به گزارش ایرنا، رقابتهای کشتی آزاد جوانان قهرمانی کشور گرامیداشت دهه مبارک فجر درحالی با قهرمانی تیم مازندران در سالن شهدای هفتم تیر تهران به پایان رسید که هراندازه نتایج کسب شده نشان از رشد و پیشرفت سایر استانها داشت اما همدان کارنامه ضعیف ارائه کرد.
رقابتهایی که سهم همدان فقط یک نشان برنز بود و حتی یونس شفیعی بخت اول تیم منتخب کشتی استان که سابقه پوشیدن دوبنده تیم ملی و مدال آسیایی را دارد، کم فروغ ظاهر شد تا به رتبه پنجمی بسنده کند.
قطب کشتی کشور با ویترینی از مدالهای المپیک، جهانی و آسیایی، اکنون رسیدن به دوبنده تیم ملی را به رویای دست نیافتنی تبدیل کرده است و کارشناسان کشتی معتقدند که این رشته ورزشی نیاز به پوستاندازی دارد.
خروج از مدار مدعیان
کشتی همدان در دوره ریاست حسن سلیمانی، محمدناصر نیکبخت و جلال صابریون بیشترین و بهترین مدالهای تاریخ خود را در میادین المپیک، جهانی و آسیایی کسب کرد و حتی در دوره علی رحیمی فر با کوله باری از بدهی و مشکلات، پیشرفتهای بسیار خوبی را داشت و عمر کوتاه مدیریت او و استعفا از ادامه فعالیت، سکان ریاست را به حمیدرضا یاری تحویل داد.
یاری فروردین ماه ۱۳۹۸ به ریاست هیات کشتی همدان برگزیده شد و فعالیتش را با اجرای برنامههای تحول گرایانه نظیر لیگهای پایه در سطح استان و غرب کشور، سرکشی پیاپی به کشتی شهرستانها، برپایی اردوهای آمادهسازی در داخل و خارج از استان و دیگر اقدامات موثر شروع کرد.
اما حواشی کشتی دامن گیر او و سایر کابینه هیات کشتی استان شد تا جایی که حضوری کم رنگ در برنامهها پیدا کرد و انتقادها از عملکرد وی تا به امروز تمامی ندارد.
رییس هیات کشتی همدان در مقابل هجمه انتقادها، سکوت اختیار کرده و ترجیح داد همین مدت کوتاه تا پایان ریاست خود واکنشی نشان ندهد تا سکان کشتی به فرد دیگری سپرده شود.
در این مدت دیگر خبری از همکاری قهرمانان بزرگ و نامدار کشتی با بدنه هیات نبودیم و آنان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، دلیل کناره گیری خود را بیاعتنایی به پیشنهادات، نقدها و مشورتهای ارائه شده میدانند.
موضوعی که بارها از سوی مسعود مصطفی جوکار دارنده مدال نقره المپیک در رسانههای مختلف مورد انتقاد قرار گرفت.
جوکار در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: دوره ریاست حمیدرضا یاری روبه اتمام است و نمیخواهم در این مقطع نقدهای گذشته را تکرار کنم و قطع به یقین خانواده کشتی به شناخت کامل رسیده که خوب و بد را تشخیص دهند.
جوکار: دوره ریاست حمیدرضا یاری روبه اتمام است و نمیخواهم در این مقطع نقدهای گذشته را تکرار کنم و قطع به یقین خانواده کشتی به شناخت کامل رسیده که خوب و بد را تشخیص بدهند.
وی اضافه کرد: کارنامه کشتی همدان در انتخابی تیم ملی بزرگسالان و جوانان هرگز قابل دفاع نیست و در این چهار سال گذشته نه تنها تحولی را در این ورزش شاهد نبودهایم بلکه عناوین نفراتی همچون شریعتی نیا و وفایی هم محصول استعدادیابی مربیان در دورههای گذشته هیات کشتی بوده است.
مربی سابق تیمهای ملی کشتی ادامه داد: بدنه هیات کشتی استان نیاز به تغییرات دارد و باید افرادی بکار گرفته شوند که علاوه بر تخصص، انگیزه مضاعف را برای ایجاد تحول داشته باشند.
علی محمد مالمیر از قهرمانان سابق آسیا و مربی سازنده کشتی تویسرکان نیز میگوید: رییس هیات کشتی چهار سال قبل وعده طلای المپیک را داده بود اما اکنون حتی به دوبنده تیم ملی هم نمیرسیم.
وی افزود: کشتی همدان با این شیوه مدیریت به بن بست رسیده و بهتر است هرچه زودتر تغییراتی در آن ایجاد شود چرا که کارنامه بزرگسالان و جوانان در همین ۲ هفته گذشته نشان از شدت ضعف در نتیجه گیری کشتی گیران هستیم.
وی اضافه کرد: اوضاع کشتی همدان به جایی رسیده که حتی برای رسیدن به سهمیه جام تختی باید خوشحالی کنیم و دیگر خبر از صید مدالهای المپیکی، جهانی و آسیایی نیست.
مالمیر خاطرنشان کرد: کشتی همدان امروز نه تنها دیگر قطب کشور نیست بلکه باید آرزو کنیم در بین ۱۰ تیم اول مسابقات کشوری بازگردیم.
محمدحسین سلطانی دارنده مدال طلای جام جهانی کشتی و مربی سازنده همدان نیز میگوید: عملکرد کشتی گیران در مسابقات قهرمانی کشور با وجود اینکه استعدادهای بسیار خوبی در استان داریم، مطلوب نبود و باید کالبدشکافی شود.
وی اضافه کرد: نیاز به بررسی دقیق و کارشناسی در چرایی وضعیت نامطلوب کشتی گیران استان در میادین کشوری صورت بگیرد و نمیتوانیم بدون شناخت لازم اظهارنظر کنیم.
سهم همدان؛ یک نشان برنز!
در این پیکارها مازندران با ۱۲۷ امتیاز، لرستان ۹۸ امتیاز، البرز ۸۴ امتیاز، تهران ۸۴ امتیاز، خرسان رضوی ۸۲ امتیاز، توابع تهران ۴۸ امتیاز، گیلان ۴۲ امتیاز، کرمان ۳۵ امتیاز، کردستان ۲۵ امتیاز و کرمانشاه ۲۳ امتیاز به ترتیب عنوانهای اول تا دهم را به دست آوردند.
بهترین نتیجه کسب شده تیم منتخب همدان در این مسابقات در وزن ۷۹ کیلوگرم توسط علی رضایی به دست آمد. آزادکار تیم همدان در نیمه نهایی در کشتی جذاب و دیدنی ۱۰ بر هشت مقابل صفی جهانشاهی از کرمان تن به شکست داد تا به فینال نرسد اما در در ردهبندی این وزن پنج بر سه عرفان شکرپور از مازندران را شکست داد و به مدال برنز رسید.
بهترین نتیجه کسب شده تیم منتخب همدان در این مسابقات در وزن ۷۹ کیلوگرم توسط علی رضایی به دست آمد. آزادکار تیم همدان در نیمه نهایی در کشتی جذاب و دیدنی ۱۰ بر ۸ مقابل صفی جهانشاهی از کرمان تن به شکست داد تا به فینال نرسد اما در در ردهبندی این وزن ۵ بر سه عرفان شکرپور از مازندران را شکست داد و به مدال برنز رسید.
در وزن ۵۷ کیلوگرم این رقابتها محمدحسام حاصلی از همدان در همان دور نخست با شکست مقابل نماینده گیلان حذف شد، در وزن ۶۱ کیلوگرم سینا زندی دیگر کشتی گیر همدانی پس از برتری مقابل حریفان کرمانشاه و اصفهان، در مبارزه ما قبل نیمه نهایی برابر سیدمحمدیاسین عبادی سهمیه آزاد مسابقات تن به شکست داد و در نهایت نهم شد.
امیرحسین عبدی راد و آرین رضایی نمایندگان همدان در وزن ۶۵ کیلوگرم بودند که در نهایت عبدی راد در دور نخست برابر حریف مازندرانی حذف شد، رضایی نیز مقابل کشتی گیر منطقه آزاد اروند شکست خورد و از دور مسابقات کنار رفت.
اما در وزن ۷۰ کیلوگرم محمد ورمزیار ارزانفودی و امیرحسین سیف فیض الهی از همدان حضور داشتند که فیض الهی در دور دوم مقابل محمدرضا باخدا سهمیه آزاد مسابقات شکست خورد و ارزانفودی نیز در دور نخست استراحت داشت اما در دور دوم مقابل ارشیا انصاری دیگر سهمیه آزاد نیز مغلوب شد تا همدانیها در این وزن هم ناکام باشند.
در وزن ۷۴ کیلوگرم این مسابقات یونس شفیعی سرشناسترین کشتی گیر تیم منتخب همدان بود که همراه با امیرحسین عظیمی جم حضور داشت.
عظیمی جم در دورهای اول و دوم حضوری موفق داشت و برابر کشتی گیرانی از گلستان و سهمیه آزاد به پیروزی رسید اما در دور سوم برابر محمدرضا کماسی از توابع تهران شکست را پذیرا شد تا از دور مسابقات حذف شود.
مدعی همدان کم فروغ بود
یونس شفیعی که صاحب مدال برنز قهرمانی نوجوانان آسیا است و تجربه حضور در مسابقات جهانی را دارد، امید اصلی تیم منتخب همدان در مسابقات انتخابی جوانان کشور برای کسب عنوان نخست بود.
شفیعی در این مسابقات برابر حسین محمد آقایی از البرز در مرحله نیمه نهایی تن به شکست سنگین داد و ۶ بر صفر مغلوب شد تا در ادامه نیز توفیقی کسب نکرد و در نهایت پنجم شد.
در وزن ۷۹ کیلوگرم در کنار علی رضایی که عنوان سوم را کسب کرد، عباس زندیه نیز حضور داشت که پس از برتری در دیدار نخست مقابل نماینده گیلان، در دور دوم مقابل کشتی گیری از البرز شکست خورد و حذف شد.
محمدمهدی سلیمی عادل نیز نماینده کشتی همدان در وزن ۸۶ کیلوگرم بود که پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم برابر حریف لرستانی مغلوب شد تا در این وزن نیز مدالی کسب نشود.
در وزن ۹۲ کیلوگرم علی غفاری به عنوان تنها نماینده همدان نیز در همان دور نخست مقابل حریفی از لرستان باخت تا دست همدانیها در این وزن نیز خالی از مدال باشد.
رضا صدری نماینده همدان در وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی انتخابی تیم ملی جوانان کشور بود که پس از استراحت در دور نخست، مقابل حریفی از سمنان در دور دوم به پیروزی رسید اما در مرحله سوم با قبول باخت مقابل کشتی گیری از زنجان از دور مسابقات کنار رفت.
در وزن ۱۲۵ کیلوگرم نیز هلی ابوالفتحی در ترکیب کشتی همدان در دور نخست با شکست برابر مهدی بزرگ پور سهمیه آزاد، حذف زودهنگام از مسابقات داشت.
نظر شما