهای لازم در اصلاح سبک زندگی بیان کرد: پیشگیری از ابتلا و نیز تشخیص بهموقع در برخی بیماریهای غیرواگیر میتواند نقش بسزایی در کاهش مرگ و میر داشته باشد.
جعفرزاده همچنین به شیوع بالای اضافه وزن و چاقی در بین گروههای مختلف سنی و درگیری حدود ۷۲ درصد جمعیت این استان با عارضه اضافه وزن و چاقی اشاره کرد و گفت: شیوع اضافه وزن و چاقی در گروه سنی کودکان در کشور ۲۶.۲ درصد اعلام شده در حالی که این رقم در استان اردبیل نزدیک دو برابر میانگین کشوری و حدود ۴۶.۵ درصد است.
وی با هشدار نسبت به عوارض عارضه اضافه وزن و چاقی بر سلامت عمومی جامعه افزود: بر اساس پیمایش کشوری سال ۱۴۰۰ تعداد افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی در تمامی گروههای سنی استان اردبیل نسبت به میانگین کشوری بالاست.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، اجرای برنامه ایران اکو در گروه سنی کودکان، غربالگری تغذیهای و تن سنجی مراجعان به پایگاههای بهداشتی و خانههای بهداشت و فراهم کردن خدمات مشاوره رایگان تغذیه و رژیم درمانی توسط کارشناسان تغذیه در اکثر شهرهای استان را از جمله برنامههای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل جهت کنترل اضافه وزن و چاقی در این استان اعلام کرد.
نظر شما