۱۲ بهمن ۱۴۰۱، ۱۷:۰۳
کد خبر: 85016925
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معاون قوه قضاییه: نگاه ما رافت اسلامی برای متهمان نادم است

کرمان - ایرنا - معاون قضایی قوه قضاییه گفت: نگاه دستگاه قضا اکنون مبتنی بر رافت اسلامی با متهمان و محکومان نادم است که این اقدام در قالب یک چارچوب مشخص دنبال می شود.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادگستری کل استان کرمان، حجت الاسلام صادق رحیمی روز چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان کرمان به تلاش ویژه این قوه برای حفظ سرمایه های اجتماعی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: رافت اسلامی برای متهمان و محکومان نادم بر مبنای نگاه متعالی رهبر معظم انقلاب اسلامی در قالب عفو محقق خواهد شد.

معاون قضایی قوه قضاییه با اشاره به اینکه رییس قوه قضاییه در کنار اقتدار، قاطعیت و صلابت، مشی کریمانه و پدرانه ای برای محکومان و متهمان پرونده های قضایی دارد، گفت: رییس قوه قضاییه با تدابیر حکیمانه و مشی کریمانه در آستانه فرارسیدن ایام الله دهه فجر و اعیاد رجبیه دریچه ای از عفو و رافت را به روی محکومان و متهمان نادم گشود که امید می رود در صورت موافقت مقام معظم رهبری و عفو معظم له شاهد خوشحالی جمع کثیری از خانواده ها باشیم که به نحوی برای آنان مشکلات قضایی درست شده است.

وی تصریح کرد: نگاه جدید برای کمک به آزادی متهمان و محکومان نادم، دریچه ای به سوی افرادی است که حضور آنها در جامعه مخل امنیت نخواهد بود و به دلیل آنکه فریب خوده بودند اقداماتی را انجام داده اند که این افراد در هر مرحله ای که احساس ندامت کنند، باید به آنان کمک شود.

معاون قضایی قوه قضاییه بیان کرد: تحقق رافت اسلامی برای متهمان و محکومان نادم بر مبنای چارچوب های قانونی و مشخص شده در دست پیگیری است که در صورت تحقق، در عرصه بین المللی دشمن را خلع سلاح خواهد کرد.

حجت الاسلام رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در حوزه مهریه نیز بر مبنای ساز وکارهای موجود می توان شرایط را به شکل بهتری مدیریت کرد تا از ورود افراد به زندان ها به دلیل ناتوانایی در پرداخت مهریه جلوگیری شود، بخشی از مشکلات موجود در حوزه مهریه را نیازمند اصلاح قوانین دانست و گفت: رییس قوه قضاییه بر مبنای آسیب شناسی روندهای موجود درصدد انجام اصلاحات قانونی است و البته در این زمینه تغییر فرهنگ و نگاه خانواده ها به موضوع مهریه نیز باید مد نظر قرار گیرد.

معاون قضایی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: لازم است پرونده های مددجویان مربوط به مهریه که در زندان حضور دارند، در اسرع وقت از سوی روسای دادگستری ها مورد بازنگری قرار گیرد.

حجت الاسلام رحیمی در پاسخ به درخواست نماینده ولی فقیه در استان کرمان برای ساماندهی مساله حاشیه نشینی نیز گفت: حاشیه نشینی در بسیاری از جاها معلول عوامل مختلفی است که باید در مرحله نخست به این موارد توجه لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه حاشیه نشینی جرم زاست، تصریح کرد: بخشی از حاشیه نشینی به مشکلات اقتصادی بر می گردد و بخشی نیز ناشی از اجرا نشدن تکالیف قانونی دستگاه ها از جمله شهرداری هاست.

معاون قضایی قوه قضاییه تاکید کرد: معتقدم در حوزه املاک و اراضی با قوانین موجود نیز می توان به شکل بهتری امور را مدیریت و ساماندهی کرد.

حجت الاسلام و المسلمین رحیمی بر رفع مشکلات حوزه کارشناسی نیز تاکید کرد و حل مشکلات موجود در تعیین تکلیف اماکن موقوفه در تعامل بین ائمه جمعه و روسای دادگستری ها را نیز خواستار شد.

معاون قوه قضاییه: تقویت دانش قضایی قضات از مطالبات اصلی رهبری از قوه قضاییه است

معاون قضایی قوه قضاییه در نشست با شورای معاونین دادگستری، قضات دادگاه های تجدیدنظر و روسا و دادستان های حوزه های قضایی استان کرمان گفت: یکی از مطالبات مقام معظم رهبری در هفته قوه قضاییه سال جاری، تقویت دانش قضایی قضات بود که این موضوع در سند تحول قضایی نیز به صورت ویژه مورد تاکید قرار گرفته تا شاهد صدور احکام متقن، مستحکم و غیرمخدوش باشیم.

وی با تاکید بر این مطلب که قضات باید تمام تلاش خود را برای صدور احکام درست و متقن به کار گیرند، افزود: قضات باید بر مبنای قوانین جدید و با شناخت کامل موضوع نسبت به صدور احکام اقدام کنند.

وی ادامه داد: انتظار می رود که قضات تجدیدنظر به عنوان یک ملجا و ماوای حقوقی باشند و نسبت به آموزش و راهنمایی قضات جوان اقدام نمایند.

معاون قضایی قوه قضاییه، سالروز آغاز دهه فجر و میلاد امام جواد (ع) را گرامی داشت و با اشاره به این مطلب که معاونت قضایی قوه قضاییه ماموریت های متنوعی دارد، تاکید کرد: بررسی پرونده ها در اجرای ماده ۴۷۷، پرونده های موضوع استیذان، پرونده های تعیین تکلیف ماده ۳۷۶، پرونده های موضوع سلب حیات، کمیسیون عفو، اداره کل تصفیه امور ورشکستگی و ... از جمله ماموریت های این معاونت به شمار می رود.

رحیمی افزود: قضات یک مسئولیت شرعی را بر عهده گرفته اند و اگر بخواهیم نگاه مادی به کار قضات داشته باشیم، حقوق پرداختی شاید پاسخگوی صدور یک حکم آنها نیز نباشد اما در این رابطه باید توجه داشت که قضاوت یک منصب الهی است و آن را یک شغل نمی دانیم.

وی تاکید کرد: درست است که نظام و حکومت باید قاضی را تامین کند اما اینکه نگاه حرفه ای و شغلی به منصب قضاوت داشته باشیم، اشتباه است.

معاون قضایی قوه قضاییه یاد و خاطره سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشت و تاکید کرد: ایشان یک انسان الهی و مخلص بود که جز خدا و اخلاص موضوعی را مد نظر نداشت و قضات نیز باید بر مبنای مکتب سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با اخلاص و انگیزه الهی در مسیر اجرای عدالت و احقاق حقوق مظلومان تلاش کنند و در این صورت، قطعا مصداق "خیرالناس" خواهند بود.

رحیمی بر آموزش ضابطان قضایی نیز تاکید کرد و ادامه داد: نظارت قضایی بر دادستان ها و دادسراها از سوی نماینده عالی قوه قضاییه در استان ها مورد تاکید است و دادستان های مرکز استان ها نیز باید بر دادسراهای سراسر استان نظارت قضایی داشته باشند.

معاون قضایی قوه قضاییه تصریح کرد: ریاست کل دادگستری ها و دادستان ها باید در ایام پایانی سال جاری، نسبت به بررسی دقیق پرونده های مددجویان زندان اقدام نمایند تا از ارفاقات و تاسیسات قانونی برای آزادی آنها استفاده شود.

رییس کل دادگستری استان کرمان نیز سالروز ورود امام راحل به کشور و طلیعه چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را گرامی داشت و افزود: بررسی پرونده های اعمال ماده ۴۷۷ یک اقدام بسیار وقت گیر در دادگستری استان ها و در قوه قضاییه است زیرا همواره مردم دنبال آن هستند که اعاده دادرسی به روش های مختلف از جمله اعمال ماده ۴۷۷ را انجام دهند.

حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی ادامه داد: با وجود کمبود نیروی قضایی، امکان تعیین قاضی ویژه برای پرونده های ماده ۴۷۷ وجود ندارد و بار این کار بر دوش قضات دادگاه های تجدید نظر است.

وی با اشاره به این مطلب که در استان کرمان میانگین ورودی به دادگاه های تجدیدنظر ۱۵۰ پرونده است، ادامه داد: در استان ها بیش از ۹۰ درصد درخواست های اعمال ماده ۴۷۷ رد می شود اما این موضوع بار سنگینی به دستگاه قضایی وارد می کند.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان خاطرنشان کرد: باید بدنه قوه قضاییه در دادسراها و دادگاه ها به نحوی نسبت به صدور حکم اقدام کنند که رای خلاف شرع و قانون در پرونده ها صادر نشود.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی ضمن بیان این مطلب که در حوزه پرونده های ماده ۴۷۷ باید ساماندهی لازم صورت گیرد، ادامه داد: با ساماندهی این حوزه می توان توان مصروف در این بخش را برای ساماندهی سایر بخش ها از جمله رسیدگی به پرونده های مسن اختصاص داد.

به گزارش ایرنا، معاون قضایی رییس دستگاه قضا که شامگاه سه شنبه به کرمان سفر کرده ضمن حضور در بیت الزهرا (س) (موقوفه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی) با اشاره به اعمال نظارت های جدی بر زندان ها از سوی دفترکل عفو و بخشودگی معاونت قضایی قوه قضاییه، گفت: در این بازدیدها به نحوی اقدام می شود که پرونده مددجویانی که زبان و قلم لازم برای پیگیری درخواست های خود را ندارند، بررسی و از تاسیسات حقوقی و قانونی موجود برای حل مشکلات آنان استفاده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha