فرآوری ۲۰۰ هزار تن چغندر در کارخانه قند تربت‌حیدریه کم سابقه است

تربت حیدریه- ایرنا - مدیرعامل شرکت سهامی قند تربت حیدریه وابسته به آستان قدس رضوی گفت: افزون بر ۲۰۰ هزار تن چغندر قند در فصل کاری امسال حدفاصل پاییز تا زمستان جاری، در این کارخانه فرآوری و به انواع مواد قندی تبدیل شد که این میزان در فعالیت ۷۰ ساله کارخانه کم سابقه است.

احسان الله اژدری روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین در فصل کاری اخیر فراوری ۱۸ هزار تن شکر خام و تبدیل آن به شکر سفید خوراکی در کارخانه قند تربت حیدریه صورت گرفت.

وی اضافه کرد: در فصل کاری اخیر همزمان با برداشت چغندر قند در پاییز آغاز و با پایان یافتن محصول در زمستان پایان می یابد، در مجموع ۵۰ هزار تن شکر سفید خوراکی و ۲۶ هزار تن محصولات فرعی شامل تفاله چغندر برای خوراک دام و ملاس برای مصارف متفرقه همچون خمیرمایه در کارخانه قند تربت حیدریه استحصال شد که این میزان تاکنون کم سابقه بوده است.

اژدری با ابراز گلایه از عملکرد بانکها بیان کرد: کارخانه قند تربت حیدریه در فصل کاری اخیر خود افزون بر ۶۰۰ میلیارد تومان بابت خرید مواد اولیه و تسویه حساب با چغندرکاران هزینه کرد که با توجه به سیاست انقباضی بانکها و استفاده نکردن از تسهیلات بانکی قابل ملاحظه است.

وی تصریح کرد: اهمیت این موضوع تا بدان جا است که ۹۵ درصد مطالبات چغندرکاران تربت حیدریه و حومه پرداخت شد و پنج درصد بقیه در دست تسویه و پرداخت است و همه اینها بدون کمک گرفتن از سیستم بانکی بود.

مدیرعامل شرکت سهامی قند تربت حیدریه راندمان فصل کاری اخیر این کارخانه را ۸۶ درصد اعلام کرد و گفت: فعالیت تولیدی شرکت برای افزون بر پنج هزار نفر در سطح استان خراسان رضوی اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کرده است که حدود ۱۰ درصد آن را نیروهای استخدامی تشکیل می دهند.

وی به دیگر مزیت های نسبی کارخانه قند تربت حیدریه اشاره کرد و گفت: بالابردن استانداردهای زیست محیطی و استفاده از چرخه تصفیه که باعث کاهش نیاز آبی شده است و همچنین صرفه جویی در مصرف سوخت بویژه گاز از دیگر مزیت ها است، ضمن اینکه فعالیت در بورس باعث شفافیت کار و بالا رفتن اعتبار شرکت شده است.

وی معلوم شدن نرخ خرید پیمان چغندر قند و فروش شکر برای سال آینده را از سوی دستگاههای ذیربط خواستار شد و خاطر نشان کرد: معلوم شدن به موقع نرخ باعث برنامه ریزی بهتر کشاورزان و نیز دست اندرکاران تولید قند و شکر خواهد شد.

رییس اداره محیط زیست تربت حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: کارخانه قند این شهرستان طی سالهای اخیر با توجه به توصیه های کارشناسان؛ استانداردهای زیست محیطی را ارتقا داد که از جمله آن می توان به صرفه جویی در مصرف آب و حذف فاضلاب از چرخه پساب خود از طریق نصب دستگاهها و تجهیزات پیشرفته اشاره کرد.

داود نورمحمدی افزود: کارشناسان اداره محیط زیست پایش های دوره ای را از واحدهای صنعتی تربت حیدریه انجام می دهند و خوشبختانه عملکرد کارخانه قند در رعایت استانداردها قابل قبول است.

تربت حیدریه قطب تولید چغندر قند در خراسان رضوی است

معاون رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی و مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه به خبرنگار ایرنا گفت: این شهرستان همچنان بالاترین راندمان و میزان تولید چغندر قند استان را در اختیار دارد.

حسین محمدی افزود: افزون بر ۱۸۶ هزار تن چغندر قند مازاد بر نیاز کشاورزان تربت حیدریه در این شهرستان تولید شد که با احتساب مصارف داخلی بهره برداران رقم نهایی بالغ بر ۲۰۰ هزار تن و بالاترین میزان در استان خراسان رضوی است.

وی کمترین و بالاترین تولید چغندر قند تربت حیدریه را ۴۵ تا ۸۰ تن در هر هکتار اعلام کرد و گفت: امسال شماری از مسوولان ذیربط کشوری از جمله در وزارت جهاد کشاورزی برای بررسی مسائل و مشکلات کشاورزان و بطور مشخص چغندرکاران به تربت حیدریه سفر کردند که تصمیمات خوبی در این رابطه اتخاذ شد.

وی اضافه کرد: همچنین پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون به شرکت های تولیدی قند خراسان رضوی باعث کمک غیرمستقیم به کشاورزان شد، زیرا کار آنها را برای تامین به موقع بذر کیفی با قیمت مناسب آسان کرد.

وی در پاسخ به پرسش ایرنا مبنی بر مدیریت منابع آبی و اصلاح الگوی کشت با هدف جبران اثرات منفی خشکسالی بویژه برای محصولات پرآب همچون چغندر قند گفت: در این رابطه اقدامات مختلفی انجام شده است که عمده ترین آن اجرای آبیاری نوین در سطح مزارع و رفتن به سمت کشت نشایی است که دست کم چهار نوبت آبیاری را از برنامه کشاورزان تربت حیدریه حذف می کند.

مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه تصریح کرد: این شهرستان به عنوان قطب کشاورزی از مناطق پیشروی خراسان رضوی و حتی کشور در بحث اجرای آبیاری نوین قطره ای و بارانی است.

محمدی همچنین گفت: امسال موردی از گلایه کشاورزان در خصوص عملکرد کارخانه قند تربت حیدریه و معوق شدن مطالبات واصل نشده است که شایسته قدردانی است.

وی افزود: افزایش استانداردهای کاشت، داشت و برداشت در تربت حیدریه همچنان پیگیری و برنامه ریزی می شود و هم اکنون این شهرستان در تولید برخی محصولات رتبه های بالای کشوری و استانی را در اختیار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha