به گزارش ایرنا، سید علی احمدزاده روز دوشنبه در نشست مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار کرد: با توجه به بحرانخیز بودن استان طرح جامع مدیریت بحران با هدف مقابله، پیشگیری و برنامهریزی جهت کاهش آسیبها، تهیه و تدوین شود.
وی تاکید کرد: در این رابطه کارگروههایی در خصوص طرح جامع مدیریت بحران تشکیل و فعال شود.
احمدزاده عنوان کرد: مراکزی جهت اسکان اضطراری مردم در مواقع بحران در اطراف شهرها و روستاهای استان در نظر گرفته شود و با همکاری سازمان امور مالیاتی و اعتبارات ارزش افزوده مبلغی برای اسکان اضطراری مشخص شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: متولی مشخص شدن مکان اسکان اضطراری در شهرستانها بر عهده فرماندار و در دهستانها بر عهده بنیاد مسکن است.
وی بیان کرد: به این منظور زمینهای سند دار در اطراف شهرها و دهستانها توسط هیچ دستگاهی نباید تصرف شود و همچنین دستگاههای خدماترسان آب، برق و گاز برای این مکان ها خدمت ارائه دهند.
احمدزاده تصریح کرد: این کار ظرف 2 سال انجام شود و حتی کارگروههایی در شهرها و روستاها در این زمینه تشکیل شود زیرا مشخص شدن این مکانها موجب بالا رفتن سرعت کار در مدیریت بحران میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: تجربه تلخی در زلزله سیسخت برای اسکان اضطراری مردم داریم ، لذا اجازه ندهیم این تجربه تلخ تکرار شود.
وی ادامه داد: کوه خامی، خائیز، کوه لار، کوه دیل و سایر جنگلها و مراتع استان در ایام گرم سال مستعد آتشسوزی هستند.
احمدزاده گفت: برای مهار حریق استان با دو مشکل از جمله نبود پد بالگرد در ارتفاعات و انتقال آب برای مهار آتشسوزیها مواجه است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: از محل اعتبارات حوادث و اعتبارات استان، مکانهایی در ارتفاعات برای پد بالگرد مشخص شود و هلال احمر نیز به عنوان دستگاه متولی این مهم را پیگیری نماید.
وی تاکید کرد: برنامه ای برای احداث دریاچه مصنوعی در پای کوههایی که بیشترین آتشسوزیها در آنجا رخ میدهد مد نظر باشد.
احمدزاده عنوان کرد: در مواقع بحران بالگرد برای برداشت آب مسیر طولانی را طی میکنند اما در صورتی که دریاچه مصنوعی احداث شود در مواقع بحران در کمترین زمان ممکن امدادرسانی صورت میگیرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: محیط زیست با همکاری منابع طبیعی متولی مهار آتشسوزیها در مراتع و جنگلها هستند، ضمن اینکه از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای مهار آتشسوزیها استفاده شود.
وی با بیان اینکه لازم است امدادرسانی از حالت سنتی خارج شود، گفت: در آتش سوزی تابستان امسال منطقه برمامیون باشت تا زمانی که نیروها توانستند به کوه خامی که دچار آتشسوزی شده بود برسند ۶ ساعت طول کشید و علاوه بر از بین رفتن توان نیروها، زمان برای امدادرسانی از دست رفته بود.
احمدزاده ادامه داد: هلال احمر برای مواقع بحرانی به میزان نیاز امکانات در اختیار داشته باشد و در صورتی که بالگرد مستقر شود نیروها در کمترین زمان ممکن به محل حادثه هلیبرن میشوند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: یک شرکت دانشبنیان در شهرستان گچساران در حال تولید پهپاد است و اعتباراتی در حوزه حوادث در اختیار استان است که قصد داریم در حوزه پیشگیری هزینه کنیم به همین دلیل دستگاههای استانی که قصد خرید پهپاد ساخت استان را دارند مورد حمایت قرار میگیرند.
وی گفت: تا جایی که امکان دارد دستگاهها و ادارات دولتی محصولات خود را از تولیدات استان خریداری کنند تا شاهد رونق دانشبنیانها و تقویت شرکتها باشیم.
احمدزاده با اشاره به اینکه استان در سیل مانسون متحمل خسارت زیادی شد، گفت: ۳۴۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی که به گفته سازمان مدیریت بیسابقه بوده، برای حوزه جهاد کشاورزی ابلاغ شده که در اختیار مردم قرار گیرد.
وی با اشاره به بارش بیش از سه متری برف در منطقه مارگون، گفت: ساخت آشیانه و محلی برای نشست و برخاست بالگرد اورژانس ۱۱۵ در دستور کار ستاد بحران قرار گیرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در صورت اختصاص اعتبار آشیانه بالگرد احداث گردد اما تا آن موقع از ظرفیت فرودگاه یاسوج استفاده شود.
احمدزاده با اشاره به ورود سامانه بارشی به استان،تاکید کرد: بعدازظهر امروز شاهد ورود سامانه بارشی به استان خواهیم بود، هواشناسی هشدار سطح نارنجی برای استان صادر کرده که همه دستگاهها پای کار باشند و مدیران زیرساخت تا پایان سامانه بارشی از استان خارج نشوند.
وی همچنین خواستار تبیین اقدامات چهل و چهار سال انقلاب اسلامی در استان کهگیلویه و بویراحمد توسط مدیران شد.
وی تاکید کرد: مدیران از طریق برگزاری نشستهای خبری با اصحاب رسانهها اقدامات نظام را به اطلاع مردم برسانند و هیچ دستگاهی نباشد که خدمات دولت را تبیین و اطلاعرسانی نکرده باشد.
نظر شما