به گزارش خبرنگار ایرنا، احمدرضا فیروزی روز سه شنبه در مراسم آغاز یازدهمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویی که به میزبانی دانشگاه خوارزمی برگزار شد، افزود: برای رسیدن به آرمانهای انقلاب شهدای زیادی دادهایم و این ایام تلنگری است که مسیر طی شده این سالها را مرور کنیم.
وی اظهار کرد: در جامعه کنونی در حد زیادی به گفت و گو نیاز داریم ولی متأسفانه هنوز گفت و گو در مراودات ما نقش پررنگی ندارد ضمن اینکه گفتوگو این ظرفیت را دارد که کدورتها را به دوستی تبدیل کند، تعارضات اجتماعی را کاهش دهد و در تلطیف کنشهای ارتباطی موثر باشد.
فیروزی با بیان اینکه کشورهای توسعه یافته در سالهای اخیر بر روی مناظره سرمایهگذاری کردهاند، گفت: این در حالی است که مناظره در باورهای دینی و ملی ما ریشه دارد و قبل از همه در سیره ائمه ما بوده که مناظرات امام رضا(ع) از معروفترین آنها است.
رییس جهاد دانشگاهی البرز شعار اصلی مسابقات مناظره دانشجویی را فراهم کردن فضا و فرصتی برای یادگیری عنوان کرد و افزود : در برگزاری مناظرات باید قائل به الزاماتی باشیم.
فیروزی یکی از این الزامات را هنر خوب شنیدن عنوان کرد و گفت: یکی از معضلات ما در جامعه این است که خوب نمیشنویم بنابراین باید خوب شنیدن بالاخص از طرف مخالف را برای درک طرف مقابل، گفت و گو و ایجاد ارتباط بهتر تمرین کنیم.
وی با اشاره به اینکه تحمل آرای مخالف هم در مناظره از الزامات اصلی است، اظهار کرد: در هر مناظرهای طرف مخالف و موافق باید به رعایت ادب و اخلاق و تحمل نظرات یکدیگر توجه ویژه داشته باشند.
رییس جهاد دانشگاهی استان البرز نقدپذیری و مستدل و منطقی سخن گفتن را هم از دیگر الزامات یک مناظره استاندارد عنوان کرد و گفت: رعایت این نکات مهم در داوری مسابقات اثرگذار است.
نظر شما