سهم ۴۰ درصدی صندوق توسعه ملی و ۴۲.۵ درصدی بودجه عمومی از فروش نفت

تهران- ایرنا- سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ کل کشور با بیان اینکه سهم بخش‌های مختلف از درآمدهای ناشی از فروش نفت در سال آینده مشخص شد، سهم صندوق توسعه ملی را ۴۰ درصد، سهم وزارت نفت را ۱۴.۵ درصد، سهم مناطق محروم و کمتر توسعه یافته را ۳ درصد و سهم بودجه عمومی دولت را  ۴۲.۵ درصد اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، رحیم زارع روز دوشنبه در تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور در جمع خبرنگاران گفت: از ابتدای این هفته پیشنهادهای کمیسیون‌های تخصصی مورد بررسی قرار گرفت و سهم درآمدهای نفتی بخش های مختلف در بودجه مشخص شد.

وی افزود: در این بررسی سهم صندوق توسعه ملی ۴۰ درصد، سهم وزارت نفت ۱۴.۵ درصد، سهم مناطق محروم و کمتر توسعه یافته ۳ درصد و سهم بودجه عمومی از محل فروش نفت ۴۲.۵ درصد تعیین شد.

زارع با یادآوری اینکه سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه مبنای تصمیم گیری درباره بودجه سال‌آینده است، تاکید کرد: همچنین مقرر شد تا جدولی با عنوان منابع و مصارف کل زنجیره تولید با ملاحظه یارانه پنهان بر احکام بودجه سال ۱۴۰۲ به بند (الف) تبصره یک لایحه بودجه الحاق شود. این جدول سهم همه دستگاه ها از درآمدهای نفتی را به صورت مشخص، شفاف و روشن کرده است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور با اشاره به الحاق یک بند به تبصره ۱ لایحه بودجه در زمینه جلوگیری از هدررفت گاز فلر و اخذ عوارض آلایندگی در این بخش گفت: سالانه حجم زیادی از گاز میادین نفتی و گازی به هدر می رود که ارزش آن حدود ۴ میلیارد دلار است، از این رو در جریان بررسی بودجه مصوب شد که اگر دولت این گازها را جمع آوری نکند، به ازای هر مترمکعب سوزاندن گاز فلر باید ۵۰۰ تومان جریمه شود.

زارع با اشاره به هدررفت منابع در شبکه توزیع گاز بیان کرد: در این زمینه تا چهار درصد هدررفت گاز قابل پذیرش است و از این رو مقرر شد در صورتی که میزان هدررفت بیش از این باشد، وزارت نفت به ازای هر مترمکعب ۵۰ تومان جریمه شود.

وی ادامه داد: در مصوبه دیگری کمیسیون تلفیق بودجه مقرر کرد تا سقف تسهیلات مالی خارجی برای طرح های دولتی و غیردولتی در سال آینده ۳۰ میلیارد یورو باشد. همچنین به دولت اجازه داده شد کمک‌های بلاعوض از سازمان های بین المللی را تا ۲ میلیارد یورو دریافت کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه افزود: با مصوبه این کمیسیون و در صورت تصویب نهایی در مجلس شرکت های دولتی می توانند تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر کرده و خودشان اصل و سود آن را تضمین نمایند.

زارع ادامه داد: کمیسیون تلفیق بودجه همچنین به دولت اجازه داد ۱۸۵ هزار میلیارد تومان انواع اوراق مالی منتشر کند که ۲ هزار میلیارد تومان هم در زمینه بخش کشاورزی به این موضوع اضافه شد و بنابراین سرجمع منابع این بخش به ۱۸۷ هزار میلیارد تومان رسید.

نماینده مردم آباده اضافه کرد: این کمیسیون به شهرداری‌ها نیز اجازه داد تا مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان اوراق مالی و اسلامی منتشر کنند که تضمین اصل و سود آن با شهرداری‌ها خواهد بود ضمن آنکه تا سقف انتشار اوراق مشارکت توسط شهرداری ها نیز ۱۲ هزار میلیارد تومان تعیین شد.

وی صدور مجوز به قرارگاه سازندگی حضرت خاتم الانبیاء برای انتشار ۵ هزار میلیارد تومان اوراق مالی در سال آینده را از دیگر مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ عنوان کرد و افزود: دولت نیز اجازه یافت تا ۵ هزار میلیارد تومان از سقف ۱۸۷ هزار میلیارد تومان مربوط به انتشار اوراق مالی دولت را برای تکمیل طرح های نیمه تمام خوابگاه‌های متأهلی و ۲ هزار میلیارد تومان را نیز برای طرح های آب و راه روستایی و عشایری هزینه کند.

نماینده مردم آباده در مجلس به موضوع تخصیص قیر مورد نیاز دستگاههای اجرایی در بودجه سال آینده نیز اشاره کرد و ادامه داد: وزارت نفت مکلف شد تا معادل ۲۵ هزار میلیارد تومان نفت خام از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت را در اختیار پالایشگاه ها قرار داده و به میزان آن از ابتدای سال ۱۴۰۲ مواد اولیه غیر وکیوم باتوم را در اختیار دستگاه های اجرایی موضوع این قانون قرار دهد البته باید گفت منابع پیشنهادی دولت در این بخش ۱۹ هزار میلیارد تومان بود که به این ترتیب ۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ کل کشور درباره حمایت از بازار سرمایه گفت: با تصویب این کمیسیون به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده شد به منظور حمایت از سرمایه سهامداران خرد در برابر مخاطرات بازار سرمایه تا ۱۰ هزار میلیارد تومان از سهام دولت در شرکت ها را در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه قرار دهد.

به گزارش ایرنا، رسیدگی به جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور در کمیسیون تلفیق بودجه ادامه دارد تا گزارش آن برای بررسی در صحن علنی مجلس آماده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha