به گزارش ایرنا ، مهمترین شاخصهای رشد یافته توسعه کهگیلویه و بویراحمد در طول ۴۴سال حاکمیت نظام جمهوری اسلامی مربوط به امور زیربنایی و روبنایی بوده ، خدماتی که نه تنها محرومیت را به حداقل رسانده بلکه رفاه عمومی را در این استان گسترش داده است.
شاخصهای توسعه در حوزههای حمل و نقل، آبرسانی، گازرسانی، برق رسانی، عمران روستاها، ساخت مسکن، گسترش چتر بهداشتی و درمان، تسهیل و گسترش آموزش و پرورش، رشد صنعتی در قالب هزاران طرح عمرانی کهگیلویه و بویراحمد را در ریل توسعه قرار داده است.
کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۵۵ به عنوان یک استان مستقل معرفی شد و پیش از این تاریخ بخشی از این سرزمین (بویراحمد ودنا )جزو استان فارس و قسمت دیگر (گچساران و کهگیلویه)نیز بخشی از استان خوزستان محسوب می شد.
این استان که با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع در امتداد رشته کوههای زاگرس و در همسایگی استان های چهارمحال و بختیاری، خوزستان،بوشهر،فارس و اصفهان قرار دارد سال ۱۳۵۷ بیش از ۲۴۰ هزار نفر جمعیت داشت که هم اکنون به ۷۲۶ هزار نفر افزایش یافته است.
کهگیلویه و بویراحمد که حدود یک درصد از مساحت کل کشور را در بر میگیرد با وجود دارای بودن ۲۰درصد نفت و گاز،۱۰ از درصد روان آبهای کشور ، ۹درصد از جنگل های ایران تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی از بیشتر امکانات رفاهی محروم بوده است.
در زمان حاضر نگاهی به شاخص های زندگی مردم کهگیلویه و بویراحمد از زیرساخت هایی مانند آب،برق، گاز، تلفن، شمار واحدهای صنعتی گرفته تا وضعیت سواد و مراکز دانشگاهی حکایت از بهبود وضعیت زندگی در این استان دارد.
آموزش
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حالی که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ مرکز آموزش عالی در استان وجود نداشت هم اکنون بیش از ۲۰ مرکز آموزش عالی در حوزه های دولتی،خصوصی و پزشکی فعالیت دارد.
هم اکنون ۳۰ هزار دانشجو در دانشگاه های این استان در حال تحصیل هستند که هفت هزار نفر از این تعداد در مقاطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل می کنند که با توجه به نقش نیروی انسانی متخصص در توسعه این افراد می توانند سرمایه ای برای آینده کهگیلویه و بویراحمد باشند.
علی شهابی نسب افزود: در حالی که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن ماه سال ۱۳۵۷ شمار دانش آموزان مدارس این استان ۵۵هزار نفر بود هم اکنون ۱۷۲ هزار دانش آموز در مدارس کهگیلویه و بویراحمد مشغول علم آموزی هستند.
وی با اشاره به اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ۷۵۵ مدرسه در کهگیلویه و بویراحمد ساخته شده بود عنوان کرد: در زمان حاضر سه هزار و ۵۰۰ آموزشگاه در استان ساخته شده است.
در شرایطی که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها ۳۰در صد از شهروندان کهگیلویه و بویراحمد سواد داشتند در زمان حاضر ۹۵درصد از شهروندان استان سواد دارند.
سد سازی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی سدی در استان ساخته نشده بود هم اکنون ۲ سد شاه قاسم و کوثر در حال بهره برداری هستند و سد چم شیر هم اکنون در مرحله آبگیری است.
شهابی تاکید کرد: همچنین سد بزرگ دیگری چون تنگ سرخ،در حال احداث و قرار است عملیات اجرایی سد سقاوه در سال جاری آغاز شود.
با توجه اینکه کهگیلویه و بویراحمد با میانگین سالیانه ۵۸۰ میلی متر باران و بارش های سیلابی نیازمند کنترل سیلاب برای پیشگیری از خسارت های احتمالی و همچنین مدیریت آب برای زمان خشکسالی است.
وی تاکید کرد: تولید برق، تبدیل زمین های دیم به آبی، تامین آب سالم و کنترل سیلاب از حداقل مزیت های این سازه های بزرگ آبی است.
راه های ارتباطی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی جاده آسفالت در استان وجود نداشت گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه، ۸۷۰ کیلومتر راه اصلی و چهار هزار کیلومتر راه روستایی ساخته شده که منجر به فراهم شدن زمینه مسافرت آسان تر برای مردم شده است.
شهابی نسب تاکید کرد: وجود ۲ فرودگاه در شهرهای دوگنبدان و یاسوج از دیگر زیرساخت های ارتباطی کهگیلویه و بویراحمد است.
وی با اشاره به در دست ساخت بودن ۳۴ طرح بزرگ راهسازی به ویژه محور ارتباطی پاتاوه به دهدشت افزود: امید است وضعیت راه های ارتباطی استان در آینده بهبود یابد.
صنعت
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در حالی که در پیش از پیروزی انقلاب تنها یک واحد صنعتی در بخش غیرنفتی در استان فعالیت داشت شمار واحدهای صنعتی استان به ۵۲۸ مورد رسیده است.
کارخانه قندیاسوج تنها واحد صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در نیم قرن پیش بوده است بوده اما اکنون کارخانه هایی با پنج هزار نیروی انسانی برای تولید محصولاتی چون سیمان، گیاهان دارویی،مواد غذایی و بهداشتی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت می کند.
شهابی نسب با یادآوری در مرحله پایانی پتروشیمی گچساران ،برنامه ریزی به منظور تکمیل پتروشیمی دهدشت و منطقه ویژه اقتصادی گچساران تاکید کرد: چشم انداز آینده صنعت استان روشن است.
وی با اشاره به ابلاغ پرداخت یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وام های تکلیفی به تولیدکنندگان و همچنین پیش بینی ۹۶۰ میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن به بانک های استان ابراز کرد: امید است وضعیت اشتغال صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در دولت سیزدهم بهبود یابد.
توسعه زیرساخت های اولیه
به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد در حالی که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها بخش های محدودی از شهرهای دوگنبدان، یاسوج و دهدشت و ۱۸ روستای استان از زیرساخت های آب آشامیدنی بهره مند بودند در زمان حاضر ۹۹.۶ درصد جمعیت شهری و ۹۲ درصد از جمعیت شهری از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره مند شده اند.
شهابی نسب اظهار کرد: در شرایطی که کمتر از نیم قرن پیش ۱۰ درصد از شهرنشینان کهگیلویه و بویراحمد از روشنایی و برق بهره مند بودند هم اکنون ۱۰۰ درصد مردم مناطق شهری وروستایی استان از نعمت برق بهره مند هستند.
دسترسی به گاز به عنوان یکی از زیرساخت های مهم زندگی، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی محدود به بخش هایی از شهر نفتخیز دوگنبدان بود اما هم اکنون ۱۰۰ درصد ساکنان شهری و ۹۰ درصد از جمعیت روستایی از این نعمت بهره مند هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: پیش از پیروزی انقلاب ۲ بیمارستان با ۸۰ تخت در استان راه اندازی شده بود در حالی که هم اکنون ۶ بیمارستان با یکهزارو ۱۰۰تخت در استان فعالیت می کند.
شهابی نسب تاکید کرد: همچنین شمار مراکز درمانی کهگیلویه و بویراحمد در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی از ۲۱ مورد به عدد ۷۹ رسیده است.
وی با یادآوری در دست اجرا بودن سه بیمارستان ۳۲ تختی در شهرهای مختلف استان ابراز کرد: زیرساخت های بیمارستانی استان در دولت سیزدهم افزایش خواهد یافت.
تدوام روند توسعه در ۴۴ سالگی انقلاب
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در ایام دهه فجر امسال ۶۸۶ پروژه در استان کلنگ زنی و افتتاح می شود که از این تعداد ۵۶۹ طرح افتتاح و ۱۱۷ طرح هم کلنگ زنی و عملیات اجرایی آن ها آغاز خواهد شد.
سید علی احمدزاده اظهار کرد: دهه فجر امسال، یک هزار و ۸۷۳ میلیارد تومان برای پروژههای افتتاحی هزینه شده است و یک هزار و ۲۰۹ میلیارد تومان برای پروژه های کلنگزنی هزینه خواهد شد.
وی افزود: تصفیه خانه آب شهر یاسوج، آبرسانی به غرب دهدشت، پارک آبی یاسوج، بیمارستان ۳۲ تختخوابی لیکک، پروژه های نوسازی مدارس، پروژههای حوزه ارتباطات و فناوری، طرحهای آبرسانی و گازرسانی از جمله طرحهایی هستند که در دهه فجر امسال به بهره برداری میرسند.
وی ادامه داد: علاوه بر طرح های دهه فجر، اکنون یک هزار و ۱۶۴ پروژه در سطح استان در دست اجراست و ۶ هزار و ۵۴۲ میلیارد تومان در این طرح ها در حال هزینه هست که عمده این پروژه ها در روستاهاست.
نظر شما