به گزارش ایرنا گسترش عدالت در نظام بهداشت و درمان یکی از ارزندهترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در محرومترین نقاط کشور است که لرستان نیز با وجود محدودیت و کمبودهای تاریخی در زیرساخت های بهداشتی، اما اکنون در این بخش به شرایط قابل توجهی رسیده است.
بهره مندی از خدمات بهداشتی و درمانی مناسب از مهمترین مطالبات افراد محسوب و بهداشت و درمان به عنوان یکی از پیش شرط های اصلی نظام های رفاه اجتماعی نیز شناخته می شود.
توسعه و عدالت در امر بهداشت و درمان همواره از اولویت های مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و طی این سالیان، محرومیت زدایی و دسترسی تمام اقشار جامعه به ویژه نیازمندان به خدمات بهداشتی درمانی در سرلوحه امور قرار داشته و دولت سیزدهم نیز با تاکید بر این مهم در راستای زدودن غم محرومیت در این حوزه گام بلندی برداشته است.
بهبود وضعیت سلامت عمومی شهروندان، افزایش محصولات درمانی و پزشکی در نقاط مختلف کشور، افزایش سطح امید به زندگی، کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای واگیردار، افزایش تعداد بیمارستانها و مراکز درمانی، رشد تعداد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت، رشد دانشگاههای علوم پزشکی، ارتقای تجهیزات پزشکی و درمانی و خودکفایی در لوازم پزشکی از جمله مواردی است که نشان دهنده رشد و پیشرفت در حوزه سلامت است.
لزوم ایجاد زیرساخت های بهداشت و درمان و توسعه تجهیزات و امکانات در مناطق مختلف کشور، از نخستین اولویت های نظام مقدس جمهوری اسلامی است که در این راستا اقدامات قابل توجهی در لرستان شده و این در حالی است که این استان طی سال های گذشته یکی از مناطق محروم در حوزه بهداشت و درمان بوده است تاحدی که بسیاری از بیماران جهت تکمیل مراحل درمانی ناچار به سفر به دیگر استان ها بودند.
خوشبختانه با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و در چند سال اخیر به ویژه پس از سفر پارسال رییس جمهور به استان با تخصیص اعتبارات مورد نیاز جهت تکمیل و راه اندازی مراکز درمانی و بهداشتی، تلاش های مضاعفی شده است که از مهمترین این اقدامات، تکمیل سه بیمارستان و افزایش یکهزار تخت بیمارستانی، تامین ۴۰ قلم دستگاه های تشخیصی درمانی مدرن از جمله دستگاه سی تی آنژیوگرافی، سی تی اسکن، رادیولوژی، تخت بیمارستانی، ام آر ای، الکترو شوک و ایجاد ۱۰۶ طرح بهداشتی است.
راه اندازی سه هزار و ۹۸۲ تخت بیمارستانی از برکات انقلاب اسلامی در لرستان است
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان به ایرنا گفت: ۳۶۰ تخت بیمارستانی این استان در زمان قبل از انقلاب اکنون به چهار هزار و ۳۴۲ عدد رسیده که این تعداد تخت جدید طی چهار دهه گذشته، از برکات انقلاب اسلامی است.
دکتر بهرام دلفان افزود: قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، پنج بیمارستان با ظرفیت ۳۶۰ تخت در لرستان وجود داشت که اکنون این تعداد به۲۸ بیمارستان با ظرفیت چهار هزار و ۳۴۲ تخت رسیده است.
وی اظهار داشت: نسبت تخت مصوب به ازای هزار نفر جمعیت که نُرم کشوری آن یک و ۷۷ صدم درصد (۱/۷۷) است در لرستان نیز وجود دارد و توزیع آن، متناسب با امکانات و تجهیزات بیمارستانی و تعداد پزشکان متخصص هر شهرستان، تحقق یافته است.
دلفان ادامه داد: ۲۳ دستگاه سی تی اسکن در استان وجود دارد که از این مجموع ۱۸ دستگاه در بخش دولتی، سه دستگاه ویژه مراکز درمانی و ۲ دستگاه در بخش خصوصی و ۱۱ دستگاه ام آر آی (۶ دستگاه دولتی ،۲ دستگاه ویژه مراکز درمانی و سه دستگاه در بخش خصوصی) فعال است.
وی با بیان اینکه اکنون ۳۳۶ کلینیک ویژه، ۱۴۱ دستگاه آمبولانس و چهار مرکز غربالگری در استان وجود دارد عنوان کرد: همچنین لرستان دارای ۱۰۵بخش سی سی یو، ۱۴۷ بخش آی سی یو ( مراقبت های ویژه)، ۷۷ ان آی سی یو ( مراقبت های ویژه نوزادان)، هفت پی آی سی یو ( مراقبت های ویژه کودکان)، ۲۲ مرکز تجهیزات پزشکی، ۷۴ پایگاه اورژانس و ۳۴۸ پزشک متخصص و فوق تخصص است در حالیکه قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، از این امکانات محروم بود.
وی اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی در لرستان راه اندازی شد و اکنون سه هزار و ۹۵۷ دانشجو در سه دانشکده با حضور ۳۱۳ عضو هیات علمی در ۴۳ رشته پزشکی، پنج رشته دستیاری و ۱۴ رشته کارشناسی ارشد تحصیل می کنند.
دلفان با اشاره ه تحصیل ۵۴ دستیار تخصصی در پنج مرکز آموزشی درمانی لرستان ادامه داد: ۶۵ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۱۲۶ پایگاه سلامت شهری ، ۸۲ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی ، هفت پایگاه سلامت روستایی و ۶۳۷ خانه بهداشت نیز در استان فعال می باشد.
به گفته وی اکنون ۶۳۶ خانه بهداشت در استان وجود دارد و تعداد مراکز جامع سلامت شهری و روستایی از ۳۵ به ۱۵۱مرکز رسیده، ۱۳ بیمارستان دولتی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی استان فعال است و ۱۱۰ پزشک عمومی، ۴۳۰ پزشک متخصص و فوق تخصص و ۱۴ هزار و ۲۳۳ نفر در استخدام این دانشگاه هستند.
دلفان گفت: چهار شرکت دانش بنیان و ۲۶۸ داروخانه دولتی و خصوصی نیز در سطح استان فعال است.
وجود ۶ مرکز تحقیقاتی تخصصی در لرستان
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین گفت: اکنون ۶ مرکز تحقیقات تخصصی در این دانشگاه فعال می باشد که یکی از این مراکز با عنوان مرکز تحقیقات قلب و عروق راه اندازی شده است.
دلفان افزود: مراکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، بهداشت و تغذیه، عوامل اجتماعی مناسب بر سلامت و هپاتیت در سطح استان فعال هستند و اعضای هیات علمی در این حوزه ها مطالعات تحقیقاتی انجام می دهند به طوریکه سال گذشته ۴۰۰ مقاله علمی در مجلات معتبر بین المللی مرتبط توسط این محققان به چاپ رسیده است.
وی با بیان اینکه آزمایشگاه حیوانات در استان تکمیل شده و یکی از مجهزترین آزمایشگاه های تحقیقاتی حیوانات کشور به شمار می رود ادامه داد: شورای توسعه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی نیز ماه گذشته در استان راه اندازی شد.
وی همچنین به اختراع استخوان مصنوعی در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: این محصول نیازمند تجاری سازی برای استفاده در کلاس های آناتومی است.
بهره برداری از ۶ طرح بهداشت و درمان در لرستان
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: همزمان با دهه فجر ۶ طرح بهداشت و درمان به مساحت سه هزار و ۴۰۶ متر مربع و ۹۲ میلیارد تومان در استان بهرهبرداری شده است.
دکتر علی فرهادی بیان کرد: بودجه سال گذشته استان حدود ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود که امسال حدود سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد، همچنین بودجه عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان امسال در مجموع ۲۸ درصد و درآمدهای اختصاصی ۳۰ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات خوب دانشگاه علوم پزشکی لرستان تبدیل وضعیت ایثارگران بوده است افزود: ۲ هزار و ۷۵ پرونده از بهمن ماه سال گذشته در دستورکار بوده و تاکنون یکهزار و ۵۶۰ نفر تبدیل وضعیت شدند و ۵۱۵ نفر نیز در دست اقدام هستند.
فرهادی با اشاره به اینکه برخی طرح های عمرانی دانشگاه چند سال متوقف بود و اکنون فعال شده است عنوان کرد: طی یکسال گذشته ۳۲ طرح به مساحت ۱۶ هزار و ۱۳۰ متر و اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان بهره برداری شده است و تا پایان امسال نیز ۱۱ طرح با مساحت هشت هزار و ۸۶۵ متر مربع و با اعتبار ۷۰ میلیارد تومان بهره برداری می شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: طی یکسال گذشته بیش از ۹۰ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی با ارز دولتی وارد استان شده است که مهمترین آنها سی تی اسکن، رادیولوژی، تخت های بستری،ام آر ای، الکترو شوک و بیش از ۴۰ قلم تجهیزات مختلف و اغلب رایگان یا با ارز دولتی بوده است.
اجرای ۱۰۶ طرح بهداشتی در لرستان
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ۱۰۶ طرح بهداشتی با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان برای این استان نهایی شده که سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۵۰ درصد و مابقی اعتبارات استانی و اختصاصی است.
فرهادی با بیان اینکه با تکمیل طرح های در حال اجرا نیاز مراکز بهداشتی لرستان برطرف خواهد شد بیان کرد: تمام طرح های نیمه تمام تکمیل و مراکز بهداشتی در دورترین نقاط استان راه اندازی می شود که حدود ۷۰ میلیارد تومان در این راستا به استان تزریق شده است.
وی ادامه داد: خیران استان در حوزه تجهیزات به ویژه در دوران کرونا به بهداشت و درمان استان بسیار کمک کردند که یکی از مهمترین این خیران بنیاد برکت بوده و برای تکمیل طرح های بهداشتی طی سال گذشته تاکنون ۲۰ میلیارد تومان کمک کرده است.
بهره برداری سه طرح بیمارستانی لرستان یکهزار تخت به ظرفیت استان اضافه می کند
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه در دوران قبل از انقلاب سه بیمارستان با امکانات محدود در استان وجود داشته است افزود: تعداد تخت های بیمارستان های دولتی در استان ۲ هزار و ۴۰۰ و یکهزار تخت نیز در دست اقدام است.
فرهادی با بیان اینکه امسال ۱۰۰ میلیارد تومان در راستای تکمیل سه طرح بیمارستانی خرم آباد، دورود و کوهدشت تخصیص یافته است ادامه داد: این اعتبارات در قالب مصوبات سفر رییس جمهور طی ۲ مرحله، تخصیص یافته که با تزریق این اعتبارات عملیات اجرایی طرح ها شتاب خوبی گرفته است.
وی با بیان اینکه عمده ترین مصوبات حوزه بهداشت و درمان لرستان در جریان سفر پارسال هیات دولت به استان تکمیل سه بیمارستان نیمه تمام بود اظهار داشت: برای تکمیل بیمارستان نیایش خرم آباد ۳۰۰ میلیارد تومان مصوب شد که بخش مهمی از این رقم از محل ماده ۵۶ بوده و تاکنون مبالغی از آن تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه جهت تکمیل بیمارستان های گهر دورود و رازی کوهدشت ۴۰ میلیارد تومان مصوب شده است افزود: امسال ۱۲ میلیارد تومان و قبل از سال بیش از ۲۴ میلیارد تومان به طرح بیمارستان کوهدشت تزریق شده است و به زودی نیز ۱۴.۵ میلیارد تومان برای طرح بیمارستان گهر دورود تخصیص خواهد یافت در حالیکه طی چند ماه گذشته نیز ۱۰ میلیارد تومان جهت تکمیل این بیمارستان هزینه شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد:در حال حاضر عملیات اجرایی بیمارستان کوهدشت با ۳۰ درصد پیشرفت در حال انجام و امید است اعتبارات مورد نیاز این طرح به زودی تزریق شود همچنین بیمارستان نیایش خرم آباد مشکل اعتبارات ندارد و عملیات اجرایی آن تسریع شده است.
فرهادی همچنین با اشاره به اینکه مشکل کمبود متخصص در برخی رشته های خاص در لرستان وجود دارد افزود: مهمترین کمبود متخصص در این استان مربوط به رشته های رادیولوژی، نورولوژی و بیهوشی است که امیدواریم با برنامه جدید توزیع پزشکان، برطرف شود.
۹۳ پایگاه اورژانس در لرستان فعال است
رییس اورژانس پیش بیمارستانی لرستان نیز گفت: اکنون ۹۰ پایگاه شهری و جاده ای و سه پایگاه امداد هوایی در سطح استان فعال است.
مهدی غیبی افزود: امسال ۸۷ هزار و ۱۰۵ماموریت، ۱۷ هزار و ۵۷۵ حادثه غیر تصادفی و ۱۵ هزار و ۶۲ حادثه تصادفی، ۲هزار و ۲۴۲ مورد مسمومیت، ۳۷ مورد سرمازدگی و ۲۹ مورد گرمازدگی توسط اورژانس استان انجام شده و میانگین زمان رسیدن به صحنه در حوادث شهری و جاده ای ۱۳ دقیقه است.
وی اظهار داشت: کل تماس ها با اورژانس لرستان در این مدت ۳۳۴ هزار و ۶۲۳ مورد، مشاوره های تلفنی ۱۲ هزار و ۵۷۹ مورد و حوادث منجر به اعزام آمبولانس ۷۴ هزار و ۵۰۳ مورد بوده است.
نظر شما