وزیر اطلاعات زیمبابوه از برگزاری هفته فرهنگی ایران استقبال کرد

تهران- ایرنا- پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری هفته فرهنگی میان ایران و زیمبابوه با استقبال وزیر اطلاعات و ارتباطات این کشور روبرو شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا محمدمهدی اسماعیلی عصر دوشنبه ۱۷ بهمن در دیدار وزیران اطلاعات و ارتباطات و صنایع و تجارت زیمبابوه گفت: با توجه به این که گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست در قاره آفریقا برای ما از اولویت برخوردار است، بر همین اساس آماده افزایش تعامل فرهنگی با کشور زیمبابوه هستیم. لذا پیشنهاد می کنم که میان دو کشور هفته های فرهنگی برگزار شود تا هنرمندان اطلاعات بیشتری از توانمندی های دو طرف پیدا کنند.

وی افزود: در زمینه تولیدات هنری مانند فیلم، جزو چند کشور برتر در دنیا هستیم و هنرمندان ایرانی در این حوزه ها دارای موفقیت های بزرگ جهانی هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آمادگی ایران برای تولیدات مشترک در زمینه فیلم، کتاب و مطبوعات سخن گفت و از موضع گیری های دولت زیمبابوه در مجامع بین المللی برای حمایت از جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد.

اسماعیلی همچنین گفت: ما نیازهایی داریم که امیدوارم ضمن گسترش ارتباطات با زیمبابوه این نیازها را برآورده کنیم و همچنین آماده برپایی هفته های فرهنگی هستیم و می توانیم با زیمبابوه یک کمیته مشترک رسانه ای تشکیل دهیم.

وی با ابراز خرسندی از حضور هیات اقتصادی در ایام دهه فجر گفت: ما خوشحالیم که در ایران حضور دارید و این دیدارها دو کشور را به هم نزدیک تر خواهد کرد. امیدوارم تا زمانی که در ایران حضور دارید، از دیدنی های تهران به ویژه نمایشگاه فناوری ها دیدن کنید.

خانم مونیکا موتسوانگوا وزیر اطلاعات و ارتباطات زیمبابوه گفت: توافق نامه های بسیاری را در روزهای اخیر امضا کردیم و دستاوردهای ایران با وجود تحریم ها برای ما جالب است و لذا به دنبال ارتقاء روابط با ایران هستیم و تاجران را تشویق می کنیم تا در ایران سرمایه گذاری کنند.

وی افزود: ما نیز به دنبال ارتقاء برنامه هایی همچون برگزاری هفته های فرهنگی هستیم تا رسانه ها بتوانند استقلال شما را با وجود تحریم ها ببینند و درس بگیرند. من از کارخانه تنباکوی شما دیدن کردم که برایم بسیار جالب بود. چون ما هم در زمینه تنباکو فعال هستیم ولی وقتی پیشرفت های شما را دیدم حیرت زده شدم. بنده هم از شما دعوت می کنم تا به زیمباوه بیایید و زیبایی های آن را ببینید. ما با دیدن پیشرفت های شما بسیار هیجان زده شدیم و چیزهای بسیاری یاد گرفتیم.

خانم سکای انزنزا وزیر صنایع و تجارت زیمبابوه در این نشست گفت: خوشحالیم که همزمان با برگزاری جشن انقلاب و جشنواره فیلم فجر در تهران هستیم. ما از پیشنهاد شما برای تشکیل کمیته مشترک رسانه ای استقبال می کنیم و امیدوارم بتوانیم ارتباطات دو کشور را از این طریق گسترش دهیم.

وی افزود: ما این دیدار را به فال نیک می گیریم تا برای گسترش روابط دو کشور پل بزنیم و از تجربیات همدیگر استفاده کنیم. ایده تولید فیلم مشترک بسیار خوب بود و با توجه به پیشرفت های شما در زمینه تصویربرداری که در دوربین های دیجیتالی شما می بینم، امیدوارم دوره های آموزش فیلم برای هنرمندان زیمباوه بگذارید.

کمیسیون مشترک ایران و زیمبابوه پس از هفت سال تشکیل شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این دیدار به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و گفت: یکی از سیاست های قطعی دولت جمهوری اسلامی این است که بتوانیم با کشورهای آفریقایی به ویژه با توجه به تعاملات سابقی که داشتیم، ارتباطات را گسترش دهیم. کشورهای آفریقایی، هم منابع طبیعی غنی دارند و هم دارای اراده لازم برای گسترش ا رتباطات هستند. من ماه قبل سفری به بخشی از آفریقا داشتم و همین ارتباطات را برقرار کردیم.

وی افزود: اینک بعد از هفت سال، کمیسیون مشترک ایران و زیمبابوه در تهران تشکیل شد و دو تن از وزرای محترم که در تهران حضور داشتند، امروز به وزارتخانه ما آمدند که گفت و گوهای خوبی داشتیم و قرار شد هفته های فرهنگی مشترک را در دو کشور برگزار کنیم و همچنین همکاری های گسترده رسانه ای با هم داشته باشیم. البته این اشتیاق، دوطرفه است تا بتوانیم روابط فرهنگی، هنری و رسانه ای خوبی را بین جمهوری اسلامی ایران و کشور دوست زیمبابوه برقرار کنیم.

اسماعیلی درباره آینده روابط فرهنگی بین دو کشور گفت: دوستان زیمبابوه ای پیشنهاد دادند تا برای اهالی فرهنگ و رسانه آن کشور دوره های آموزشی برگزار کنیم که آقای فرشاد مهدی پور معاون امور مطبوعاتی را به عنوان نماینده خودم معرفی کردم تا به زودی در آنجا حضور پیدا کرده و یک تفاهم نامه دقیق و کاملی را در بخش های مختلف آماده کنند.

نهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری زیمبابوه به میزبانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ۱۲ همزمان با آغاز جشن‌های چهل‌ و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد و هیات‌های دو طرف در حوزه‌های مختلف به تفاهم رسیدند.

به این منظور تفاهم‌نامه‌های متعددی در حوزه انتقال تجربیات در بخش دارو، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، صنعت و کشت فرا سرزمینی و صادرات ماشین‌آلات کشاورزی و مواد پتروشیمی به زیمبابوه پیش‌بینی شده و تلاش بر این است که روابط تجاری دو کشور به تراز مثبت برسد.

جمهوری زیمبابوه حدود ۲۰ سال است با تحریم‌های سخت و دشوار غرب دست و پنجه نرم می‌کند. جمعیت این کشور حدود ۱۵ میلیون نفر است و کشاورزی دو سوم نیروی کار را دربردارد. تنباکو، نیشکر، پنبه، گندم و ذرت بخشی از صادرات این کشور به شمار می‌رود و منابع طبیعی زیمبابوه را زغال‌سنگ، طلا، پنبه نسوز و نیکل تشکیل می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha